DERNEKLERİMİZ

Köln Fenerbahçe Derneği’nde 10. Satranç Turnuvası düzenlendi

02 Ocak 2019 Çarşamba 11:02

Köln'de 2000 yılında Türk satranç severler tarafından kurulan ve sonraki yıllarda diğer kültürlerden satranç severlerinin katılmasıyla başarılı çalışmalara imza atan Köln Satranç Club 2000’nin düzenlediği 10. Kültürler arası Hızlı Satranç Turnuvası, Köln Fenerbahçe Derneği lokalinde yapıldı.

Her kültürden toplam 37 satranç severin katıldığı turnuvaya Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Belediye Başkanı Dr. Ralf Heinen, Köln Fenerbahçe Derneği Başkan vekili Nail Gül ve Köln Satranç Club 2000 Başkanı Güven Manay katıldı ve turnuvanın açılış konuşmasını yaptılar.

Dr. Ralf Heinen yaptığı konuşmada; “Bugün burada 10. kez düzenlenen turnuvada bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Ayrıca turnuvaya ev sahipliği yapan, bizleri sıcak ilgiyle karşılayan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan her kültürden yarışmacıyı görmek kültürlerarası bir yarışma olması açısından önemlidir diye düşünmekteyim.10. kez düzenlenen turnuva ile Club 2000 Derneği adından söz ettiren ve sevilen bir spor kulübü haline gelmiştir. Önümüzdeki yılda Paris'te Satranç Olimpiyatları düzenlenecektir. Bu olimpiyatların düzenlenmesiyle beraber satranç sporu herkes tarafından sevilen bir spor haline gelecektir.” dedi.

Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes ise, “Satranç beynimizin gelişmesini, düşünmemizi, düşünerek hareket etmemizi sağlayan çok önemli bir spor dalıdır. Satrancın sağladığı bu olanaklardan faydalanarak sağlıklı bir zihin yapısına sahip oluruz. Böyle önemli bir turnuvayı düzenleyen, kültürlerarası hale gelmesini sağlayan Satranç Club 2000 yöneticilerine, turnuvaya ev sahipliği yapan Köln Fenerbahçe Derneği yöneticilerine teşekkür ederim. Böyle bir turnuvada bir araya gelmemiz kültürlerarası dayanışmayı ve kültürlerimizi tanımamızı sağlar. Güzel bir turnuva ve güzel vakit geçirmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Derneği Başkan Vekili Nail Gül, “10. kez düzenlenen ve her kültürden yarışmacının katıldığı böylesi önemli bir turnuvaya Köln Fenerbahçe Derneği olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamaktayız. Her zaman sosyal faaliyetleri ve böylesine önemli spor yarışmalarıyla Türk ve diğer kültürlerden sporcuların bir araya gelmesine vesile olan derneğimiz bugün de her kültürden yarışmacının, seyircinin bir araya geldiği turnuvanın başarılı geçmesi için elinden gelen her çabayı gösterecektir. Derneğimiz hakkında çok güzel ve önemli konuşmalar yapan Başkonsolosu’muza, Belediye Başkanı’na, Satranç Club 2000 Başkanı’na teşekkür ediyor; tüm yarışmacılara da başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Köln Satranç Club 2000 Başkanı Güven Manay, “10. kez düzenlediğimiz Satranç turnuvamıza ev sahipliği yapan Köln Fenerbahçe Derneği yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri onurlandıran Başkonsolosumuza, Belediye Başkanı’na, Dernek Başkan Vekili Nail Gül’e de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bünyemizde Alman ve diğer kültürlerden sporcuların olduğu kulübümüz, bu yıl da yine her kültürden yarışmacının katıldığı turnuvayı düzenlemekten gurur duymaktadır. Ben katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.

Satranç Hakemi İzzet Yılmaz'ın yarışma kurallarıyla ilgili yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından 37 yarışmacı çekişmeli müsabakalar yaptılar. Yapılan müsabakalar sonucunda Turnuvanın birinciliğini Dirk Langen, ikinciliğini Stefan Pick, ücüncülüğünü Florian Meinecke kazanırken; En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü Max Pick,  En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Maria Chaus, En İyi Emektar Yaşlı Oyuncu Ödülü’nü Alexander Kneutgen, Dirk ve Maria kazandı.

Turnuva ödüllerini Köln Fenerbahçe Derneği Başkanı Yakup Işıklar, Satranç Club 2000 Başkanı Güven Manay, turnuvanın hakemi İzzet Yılmaz ve Alman Milli Satranç oyuncusu ve Club 2000 sporcusu Jan Michel Sprenger tarafından verildi.

Turnuvada Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, engelli sporcu Ali Zeki Koçaslan ile gayrı resmi satranç müsabakası oynadı. Turnuvaya katılan tüm yarışmacılar Köln Fenerbahçe Derneği’ne yaptıkları ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, önümüzdeki yıl da burada bulunmaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler.

Son olarak, Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes Köln Fenerbahçe Derneği’nin toplumsal ve kültürel hayata güzel destekler sağlayan bir dernek olduğunu belirtti ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Köln Fenerbahçe Derneği sadece Fenerbahçelilerin buluştuğu değil; Türk toplumunun, Alman ve diğer farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği bir yer. Ben daha önce de burada düzenlenen etkinliklere, bahar ayında bizim kültürümüze ait her türlü ikramların yapıldığı festivale katıldım. Bugün satranç turnuvasıyla farklı kültürlerin bir araya geldiği dostlukların geliştiği güzellikleri görüyoruz. Ben de çalışmalarını takip ediyor ve elimden geldiğince desteklemeye çalışıyorum. Kendilerini bu güzel turnuvaya ev sahipliklerinden dolayı tebrik ediyorum.”

Haberin diğer fotoğrafları

/