FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

20 Şubat 2022 Pazar 21:40

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, ligin 26. haftasında konuk ettiğimiz Atakaş Hatayspor’u 2-0 mağlup ettiğimiz mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Galibiyeti ve forma şansı verdiği genç oyuncularımızın performansını değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Maça Slavia Prag maçındaki 9 oyuncumuzdan yoksun çıktık, rotasyon yaptım. Bir şekilde de yapmaya mecburum, çünkü biz teknik adamlar çok yoğun bir maç trafiği olduğu için oyuncularımızı fiziksel ve psikolojik olarak onları yakından takip eden, bunların değerlendirmesi yapıp; bunları da görebildiğimiz için buradayız, bunun için teknik direktörlük yapıyoruz. Bu oyuncularımızı dinlendirdim. Bazı mevkilerde, orjin mevkilerde altyapıdan gelen oyuncularımız vardı. Onlara da bir şans verip, onların da ligde ilk 11’de oynayarak ileriki maçlarda da bize takım içerisinde oynayabileceklerini göstermeleri adına önemliydi. Hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu için gelecek vadeden oyuncularımız. Bugün de onlar için çok önemli bir referans maçıydı. Onları da kazanmak, hem takımın kadro derinliğini genişletmek hem de kendi mevkilerinde oynayabileceğimizi görebilmemiz adına bugünkü maç onlar adına bir test maçıydı. Oynatmadığım oyuncular var. Bu işin sakatlık riski var, 3-4 günde bir maç oynuyoruz ve onları dinlendirmem gerekiyordu. Verilere bakıyorum, bazı oyuncularda sinyaller başladı; kasıklarında, adalelerinde gibi gibi. Ben hiçbir zaman korkmam, elimde hangi oyuncular varsa onları en iyi şekilde değerlendirip maç maç oynatmaya çalışan bir teknik direktörlerden bir tanesiyim.

Arda olsun, Çağtay olsun gerçekten güzel bir maç çıkardılar. Onları da tebrik ediyorum. Türk futbolu adına, Fenerbahçemiz adına yolları açık olsun. Dengeli oynadık, neden? Hatay takımı ikinci bölge savunmasını bu ligde iyi yapan takımlardan bir tanesi. Kazandığı toplarla da arka taraflarda bulduğu boşluklarla tamamen geçiş oyunu ve hızlı kontra ataklarla sonuca giden bir takım. İlk devre bir iki tane, ikinci yarıda bir iki tane pozisyon yedik. Bunu çalıştık, anlatmamıza rağmen maalesef bir tanesi ofsayt olmasına rağmen gol yedik ancak daha sonrasında çok gol pozisyonları ürettik. Bunları değerlendiremiyorduk ama golün geleceği belli. Oyunun bütün üstünlüğü bizdeydi. Biz, kenarda rahattık. Gençleri oynattım diye ya da gençler var diye ne ben ve ekibim ne de sahadaki ağabeyleri de en ufak bir tedirginlik duymadık. Onlara hepimiz, hep beraber çok güveniyorduk. Onlar da bizi mahçup etmedi. Bugün hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu galibiyetten dolayı oyuncularımı tebrik ederim. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Hatayspor’a da Ömer hocaya da bundan sonraki maçlarında başarılar dilioyrum, yolları açık olsun.
” dedi.

Slavia Prag ile deplasmanda oynayacağımız UEFA Konferans Ligi play-off turu ikinci maçı ile ilgili de konuşan İsmail Kartal, “Şimdi oynamayan oyuncularımızı hem o maça sakladık, hem de dinlendirdik; daha zinde, daha güçlü, sakatlık riskini minimuma indirdik.  Bu galibiyetle moral ve motivasyonumuzu yükselttik. Deplasmanda daha özgüvenli bir maç oynayacağız. İnşallah orada da iyi mücadele edip turu geçerek İstanbul’a, ülkemize, evimize geri döneriz diye düşünüyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.