BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport, ligin açılış maçında Çankaya Üniversitesi’ni ağırlıyor

15 Ekim 2021 Cuma 18:11

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2021-2022 sezonu bugün oynanacak Fenerbahçe Safiport-Çankaya Üniversitesi maçıyla başlıyor. Metro Enerji Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 13.00’te başlayacak ve Tivibu Spor’dan ekranlara gelecek.

Geçtiğimiz sezon Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni namağlup şampiyon olarak tamamlayan, EuroLeague Women’da yarı final oynayarak Avrupa üçüncüsü olan Potanın Kraliçeleri, yeni sezon öncesi kadrosunu büyük ölçüde koruyarak, önemli oyuncular ile de gücüne güç kattı. Elizabeth Williams, Amanda Zahui B, Bria Hartley, Alperi Onar ve Manolya Kurtulmuş'u kadrosunu katan Potanın Kraliçeleri’nin hedefi rekabet ettiği tüm kulvarlarda mutlu sona ulaşmak olacak.
 
Sezon öncesi oynadığı 7 hazırlık maçından da galip ayrılan Fenerbahçe Safiport, EuroLeague Women B Grubu’nda ise iki maç oynadı. İlk maçta Galatasaray’ı deplasmanda 89-69 yenen takımımız, ikinci maçta ise evinde Fransa temsilcisi Basket Landes’e 70-65 mağlup oldu.
 
Başantrenörümüz Victor Lapena yönetimindeki ekibimizde hedef, taraftarımız önünde oynayacağımız ligin açılış maçından galibiyetle ayrılmak.
 
Ligin ilk haftasında program şu şekilde:

16 Ekim Cumartesi
13.00 Fenerbahçe Safiport– Çankaya Üniversitesi
14.00 Bursa Büyükşehir Belediyespor  - Antalya 07 Basketbol
16.30 Botaş – Galatasaray
 
17 Ekim Pazar
14.00 Elazığ İl Özel İdare – Hatayspor
15.00 Beşiktaş HDI Sigorta – Nesibe Aydın
16.00 Bellona Kayseri Basketbol – ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi
17.00 OGM Ormanspor – UMF Yapı İzmit Belediyespor