YÜKSEK DİVAN KURULU

Yüksek Divan Kurulu Toplantımız yapıldı

05 Kasım 2023 Pazar 13:42

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesislerimizde Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar başkanlığında Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve YDK üyelerimizin katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı

Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantımız; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz vatanın bağımsızlığı için şehit düşmüş kahramanlarımız, kulübümüzün kurucuları, vefat eden kulüp yöneticilerimiz, üyelerimiz ve tüm Fenerbahçeliler için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
 
Atatürk hologramı yansıtıldı
 
Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi sesinden Nutuk'tan bölümlerin okuduğu hologram gösterisi yapıldı. 10. yıl söylevi Büyük Önderin 3 boyutlu görüntüsünün eşliğinde kendi sesinden salonda yankılandı.
 
Ardından geçtiğimiz aylarda vefat eden üyelerimiz ile Yüksek Divan Kurulumuza yeni katılan üyelerimizin isimleri tek tek okundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Üyeliği’nde 40. ve 50. yıllarını dolduran YDK Üyelerimiz, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Olympiacos ile oynadığı EuroLeague maçı öncesi Fenerbahçe Basketbol Müzesi’nde düzenlenen törenle plaket ve rozetlerini almıştı. İlgili haber için TIKLAYINIZ. YDK Üyelerimizden Haydar Haluk Seday, Enis Cem Lakay, Hüseyin Ekşi, İpek Feyhan Uçar, Alaettin Günay, Mustafa Melih Horozoğlu ve Talat Yılmaz, Başkanımızla anı fotoğrafı çektirdi.
 
YK Faaliyet Raporu okundu
 
Daha sonra Yönetim Kurulu Faaliyet raporu okunması maddesine geçildi. Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, başlıklar halinde son 3 aylık dönemde Kulübümüzde hangi gelişmelerin yaşandığını, yapılan planlamaları ve düzenlemeleri aktardı. Genel Sekreterimizin konuşması için TIKLAYINIZ. Şubelerimizde yakın dönemde yaşanan gelişmeleri ise branşlarımızda görev alan Şube Sorumlularımız aktardı.

Süper Kupa maçının yerinin değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi

Daha sonra YDK Üyelerimiz tarafından Fenerbahçemizin Galatasaray ile 29 Aralık Cuma günü oynayacağı Süper Kupa maçının yeriyle ilgili bir önerge verildi.
 
Suudi Arabistan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak Süper Kupa finalinin, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk Olimpiyat Stadı veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanması Yüksek Divan Kurulu’nun oyuna sunuldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Denetim Kurulu raporu okundu
 
Genel Sekreterimizin konuşmasından sonra gündemdeki Denetim Kurulu Raporunun (DKR) okunması maddesine geçildi. Raporu, kürsüye gelen Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Vodina okudu. youtu.be/XGnQJccZ250?t=3945

BAŞKANIMIZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Üyelerimizin konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkanımız Ali Y. Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemlerle ilgili gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkanımızın konuşması için TIKLAYINIZ

Yüksek Divan Kurulu Başkan Vekilliğine 143 oyla Şefik Gürhan Saatçioğlu seçildi

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda, Yüksek Divan Kurulu Başkan Vekilliği seçimi de yapıldı. 4 adayın yarıştığı Yüksek Divan Kurulu Başkan Vekilliğine, 143 oyla Şefik Gürhan Saatçioğlu seçildi.



Basın Fotoğrafları