TOKYO OLİMPİYATLARI

Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay: Buse Naz Çakıroğlu tarih yazdı

07 Ağustos 2021 Cumartesi 09:16

Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Olimpiyat ikincisi olarak Türk sporunda adını altın harflerle yazdıran Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu’nun bu başarısını Fenerbahçe TV’ye değerlendirdi.

'Tokyo 2020 Özel' yayınına katılan Yöneticimiz İlker Dinçay, Buse Naz’ın tarih yazdığını söyledi.

Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, milli boksörümüzün elde ettiği Olimpiyat ikinciliğini şu şekilde değerlendirdi:

Hepimiz sabah saatlerinde Buse Naz’ı izlemek için kalktık. Maça tabii çok üzüldük ama bir yandan da işin toplamına baktığımız zaman Buse Naz, tarih yazdı. Ben, Buse Naz’ı alnından öpüyorum, hocasını tebrik ediyorum. Selahattin Bey’i, tebrik ediyorum. Buse Naz’ın üstünde emeği olan ailesini, herkesi tebrik ediyorum. Birçok branşta voleybolumuz olsun, atletlerimiz olsun, yüzücülerimiz olsun, yelkencilerimiz olsun hepsi tarih yazdılar ama Buse Naz bambaşka bir noktaya taşıdı işi. Fenerbahçe Boks Şubemizin kadın sporcusu olarak ilk gitti, gümüş madalyayı kulübümüze, ülkemize kazandırdı…hepsi ayrı ayrı önemli. Şu anda içimden Buse Naz’ı kucaklamak geliyor.

Tokyo Olimpiyatları’nın hem kulübümüz hem de sporcularımız için 2024 Paris Olimpiyatları’na daha çok sayıda sporcuyla katılma adına önemli bir hazırlık olduğuna vurgu yapan Yöneticimiz İlker Dinçay, “Biz 22 sporcu gönderdik ama bunların genelinde çok genç sporcularımız var. Biz aslında 3 sene sonraki Olimpiyatlara çok ciddi yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Bu sporcularımızın birçoğunun çok daha ileriye gideceğini düşünüyorum bir sonraki Olimpiyatlarda. Bu bizim için büyük bir hazırlık oldu. Buse Naz da muhakkak bunu ileriye taşıyacaktır. Bunun bir ilerisi tabii ki altın madalya, inşallah onu da getirecek ülkemize. Ama gümüş madalyayı gerçekten küçümsemeyelim. Çok gururluyuz. Tabii ki maça üzüldük ama Buse Naz müthiş bir başarı kazandı. Onun dışında ben diğer sporcularımızın da yüzme şubesinde olsun, atletizm şubesinde olsun altyapılarımızda çocukluktan beri yetişen sporcularımız var ve bu sene belli noktalara geldiler. 3 yıl sonra yapılacak Paris Olimpiyatları’nda çok daha öte noktaya taşıyacaklarını düşünüyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum; ben bu 22 sayısını da çok daha yükselteceğimizi de düşünüyorum. Ucundan gidemeyen, süre dolduktan sonra giden sporcularımızı biliyorum, yani kota noktalarına gelen sporcularımızı biliyorum. Hem sayıyı artıracağız hem de daha tecrübeli gideceğiz. Fenerbahçe ve ülkemiz adına daha farklı noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Bizim için Tokyo iyi bir sınav oluyor. Kulüp, ülke olarak çok gururluyuz.” dedi.