KÜREK

Kürekte de Zaferin Rengi Sarı Lacivert: 6 sezon, 24 yarış, 24 kupa

04 Mart 2024 Pazartesi 15:49

Kurulduğu 1914 yılından beri Kulübümüzün en başarılı şubelerinden biri olan, Türk Kürek camiası ve Milli Takımın baş aktörlerinden Fenerbahçe Kürek Şubemiz, özellikle son 6 sezondur altın çağını yaşıyor.

2019 yılı sonrası düzenlenen Türkiye Şampiyonaları ve Türkiye Kupası müsabakalarında hem erkeklerde hem de kadınlarda sergilediği performanslarla tüm kupalara ambargo koyan Kürek Şubemiz, 24'te 24 yaparak ezeli rakibi Galatasaray’a bu süreçte kupa yüzü göstermedi.

Kürekçilerimiz, 24 kupayı da müzemize getirmesinin yanı sıra, büyük çekişmelere sahne olan küreğin en prestijli yarışı 8 tek müsabakalarını da firesiz kazanma başarısı gösterdi.

Kürek Şubemiz, aynı zamanda ülkemizin uluslararası arenadaki en önemli temsilcisi durumunda. Kürekçilerimiz söz konusu yıllar arasında uluslararası yarışlarda 3 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa Şampiyonluğu, 4 Dünya İkinciliği, 4 Avrupa İkinciliği, 3 Dünya Üçüncülüğü ve 2 de Avrupa İkinciliği kazandı ve ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Kulüp bazındaki bu başarısının yanı sıra uluslararası tüm turnuvalarda milli takım kadrolarının da büyük çoğunluğunu oluşturan Kürek Şubemiz; bu sezon da büyükler kategorisinde hem kadınlarda hem de erkeklerde antrenörlerimizle birlikte tüm kadro olarak milli takıma davet edildi.

Fenerbahçe Kürek Şubemiz, ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettiği tüm bu başarılarına yenilerini eklemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.