TOKYO OLİMPİYATLARI

Milli yelkencimiz Alican Kaynar: Final aşamasına gelebilmek benim için gurur verici. Bu yolda birçok şey öğrendik

04 Ağustos 2021 Çarşamba 14:57

Tokyo Olimpiyatları’nda yelkende Finn sınıfında ülkemizi temsil eden ve Olimpiyat kariyerinde ilk kez madalya turunda yarışan ve 21 yıl sonra bu branştaki en büyük başarıyı tekrarlayarak Olimpiyatlarda sekizinci olan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcusu Alican Kaynar, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak duygularını aktaran Alican, “8.’lik Türkiye ve yelken camiası için iyi bir derece oldu fakat ben sonuçtan çok memnun olamadım. Çok daha iyi performans gösterebilirdim, burada gösteriyordum. Fakat üçüncü günden sonra her şey tam istediğim gibi gitmedi, olimpiyatları 8.’likle bitirdim. Bu seviyeye (final aşamasına) gelebilmek, Türk yelkenciliğini madalya seviyesine getirmek benim için gurur verici. Keşke buradan madalyayla dönebilseydik ama bu yolda birçok şey öğrendik. Artık başka bir seviyede yarışıyoruz. Eminim bundan sonra çok daha güzel işler yapacağız.” dedi.
 
Kendi performansıyla ilgiliyse Alican, “Performanstan memnunum çünkü bu sene olimpiyat bizim hedef yarışımızdı ve buraya hazır bir şekilde geldiğimi yarışlarda göstermiş oldum. Burada almış olduğum bir ceza, penaltı aslında yarışın kaderini değiştirdi. Ama tabii ki, sporun içinde bunlar var. Bazen en büyük takımlar da kaybedebiliyor. Tabii ki üzücü oldu ama onun dışında performansımı ve bu geçirdiğim 4-5 seneyi, sadece olimpiyat performansı değil diğer yarışlardaki performanslar da, kazandığımız Dünya Kupaları, Avrupa Şampiyonalarındaki 4.’lüklerimiz, dünya şampiyonasındaki başarılı sonuçlarımız, hepsi  geçtiğimiz 5 senenin bir parçası. Bana bu imkanı veren öncelikle Başkanımız Sayın Ali Koç’a, yöneticilerimize, sponsorumuz Doğuş Grubu’na, Sayın Ferit Şahenk’e sonsuz teşekkür ederim. Onlar olmadan bu performansı göstermemiz, bu seviyelere gelmemiz mümkün değildi. Her şeyin bir araya geldiği, Bakanlığımızın çok iyi destek gösterdiği iyi bir dönemde yelken yaptık son 5 senede. Eminim bunun devamıyla beraber bir sonraki olimpiyatlarda çok daha iyi sonuçlar alacağız.” diye konuştu.
 
Aldığı desteği de değerlendiren Alican, “Yarış boyunca sosyal medyayı takip etmedim. Aslında bütün iletişimi de kesmiştim. Tabii yarışlar bittiği zaman benim açımdan büyük bir üzüntü oldu. Fakat daha sonra Türkiye’deki geri dönüşü gördüğüm zaman arayan, soranlar… Başkanımız dahil, sponsorlarımız, sosyal medyadaki mesajlar, kulübün, bakanlığın paylaşımları beni çok mutlu etti. Böyle bir geri dönüş almak çok gururlandırdı.” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak hedeflerini anlatan Alican, “Bugün bir şanssızlık da yaşıyoruz. Benim branşım Finn sınıfı olimpiyatlardan kaldırıldı ve bir sonraki olimpiyatta olmayacak. Önümüzdeki dönemde bunun getirdiği bir zorluk olacak. Öncelikle kilo değişimi var. Şu anda bu teknede 95-98 kilo arasında yarışıyordum. Şimdi 80-85 kiloya gelmem gerekiyor. Bugün diyete başladık ve bir sonraki olimpiyatlar için elimizden gelen her şeyi yapıp tekrar aynı seviyede madalya mücadelesi vermek istiyoruz. Geçtiğim bir sonraki teknede sadece bir sonraki olimpiyat değil ondan sonraki olimpiyatlarda da şansım olacak çünkü yaş olarak daha müsaade eden bir tekne. Finn’de her şey daha çok ağırdı, yoğun bir ağırlık antrenmanları vardı, fiziken zorlayıcı bir sınıftı. Diğeri ona nazaran biraz daha dayanıklılığa dayanan farklı bir disiplin. Orada tekrar elimden gelen her şeyi yapıp madalya seviyesine çıkmak istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.