VOLEYBOL

Fenerbahçe Parolapara 3-1 Halkbank

23 Mart 2024 Cumartesi 19:19

Fenerbahçe Parolapara Erkek Voleybol Takımımız,  AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 26. ve son hafta maçında Halkbank’ı konuk etti. Fenerbahçemiz mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve lig etabını 24 galibiyet ve 70 puanla ikinci sırada tamamladı. Mücadelenin setleri 25-19, 26-28, 25-22, 25-22 sonuçlandı.
 
Takımımız play-off yarı final etabında ligi üçüncü sırada tamamlayan Ziraat Bankkart ile eşleşti. 3 maç üzerinden oynanacak seride 2 maç kazanan takım adını finale yazdıracak. Serinin ilk maçı 2 Nisan Salı günü, ikinci maçı ise 5 Nisan Cuma günü oynanacak.
 
Vahit Emre Savaş, Drazen Luburic, Yiğit Gülmezoğlu, Mahdi Jelveh Ghaziani, Dick Kooy, Murat Yenipazar altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak, Caner Dengin ile maça başlayan Takımımız, ilk setin başlarında skorda farkı 10-4’e getirdi. Setin devamında konuk ekibin skoru geri çevirme çabaları yeterli olmazken Fenerbahçe Parolapara Emre savaş ve Mahdi Jelveh Ghaziani’nin üst üste gelen sayıları ile durumu 17-12’ye getirdi. Set sonunda Halkbank, Nimir Abdel Aziz ile oyuna ortak olmaya çalıştıysa da Takımımız Yiğit Gülmezoğlu ile art arda bulduğu smaç sayıları ile seti 25-19 bitirerek maçta durumu 1-0 yaptı.
 
İkinci sette ilk sayımız Drazen Luburic’ten  geldi. Konuk ekibin Earvin Ngapeth ile üstünlük sağlama çabalarına Fenerbahçe Parolapara, kaptanımız Hasan Yeşilbudak ve Dick Kooy ile cevap verirken 5 sayılık bir seri yakalayarak skorda 14-11 üstünlüğü yakaladı. Karşılıklı rallilere sahne olan sette Halkbank Mert Matic ile 18-18 beraberliği yakaladı. Nefes kesen mücadelelerle devam eden sette Fenerbahçe Parolapara, Drazen Luburic ile sayılar bulsa da konuk ekip Halkbank ikinci seti 26-28 üstünlük ile tamamlayarak maçta durumu 1-1’e getirdi.
 
Üçüncü sette Halkbank’ın Nimir Abdel Aziz ile oyunda üstünlük sağlama çabalarına Drazen Luburic ile cevap veren Fenerbahçe Parolapara skoru 6-5’e getirdi. Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü setin ilerleyen kısımlarında oyuna ağırlığını koymayı başaran Fenerbahçe Parolapara’da Dick Kooy’un üst üste sayılarıyla skorda 14-14 eşitliği yakaladı. Setin sonlarında Takımımız Vahit Emre Savaş ile bulduğu smaç sayıları ile konuk ekibe mola aldırırken geri dönme çabalarına izin vermeyerek seti 25-22 üstün bitirerek durumu 2-1’e getirdi.
 
Maçın dördüncü setinde karşılıklı alınıp verilen sayıların ardından oyunda avantajı elinde tutmayı başaran Fenerbahçe Parolapara; Drazen Luburic ve Mahdi Jelveh Ghaziani’nin elde ettiği servis sayıları ile skoru 18-17 yaptı. Karşılıklı nefes kesen mücadelenin ardından konuk ekip Halkbank’ın oyuna ortak olma çabasına izin vermeyen Fenerbahçe’miz dördüncü seti de 25-22 üstünlükle tamamlayarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Basın Fotoğrafları