TOKYO OLİMPİYATLARI

Fenerbahçeli milli atletimiz Ersu Şaşma: Hedefim Avrupa ve Dünya Şampiyonasında madalya kazanmak

06 Ağustos 2021 Cuma 12:26

Tokyo Olimpiyatları’nda 14 sporcunun yarıştığı erkekler sırıkla atlama finalindeki 5.70’lik derecesiyle Olimpiyat 10.’su olan Fenerbahçeli milli atletimiz Ersu Şaşma, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak genel bir değerlendirme yapan Ersu, “Yarışlar güzel geçti. Tam istediğim gibi olmadı, istediğim dereceyi elde edemedim. Ama benim için büyük bir tecrübe oldu. Organizasyon da güzeldi. Büyük bir yarışta olmak heyecan vericiydi, gurur vericiydi. Genel olarak güzel geçti.” dedi.
 
Performansıyla ilgiliyse başarılı atlet, “Performansım daha iyi olabilirdi. Üçüncülüğü alabilirdim ama performansım o kadar çıkmadı, 5.70’e kadar oldu. Ama eminim bunu göz önünde bulundurarak 2024’te ilk 3’e girmeye söz veriyorum.” değerlendirmesini yaptı.
 
Kendisine verilen desteği ise Ersu Şaşma şu sözlerle dile getirdi: “Çok güzel tepkiler aldım. Türk halkı destek verdi. Bu dönemlerde iyi haberler almak güzel diye bunu düşünerek yarıştım. Türk halkını daha iyi temsil etmek istedim. En azından bir nebze de olsa mutlu etmek istedim. Elimden geleni yaptım. Mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum.”
 
Hedefleriyle ilgili de konuşan milli atletimiz, “Seneye Avrupa Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası var. O şampiyonalara hazırlanacağım. Önümüzdeki ilk hedef onlar. O yarışlarda madalya kazanmayı hedefliyorum. İyi bir şekilde hazırlanıp önümdeki tüm yarışlarda madalya kazanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçeli milli atlet Ersu Şaşma sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kulübümüze, Başkanımız Ali Koç’a, Atletizm Şubemize de çok teşekkür ediyorum. Destek oldular, yanımızda oldular. Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya da geldi; yarışımı izledi ona da çok teşekkür ediyorum. Çok destek verdiler, teşekkür ediyorum.”