TOKYO OLİMPİYATLARI

Fenerbahçeli kadın boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Olimpiyat İkincisi

07 Ağustos 2021 Cumartesi 08:31

Avrupa Şampiyonu boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Olimpiyat ikincisi olarak Türk sporunda adını altın harflerle yazdırdı.

Tokyo’nun ev sahipliği yaptığı 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, 51 kiloda Olimpiyat şampiyonluğu için karşılaştığı Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva’ya 5-0 mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Böylece Buse Naz Çakıroğlu kadınlar bokstaki ilk Olimpiyat madalyamızın sahibi oldu.

Olimpiyatlarda ülkemiz adına kota alan ve finale yükselen ilk kadın boksör olan Fenerbahçeli milli boksörümüz, Bulgar rakibi karşısında ilk raundu 5-0, ikinci raundu 4-1, üçüncü raundu 5-0 kaybetti ve Olimpiyat ikincisi unvanına sahip oldu.

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçeli boksörler 48 kg Atagün Yalçınkaya’nın 2004 Atina Olimpiyatları’nda gümüş; 57 kg Yakup Kılıç’ınsa 2008 Pekin Olimpiyatları’nda bronz madalyasının ardından 13 yıl sonra Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan ilk boksörümüz olarak tarihe geçti.

Olimpiyat Oyunları’na Son 16 turundan başlayan Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, bu turda Özbek rakibi Tursunoy Rakhimova’yı 3-2 mağlup ederek Olimpiyatlarda adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek final maçındaysa Taylandlı rakibi Jutamas Jitpong’u 5-0 mağlup ederek Olimpiyatlarda adını yarı finale yazdıran ve madalyayı garantilemiş olan Çakıroğlu, yarı final maçında karşılaştığı Tayvanlı rakibi Hsiao-Wen Huang'u 5-0 mağlup etti ve finalin yolunu tuttu. Kadınlar 51 kg final maçında da Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva’ya mağlup olan milli boksörümüz,  Olimpiyat ikincisi olarak tarihi bir başarı yakaladı.