ATLETİZM

Fenerbahçe Atletizm Şubemiz, Kulüpler Kros 1. Lig Final müsabakalarında tüm kategorilerde şampiyon oldu

15 Ocak 2023 Pazar 18:22

Turkcell Kulüpler Kros 1. Lig Finali kademesi Aydın/Kuşadası’nda Adagöl Kros Parkurunda koşuldu. Krosta tüm birincilikleri alarak kürsünün zirvesinden inmeyen Fenerbahçe Atletizm Şubemiz; U18, U20 ve Büyükler kategorisinde hem kadınlar hem de erkeklerde şampiyon oldu.
 
Turkcell Kulüpler Kros 1. Lig Final yarışmalarında, Büyük erkekler kategorisinde 14 kulüp, U18 erkekler kategorisinde 8 kulüp, Büyük kadınlar kategorisinde 9 kulüp, U20 kadınlar kategorisinde 8 kulüp, U18 kadınlar kategorisinde 6 kulüp, Mix bayrak büyükler kategorisinde ise 2 kulüp olmak üzere toplamda 57 kulüp ve 265 sporcu mücadele etti.
 
Müsabakaları Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Atletizm Şube Sorumlumuz İhsan Özden ile Teknik Menajerimiz Hakan Beceren yerinde izledi.
 
Büyük Takımlar yarışında kadınlarda Fenerbahçe Atletizm Şubemiz 6 puanla birinci, Siirt Gelişim Spor Kulübü 20 puanla ikinci, Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 24 puanla üçüncü oldu.
 
Büyük erkeklerde ise; Fenerbahçe Atletizm Şubemiz 6 puanla birinci, Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü 23 puanla ikinci, 30 puan toplayan Kırıkkale Olimpik Spor kulübü ise üçüncü oldu.
 
Büyük kadınlarda ferdi olarak atletimiz Derya Konur 27:07’lik derece ile birinci olurken; Burcu Subatan ikinci, Özlem Kaya Alıcı üçüncülük elde etti. Büyük erkeklerde ise atletimiz Sezgin Ataç 30:05’lik derece ile ilk sırada yer alırken; Taner Tunçtan ikinci, Ayetullah Aslanhan ise üçüncü oldu.
 
Atletlerimiz U18 kadınlarda ve erkeklerde 7’şer puanla zirvede yer aldı. Ferdi olarak U18 kadınlarda Meryem Demir birinci, Döndü Kübra Poyraz ikinci; U18 erkeklerde Kiyaseddin Kara birinci, Bedirhan Güven ikinci oldu.
 
U20 kadın takımımız 6 puanla şampiyon olurken, U20 erkek takımımız ise 12 puanla kürsünün ilk basamağına çıktı. Ferdi olarak U20 kadınlarda Edibe Yağız birinci, Hatice Kılıç ikinci, Ceren Kılıç üçüncü olurken; U20 erkeklerde Cuma Özcan ikincilik elde etti.

Basın Fotoğrafları