FUTBOL

Dimitris Pelkas: Futbolda iniş çıkışlar olabiliyor, önemli olan her zaman geriye güçlü bir şekilde dönebilmek

05 Temmuz 2022 Salı 22:11

Futbolcumuz Dimitris Pelkas, Futbol A Takımımızın Avusturya kampında Macaristan temsilcisi Mol Fehervar ile oynadığı ve rakibini 3-0’la geçtiği karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Dimitris Pelkas, “Bizler açısından iyi bir maç olduğunu söyleyebilirim. 3-0’lık neticeyle buradan ayrılıyoruz. Saha içerisinde yaptığımız olumlu şeyler de vardı; düzeltmemiz, geliştirmemiz gereken şeyler de vardı. Elbette ki hocamızın söylediklerini dinliyoruz. Zaten kendisi bize her gün oyun planını açıklıyor. Bugün iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Sıkı bir şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz. 15 gün içerisinde ilk resmi maçımızı oynayacağız. Çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’un gelişiyle birlikte pozisyonundaki değişime dair görüşleri alınan Pelkas, “Hocamız beni daha çok içeride deniyor. Benim açımdan farklı bir pozisyon ama her ne kadar farklı bir pozisyon olsa da ben tabii ki her mevkide oynamaya hazırım, zira hocanızı dinlemeniz gerekiyor. Sadece ben değil, bütün takım arkadaşlarım hocayı dinlemeli, çünkü kendisi çok tecrübeli ve başarılı bir teknik adam! Bizlerin de saha içerisinde her şeyi vermesi gerekiyor ve ben de dahil tüm oyuncular olmak üzere herkesin oynatılmak istenen plana sadık kalması, onu takip etmesi gerekiyor. İdmanlarda da, videolarda da, toplantılarda da bunları seyrediyoruz. Ben, kanat pozisyonunda da oynayabiliyorum, aynı şekilde ikinci forvet olarak da oynayabiliyorum. Bu pozisyonlarda oynayabiliyorum. Elbette ki bu plan için çalışıyoruz ve hocamızın söylediği şeyleri en iyi şekilde anlamaya gayret gösteriyoruz. Şu an gelecek önümüzde.” diye konuştu.

Yeni sezon ile ilgili konuşan Dimitris Pelkas, “Hayatınızda iniş çıkışlar olabiliyor. Yaşamda olduğu gibi futbolda da bu tip iniş çıkışlar olabiliyor. Önemli olan her zaman geriye güçlü bir şekilde dönebilmek, bunun üstesinden gelebilmek ve her zaman çok sıkı bir şekilde çalışmak. Bunun yanı sıra ayaklarınızın da yere basması gerekiyor. Biz de aynı şekilde hocamızı dinliyoruz. Hocamızı dinlememiz gerekiyor çünkü o, başarıya giden yolu bence gayet iyi biliyor ve en önemlisi de bu! Onun plan ve taktiklerine sadık kalmamız ve onun planlarını takip etmemiz gerekiyor. Tabii ki bütün takım arkadaşlarımızın pozisyonu için savaşması ve fırsat yakaladığımızda o fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Evet, bu sezon Fenerbahçe için çok önemli bir sezon ve saha içerisinde her şeyimizi vermemiz gerekiyor. Uzun süredir kazanılmayan kupalar var. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük camiası! Elbette ki birinciliği, şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyor. Ama bizler adım adım düşünmek, maç maç gitmek zorundayız. Oynadığımız maçın ardından bir sonraki maçı düşünmemiz gerekiyor. Ben önümüzde imkanın, ihtimalin olduğunu düşünüyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.