TOKYO OLİMPİYATLARI

Olimpiyat ikincisi Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu yurda döndü

09 Ağustos 2021 Pazartesi 10:05

Ülkemize Olimpiyatlarda kadın boksundaki ilk madalyasını kazandırarak tarihi bir başarıya imza atan Olimpiyat ikincisi Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, yurda döndü.
 
Tokyo’nun ev sahipliği yaptığı 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 51 kg final maçında karşılaştığı Bulgar rakibine mağlup olan ve gümüş madalya kazanarak tarihe geçen boksörümüzün Buse Naz Çakıroğlu’nun yer aldığı milli takım kafilesi Türkiye’ye döndü.
 
İstanbul Havalimanı’na saat 05.20 sularında iniş yapan milli boksörümüzü, Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Selahattin Atasever, boks şubemizin sporcuları ve Çakıroğlu Ailesinin yanı sıra Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve federasyon yetkilileri Fenerbahçe ve Türk bayrakları ve çiçeklerle karşıladı.
 
Olimpiyatlarda madalya kazanan milli sporcuların da yer aldığı kafile, alkışlar eşliğinde basın mensuplarına madalyalarıyla poz verdi.
 
Federasyon başkanları ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da havalimanında sporcuları yalnız bırakmadı.
 
Karşılama seremonisinin ardından Olimpiyat ikincisi boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Boks Şubemizin Sorumlusu Selahattin Atasever ve Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, duygularını Fenerbahçe TV’yle paylaştı.
 
Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, “Çok mutluyum çok da gururluyum. Çok büyük bir başarı elde ettik hem Türkiye hem de Fenerbahçe olarak. İlk olimpiyatlarım. 24 yaşında bir ilki başardık. Tabii desteği ve emeği için Nazım hocama çok teşekkür ediyorum. Başarı ortaya koyduk ama arka planda çok fazla kişi var. Sayın federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç’e, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne, Sayın Başkanımız Ali Y. Koç’a, bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Destekleyen, televizyon başında izleyen herkese çok teşekkür ediyorum, sizlere çok teşekkür ederim. Amacımız bu başarıyı sonraki yıllarda altına çevirmek; Avrupa, Dünya, Olimpiyat… Burada aldığımız gümüş madalya bizi daha çok kamçıladı. Biz olimpiyata gidemeyen bir kadın takımıyken şimdi gümüş madalyaya biraz üzülen bir takım halindeyiz. Bu bence çok büyük bir başarı. Bu başarıda herkesin emeği var, payı var. Ben herkese teşekkür ediyorum. Umarım hep birlikte daha güzel günler göreceğiz.” dedi.
 
Boks Şubemizin ve Buse Naz Çakıroğlu’nun antrenörü Nazım Yiğit, “Buse’nin ilk olimpiyatı ve final oynadı. Finalde de çok şanssız bir şekilde kaybetti. Bugünlere gelmek için çok emek verdik. Allah’a şükür karşılığını ikincilik olarak aldık. Bir dahaki olimpiyatta inşallah altın alacağız. Bizi destekleyen federasyon başkanımıza, kulüp başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımız, genel müdürlerimiz aynı şekilde. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahakine altın alırız.” diye konuştu.
 
Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, “Buse Naz’ı karşılamaya koşa koşa geldik. Bizim için büyük gurur. Federasyon başkanımı da tebrik ediyorum. Türkiye’ye hem altın hem de -Buse Naz sağ olsun- gümüş madalya geldi. Kulübümüz için de büyük gurur, biz de gümüş madalya sahibiyiz. Buse Naz’ı, Nazım hocamı, Şube Sorumlumuz Selahattin Bey’i tebrik ediyorum. Tabii federasyonun bize olan desteği çok önemli. Ülkemizde genel olarak en çok madalya aldığımız olimpiyat oldu. İnşallah daha da iyi olacak. Fenerbahçe’nin de bu konuda yatırımı, ilgisi, alakası artarak devam edecek. Kendi açımızdan bir rekor kırdık, 22 sporcu gönderdik. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. En yüksek dereceyle Buse Naz geldi. Kıymetlimiz o bizim. Koşa koşa onu karşılamaya geldik.” şeklinde konuştu.
 
Boks Şubemizin Sorumlusu Selahattin Atasever, “Başta federasyon başkanımı, Kulübümüzün Başkanı Ali Y. Koç’u, yönetim kurulu üyelerimizi, Nazım hocamı, Buse Naz kardeşimizi ve diğer sporcularımızın tamamını ve hocalarını tebrik ediyorum. Kolay değildi. Türkiye’nin gururları oldular, örnek oldular. Hepsinden Allah razı olsun. İnşallah 2024’te daha iyi başarılara…”
 
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise, “Bu uzun bir zamanın ürünü. 12 yıllık bir serüven var, emek var. Kızımızı, ailesini ve hocasını çok tebrik ediyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımızın kazanan veya kazanamayan bütün sporculara sarılması, bağrına basması, teselli etmesi, kazananları da tebrik etmesi… Bugüne kadar hiç görmediğim bir bakan profili çizmiş oldu. Devletin sunmuş olduğu imkanları biz de aynı şekilde sporcularımıza, boks camiamıza yansıtıyoruz. Bir de tüm bunların mimarı; Buse Naz Çakıroğlu’nu çok seven Cumhurbaşkanımız var. Kendisi de Fenerbahçeli. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca kızımızın başarısını ona armağan ediyoruz. Boks camiasına hayırlı olsun. Fenerbahçe’de emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları