SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yöneticimiz Alper Pirşen: Bu kararlarla beraber Fenerbahçe’ye kurulan kumpas tamamen ortaya konmuş oldu

06 Kasım 2020 Cuma 14:19

Yönetim Kurulu Üyemiz Alper Pirşen, Futbolda Sözde Şike Davası’nda eski Başkanımız Aziz Yıldırım ve eski yöneticilerimizin beraat etmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Sportif Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticimiz Alper Pirşen, şu açıklamaları yaptı: “Hepimiz için gece itibarıyla heyecan yaratan bir gündü başka vesilelerle ama Fenerbahçe’nin aslında dünü, bugünü ve yarınını çok ilgilendiren bir gündemimiz vardı. Gün içerisinde de o konuda önemli gelişmeler kamuoyuna açıklanmaya başladı. Hepimiz için çok tatmin edici, çok mutlu bir gün. Hem eski başkanımız Aziz Yıldırım, hem eski yöneticilerimiz, hem mevcutlar hem de ileride yönetici olacaklar için üzerimizden büyük bir yük kalktı diyebilirim. Öncelikle beraat kararlarının eski başkanımız ve yöneticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
 
KUMPAS DAVASI’NIN DA BU KARAR IŞIĞINDA KISA ZAMANDA SONUÇLANACAĞINI UMUYORUZ
 
Daha da önemlisi, bundan 1-2 sene kadar önce biz Yargıtay’dan bu karar bozulabilir usulü sebeplerle hatta bozulacak diye tahmin ettiğimizde biraz tepki gösterenler olmuştu. Bu konuda öngörülerimiz tuttu. Dosya tamamen usulü sebeplerle tekrar mahkemeye geldi. Bu geri dönüş aslında hepimiz için daha hayırlı oldu. Hukuku daha yakından takip eden ya da hukukçu arkadaşlarımız açısından bu detaylar anlaşılacaktır. Dosya bölündükten sonra yeni bir savcılık mütaalasıyla ele alındı. Bizim içinde daha sevindirici olan aslında beraatin gerekçesi. Daha tabii gerekçeli kararı görmedik ama özellikle savcılığın mütalaasının beklediğimiz seviyede, tatmin edici, içerik olarak bizim haklı olduğumuzu oldukça ortaya koyucu bir metin olduğunu söyleyebilirim. İleriki günlerde kamuoyuna daha detaylı olarak yayılacak veya yayınlanacaktır. Buna bağlı olarak da çok lehimize olacağını düşündüğüm gerekçesi çok güçlü bir karar bekliyoruz. Bu kararın beklediğimiz detaylarla gelmesi halinde Fenerbahçe geleceğe dönük çok güçlü olacaktır. Kumpas Davası’nın da bu karar ışığında kısa zamanda sonuçlanacağını umuyoruz. O dosyada da büyük ihtimalle ileri sürülen temeller ele alınacak, aynı ışıkta lehe karar çıkacaktır diye umuyoruz. Dolayısıyla aslında Fenerbahçe sadece bir dava kazanmış olmadı veya sadece eski başkanımız ve yöneticilerimiz beraat etmiş olmadı. Aslında bu kararlarla beraber Fenerbahçe’ye kurulan kumpas tamamen ortaya konmuş oldu. Haliyle Fenerbahçe beraatten çok daha fazlasını kazandı. İleriki günlerde daha çok detaya vakıf oldukça kamuoyunu bilgilendireceğiz.”