FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Yukatel Kayserispor galibiyetini değerlendirdi

04 Eylül 2022 Pazar 00:40

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Süper Lig’de Yukatel Kayserispor'u 2-0 mağlup ettiğimiz müsabakanın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “Fenerbahçe bugün harika bir maç çıkarttı. 75. dakikaya kadar rakibimizin kaleyi bulan şutu yoktu. 85. dakikada tehlikeli bir atak geliştirdiler. Orada Luan’ın bir konsantrasyon kaybı oldu ama Altay çok iyi bir kurtarış yaptı. Özellikle ilk yarıda göstermiş olduğumuz performans rakibi çok yıpratıcıydı. Bu tarz bir oyunu oynayabilmeniz için fiziksel olarak Fenerbahçe takımı gibi bir seviyede olmanız gerekiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Rakibimiz iyi bir takım, taraftarlarımızın da desteğiyle bugün galip geldik. Taraftarlarımızın bizimle olması çok önemli. Maç içerisinde iyi olmadığımız anlar olabiliyor, o anlarda taraftarın bizi desteklemeye devam etmesi çok önemli.” dedi.

Transfer dönemini değerlendiren ve kadromuza yeni katılan Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi ile ilgili görüşleri de alınan Teknik Direktörümüz Jesus, “Transfer sezonunun sonuna kadar başka herhangi bir transfer yapmayacağız, zaten yabancı kontenjanımız dolu ve Türkiye Ligi’nde yabancı kuralına uymamız gerekiyor, Avrupa Ligi’nde böyle bir kural yok ama Türkiye Ligi’nde buna uymamız gerekiyor. Fenerbahçe kadrosu şu anda tamamlandı. Ocak ayına kadar bu kadro ile devam edeceğiz. Belirtmiş olduğum gibi kadromuz tamamlandı. Batshuayi’yi siz benden daha iyi tanıyorsunuz. Geçen sene Türkiye Ligi’nde oynadı. Belçika Milli Takımının santraforu, benim de çok iyi bildiğim ve özelliklerini çok beğendiğim bir futbolcu. Santrafor pozisyonumuz için üç opsiyonumuz vardı ve Batshuayi özellikleri sebebiyle bizim oyunumuza uyan oyuncuydu. O yüzden de Başkanımız kendisini buraya getirdi. Özellikleri vesilesiyle bence opsiyonlarımız arasında en iyisiydi ki Serdar Dursun ve Joao Pedro’nun özelliklerini de düşündüğümüzde birbirlerini iyi tamamlayacaklar. O yüzden buraya geldi.” şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasında Dinamo Kiev ile oynayacağımız karşılaşmayı da değerlendiren Jorge Jesus, “Önümüzdeki maç Dinamo Kiev maçı ve Avrupa Ligi grup aşamasında karşılaşacağız tekrardan onlarla. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde olması önemli. Güçlü bir gruptayız ama gruptan çıkıp son 16’ya kalmak istiyoruz. Bizim bu seneki en büyük hedefimiz Avrupa Ligi değil, en büyük hedefimiz Türkiye Ligi’ni kazanmak. Ben bu yüzden buradayım ama Avrupa Ligi’nde de gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek istiyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.