YÜKSEK DİVAN KURULU

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına Uğur Dündar seçildi

09 Nisan 2022 Cumartesi 16:20

Seçimli Yüksek Divan Kurulu Olağanüstü Toplantımız, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde yapıldı. Kullanılan 1871 oyun 824’ünü alan Uğur Dündar, Kulübümüzün yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı oldu. Vefa Küçük 799, Prof. Dr. Nail Kır 122, Sait Yılmaz 117 oy aldı, 9 oy da geçersiz sayıldı.
 
Toplantıya Yüksek Divan Kurulu Başkan Adaylarının yanı sıra; Başkanımız Ali Y. Koç, Yöneticilerimiz ve YDK üyelerimiz katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını Başkan Vekilimiz Erol Bilecik yaptı. (Başkan Vekilimizin konuşması için tıklayınız.) Açılış konuşmasının ardından Başkan Vekilimiz, 4 YDK Başkan adayının ortak imzaları ile seçtiği, Seçim Divan Kurulu Başkan Adayı Talat Yılmaz, Üyeler; Ahmet Kurtuluş ve İsmail Tepecik ile Sekreterya; Hüdaverdi Aksen ve Güven Şansal Çağlar’ı oylamaya sundu. Seçim Divan Kurulu oy birliğiyle kabul edildi.

Seçim Divan Kurulunun oluşturulmasının ardından Seçimli Yüksek Divan Kurulu Olağanüstü Toplantımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kurucularımız, vefat eden yönetici, sporcu, üye, taraftarlarımız ve vatanımızın, demokrasimizin, milletimizin bekası için canlarını veren şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Yüksek Divan Kurulu Başkan Adaylarının kürsü konuşmalarına geçildi. Kürsüye gelen YDK Başkan Adayları Uğur Dündar, Prof. Dr. Nail Kır, Vefa Küçük ve Sait Yılmaz projelerinden, çalışmalarından ve vaatlerinden bahsetti.
 
Ardından seçime geçildi. Tüzüğümüzün 47. maddesine göre görev süreleri dolan ve önümüzdeki iki sene için Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve Üyelerinin seçimi yapıldı. YDK Üyelerimiz 14 farklı sandıkta oy kullandı.
 
Daha sonra yapılan oy sayımının ardından oyların 824’ünü alan Uğur Dündar, Kulübümüzün yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı oldu. Vefa Küçük 799 oy, Prof. Dr. Nail Kır 122, Sait Yılmaz 117 oy aldı, 9 oy da geçersiz sayıldı.

Kulübümüzün yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından tekrar kürsüye geldi ve birli beraberlik mesajı verdi. Uğur Dündar'ın açıklamaları için tıklayınız. 

Uğur Dündar ve ekibini tebik eden Başkanımız Ali Y. Koç, diğer adaylara da emeklerinden dolayı teşekkür etti. Başkanımızın konuşması için tıklayınız

Sonrasında kürsüye gelen Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayları Vefa Küçük ile Prof. Dr. Nail Kır ise şunları söyledi:

Vefa Küçük: “Öncelikle yeni seçilen Divan Başkanımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Dört sene birlikte uyum içerisinde çalıştığım Kulüp Başkanımız Sayın Ali Koç’a, kendi şahsına, yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar, ben bir oyla kaybettim, küsmedim, kulübümü terk etmedim, hizmetten imtina etmedim. Bugün de Sayın Uğur Dündar’ın divan başkanlığında ömrüm yettiği müddetçe kulübümün yanında yer almaya devam edeceğim. Seçim sonuçları açıklanmadan önce basın mensupları duygularımı sordular,  dedim ki, ‘Ben 1 oyla kaybettim, bıkmadım. İnşallah 25 sene daha yaşayacağım. Belki o zaman bana bir görev düşer. Diri olmaya, bir olmaya ve Allah’ın yardımıyla Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam edeceğim. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Prof. Dr. Nail Kır: “Buraya teşrif eden Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali Koç’a ve diğer yöneticilerimize, seçim sırasında görev yapan, bizlere hiçbir eksikliğin olmamasını sağlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Basın mensuplarına ve Yüksek Divan Kurulu Üyelerimizin ki içlerinde benim büyüklerim de var, yaşıtlarım da var, kardeşlerim de var, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Ben buraya katılımı 2500 civarında tahmin etmiştim, yine fena tahmin etmemişim. Böyle yüksek katılımlı seçimlerde kaybetmek kazanmayı da gerektirir. Bu nedenle ben, kaybetmek değil burada Fenerbahçe’nin kazanmasından dolayı çok mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkanımız ve YDK seçimlerine katılan başkan adayları birlikte fotoğraf çektirdi. 


Basın Fotoğrafları