SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kumpas Davası'nın ilk oturumunda önemli itiraflar

09 Kasım 2020 Pazartesi 17:23

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 16. duruşma periyodunun ilk gününün ilk oturumu sona erdi.  Yargılanan sanıklardan birisi, Fenerbahçemize kumpasın FETÖ toplantılarında planlandığını itiraf etti.

Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ve Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, sabah seansını Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi.

TANIKTAN İTİRAFLAR
 
Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, “Bildiğiniz gibi sabah oturumuna ben ve yönetici arkadaşlarımız katıldık. Mahkeme heyeti başkanı, mahkemeyi açtı ve duruşmayı başlattı. Bu iki hafta nasıl bir yol izleneceğini, kısaca takvimi özetledi. Burada ifadesi alınması gereken bazı tanıklar var ve sanıkların da ek ifadelerine başvurulacak. Süreç bu şekilde tamamlanacak. Bu sabahki oturumda son derece ilginç, kendisinin mahrem imam olduğunu ifade eden bir tanığın ifadeleri son derece önemliydi. Kendisi operasyondan birkaç ay önce, kendisinin de olduğu bir toplantıda bu operasyonun kendilerine yapılacağı bilgisi verildiğini, operasyonun yapılmasının sebebinin de hükümeti yıpratmak, Başbakan’ı yıpratmak, Fenerbahçemiz üzerinden yıpratmak olduğunu ifade etti. Son derece önemli açıklamalarda bulundu. Halen ifadesi öğleden sonraki oturumda da devam edecek. Şu anda kendisine sorular soruluyor. Bu sabahki ilk oturumun kısa özeti bu şekilde.” diye konuştu.

FENERBAHÇE'YE KUMPAS, ÖRGÜTÜN MAHREM TOPLANTILARINDA PLANLANDI

Kulüp avukatımız Naim Karakaya da, “Sizin de bahsettiğiniz gibi 16.celsedeyiz ve iki hafta sürecek. Müşteki tanık ifadeleri ve ek savunmalar alınacak. Her sanık için ayrı bir zaman ayrıldı. Fethi Bey'in de ifade ettiği gibi bugün dinlenen tanıklardan birisi etkin pişmanlıktan istifade etmek isteyen insanlardan birisi. Bu operasyonun planlandığını, örgütün planladığını; Fenerbahçe isminin zikredildiğini, Aziz Yıldırım isminin zikredildiğini, Sivasspor ve Beşiktaş isimlerinin zikredildiğini; bunlara yönelik bir operasyon olduğunun örgütün mahrem toplantılarında konuşulduğunu ve bunun örgüt operasyonu olduğunu ifade eden güzel, detaylı bir ifade verdi. Cuma günü çıkan bir kararımız var. 3 Temmuz dosyasında çıkan karar ve o davada savcının verdiği mütalaa ve mahkemenin verdiği ve açıklayacağı gerekçeli karar içerisinde kumpas olgusu artık adım adım net olarak ortaya konuyor. Bu oldukça değerli. Salt Fenerbahçe için değil hukuk adına çok değerli. Masumiyet ilkesi adına çok değerli. Bu yönüyle güzel günler bizi bekliyor diye düşünüyoruz. Hukuk eninde sonunda hakim olacak diye umut ediyoruz.” dedi.

Son olarak Yöneticimiz Fethi Pekin, “Bu iki hafta Naim Bey gerekli açıklamaları yapacak, biz de zaman zaman yine Silivri’ye gelip katılım sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Basın Fotoğrafları