FUTBOL

Mert Hakan Yandaş: Buraya iyi atmosferde, kazanacağımıza inanarak geldik

05 Kasım 2021 Cuma 01:28

Futbol A Takımımızın Royal Antwerp karşısında aldığı 3-0’lık galibiyete gol ve asistiyle önemli katkılar veren kaptan Mert Hakan Yandaş, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Mert Hakan Yandaş, “3 haftalık kötü bir süreç vardı. Camia olarak uzun süredir gelen bir şampiyonluk hasreti var. Kırılgan bir durumdayız; taraftarımız da biz de öyle.. Bir noktada haklılar, onları çok üzdük. Hafta içi de Türkiye’yi daha iyi bilen taraf olarak bizler sorumluluk almaktan çekinmedik. Arkadaşlarımıza artık bu işin böyle gitmeyeceğini bir şekilde anlattık. Onlar da sağ olsun iyi reaksiyon verdi. İnsanları tabii ki bu kadar üzmeye hakkımız yok. Buraya da bunun bilincinde geldik. İyi atmosferde geldik, kazanacağımıza inanarak geldik ama bu bir başlangıç. Bu inişli çıkışlı olmamalı. Fenerbahçe formasına yakışır şekilde mücadele etmeliyiz. O 3 haftayı herkese bu maçla unutturamayız ama inşallah böyle devam ederek unutturmak istiyoruz. O 3 hafta için de herkesten özür diliyoruz.” dedi.
 
Fenerbahçe’nin olduğu her yerde iddialı olduğunun altını çizen Yandaş, “UEFA Avrupa Ligi’nde, bulunduğu her yerde Fenerbahçe iddialıdır! Bugüne kadar burada da çok iyi sonuçlar almamıştık. Bugün, bunun başlangıcı olsun. Bu gruptan çıkmak için son ana kadar elimizden geleni yapacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İnşallah böyle devam eder. Çok güzel bir galibiyet aldık, iyi oyunla.. Daha farklı da bitebilirdi, mutluyuz.” ifadelerini kullandı.
 
Gol ve asist katkısı hakkındaysa, “İrfan’ı çok iyi tanıyorum. O topu aldığında  bana doğru oynayacağını çok iyi biliyordum. Ben de pozisyonumu diğer tarafa alıp savunmayı o tarafa çektim. İdmandan sonra da genelde çalıştığım bir pozisyon bu vuruşlar. Sevdiğim ana denk geldi. Çok güzel gol oldu. Asistte de yine İrfan ile çok güzel bir işbirliğimiz var. Birbirimizi iyi tanıyoruz, iyi tamamlıyoruz. Takım arkadaşlarımızla da daha fazla birlikte oynadıkça daha uyumlu hale geliyoruz. Benim adıma ve takım adına çok güzeldi. Bugün de Fenerbahçe kaptanı olarak sahaya çıktım. Bu benim için çok çok büyük bir gurur. Layık olmak için de elimden geleni yapıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.