DERNEKLERİMİZ

Yöneticimiz İlker Dinçay, İstanbul Fenerbahçeliler Derneği’nin iftar organizasyonunda dernek başkanlarıyla bir araya geldi

24 Mart 2024 Pazar 23:52

İstanbul Fenerbahçeliler Derneğimiz, iftar organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Dernek merkezinde gerçekleştirilen iftar organizasyonunda Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay ile dernek başkanları bir araya geldi.

İftara; Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Av. Ali Alper Aydoğdu, Havacı Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Fenerbahçeli İş Adamları Derneği Başkanı Güven Güleşçe, Fenerbahçeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği Başkanı Ahmet Enes Kartal, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’ni temsilen Eyüp Hacıbedel ve Sarı-lacivert Derneğini temsilen Volkan Akan ile İstanbul Fenerbahçeliler Derneği üyeleri katıldı.

İstanbul Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, 2 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İftar organizasyonu öncesinde konuşan başkan Alaattin Yavuz Güneş, Başkanımız Ali Y. Koç'a destek verdiklerini belirtti.

Konuşmasında Trabzonspor müsabakasında yaşananlara değinen Güneş, “Şiddeti normalleştirmek isteyenlerin var olduğunu görünce hayretler içerisinde kalıyoruz. Yapılan saldırılar karşısında teslim olan 'Ne olursa olsun maçı tamamlamalıyım' şeklinde gaflete düşen hakem maç sonrası çıkan olayların en büyük müsebbibi olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Yeşil sahaların futbolcuların mahremiyet alanı olduğunu hatırlatan Güneş, şöyle devam etti:

“Korner bayrağını mızrak gibi kullanarak futbolcularımızın üzerine saldırmayı 'normal bir saldırı' olarak nitelendirmek isteyen kişilerin insanlıkla alakasının olmadığı açık ve nettir. Yeşil saha futbolcunun mahremiyet alanıdır ve oraya kimse giremez. Sahaya giren kişileri iyi niyetli olarak görmek ya da bu saldırganlara karşı kendilerini savunmak amacıyla karşılık veren futbolcuları aslanların önüne atmaya çalışmak kin ve nefretin maşasını elinde tutmak anlamına gelmektedir. Kaldı ki haksız bir saldırıya karşı savunmada bulunmak hukuka uygunluk sebebidir.”

Yaşanan olaylarda sorumluluğu ve suçun Türkiye Futbol Federasyonu’nda olduğunu aktaran Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Başkanımız Ali Koç'un bizlere uzun zamandır anlatmaya çalıştığı gerçekler artık gün yüzüne çıkmıştır. Fenerbahçeliyim diyen, bu kulübe aidiyet duyan her bir taraftarımız gerçekleri görmektedir. Ortaya koyduğu tarifsiz mücadelede Başkanımız Ali Koç yalnız değildir, asla da yalnız kalmayacaktır. Genel Kurulun Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda bir karar alacağından en ufak bir şüphemiz yoktur. Tüm kongre üyelerimize çağrımız 2 Nisan'da Saracoğlu'nu hınca hınç doldurmaktır. Biz İstanbul Fenerbahçeliler Derneği olarak Genel Kurulun alacağı her türlü kararın arkasında duracağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız."

Basın Fotoğrafları