KULÜP

Başkanımız Ali Y. Koç: İyi ki Fenerbahçe’nin İsmail Kartal gibi bir değeri var

04 Haziran 2022 Cumartesi 13:19

Başkanımız Ali Y. Koç, Kulübümüzün 2021 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kürsüye çıktı ve geçtiğimiz sezon ocak ayından itibaren Fenerbahçemizin zorlu günlerinde takımımızın Teknik Direktörlük görevini üstlenen İsmail Kartal'a emekleri için teşekkür etti. Fenerbahçe'nin çocuğu İsmail Kartal da bu süreçteki destekleri için Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve taraftarlarımıza teşekkürerini sundu.  

Başkanımızın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle: 

“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanımız, Yüksek Divan Kurulumuz, değerli Kongre Üyelerimiz, bizleri ekranları başında takip eden milyonlarca taraftarlarımız ve değerli basın mensuplarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Genel Sekreterimiz Burak Beye teşekkür ediyorum, faaliyetlerimizi sizlerle hem en özet hem de en etkili şekliyle paylaştığı için… Bugün huzurlarınıza iki defa çıkacağım, en son konuşmacı olarak çıkacağım ve tüm günün değerlendirmesini yapacağım. Ama ondan önce bana göre çok daha önemli, içinde hem mutluluk, hem başarı, hem gurur, hem de hüzün olan bir konu için huzurlarınızdayım.
 
Öncelikle Hocamı, kıymetli eşi Sema Hanımı, biricik oğlu Emre’ye hoş geldiniz diyorum. Bizi kırmayıp geldiğimiz için teşekkür ediyorum. Bizim bir arzumuz vardı, hocamıza ilettik. Sağ olsun o da bizleri kırmadı ve geldi. O da kendisini sizlerin huzurunuzda, televizyonları başında olan milyonlarda taraflarımızın huzurunda hem teşekkür hem şükran hem de vedamızı yapmak üzere rica ettik, ‘Gelir misiniz?’ diye, sağ olsun o da bizi kırmadı ve geldi.
 
Duygu ve düşüncelerimi paylaşmadan önce hocamızla ilgili bu sefer ki Fenerbahçe’ye geliş sürecini ki hocamız pek çok kez geldi, bundan sonra yine de gelecektir, hiç şüphem yok ama bu sezon özelinde hangi zorluklarla göreve geldi, neler yaptı, neler başardı kısa bir video ile sizlerle paylaşmak istiyoruz.”
 
Başkanımızın konuşmasının bu bölümünde İsmail Kartal için hazırladığımız “ÇUBUKLU’YA CAN VEREN İÇİNDEKİ RUHTUR!  ÇUBUKLUMUZA EMEKLERİNE TEŞEKKÜRLERİMİZLE…” videosu Kongre üyelerimiz ve televizyonları başındaki milyonlarca Fenerbahçeliyle paylaşılır.
 
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN:
 
www.youtube.com/watch?v=qiHuISlEsKs
 
FENERBAHÇE ÇATISI ALTINDA FARKLI GÖREVLERDE BULUNDUĞU UZUN YILLAR BOYUNCA KARAKTERİYLE, DURUŞUYLA, BAŞARISIYLA BU KULÜPTE ÖMÜR BOYU DEVAM EDECEK ÇOK SAĞLAM BİR GÖNÜL SÖZLEŞMESİ VAR
 
Başkanımız, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“Evet, video çok şey söylüyor ama daha çoğunu buradaki kongre üyelerimizin duygu ve düşünceleri ifade ediyor. Gönül bağın sağlamsa yük de güzeldir, yol da, yolculuk da! İsmail Hocam, o dönem yükü çok ağır bir takıma geldi. Kendi geldi, çünkü hepimiz gibi, hepiniz gibi o da maçları seyrederken yaşadıklarımıza, şansımıza, bir kez daha çok büyük umutlarla başlayıp ilk 8-9 hafta domine ettiğimiz ligde birden bire türbülansa girip hiçbir şeyin yolunda gitmediği bir takımı izlerken acı çektiği için bizlerle temasa geçti, iyi ki de geçmiş. Çünkü yük ağırdı, atmosfer olumsuzdu, çok günler geçiren bir camiaya bir nevi elinde sihirli değnekle nefes aldırdı. Daha da önemlisi tribünleri birleştirdi, barıştırdı, tribünleri doldurdu, nasıl doldurdu? Çünkü umut verdi, tribünleri mutlu etti. Bize, bu zor yolu güzel kıldı. Bu yolculukta birbirimize duyduğumuz güvenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Ama her şeyden önemlisi Fenerbahçeliliğin ne olduğunu bizzat gösterdi. Hocamız, Fenerbahçe’de 10 yıllık futbolculuk kariyerinde 175 maça çıktı. Bunun dışında belki de unutmuşunuzdur, sadece A Takım Teknik Direktörü olarak değil, Teknik Direktör olarak muhtelif kademelerde 8,5 yıl olmak üzere toplamda 18,5 yıl camiamıza hizmet etti. Gençlik yıllarımdan beri tanıdığım için ve her geçen gün daha yozlaşan, etik değerlerin alt üst edildiği, futbol ikliminin her zaman temiz ve pırıl pırıl yüzü oldu; futbolcuyken de teknik direktörken de! Dolayısıyla Fenerbahçe çatısı altında farklı görevlerde bulunduğu uzun yıllar boyunca karakteriyle, duruşuyla, başarısıyla bu kulüpte ömür boyu devam edecek çok sağlam bir gönül sözleşmesi var. Hatırlarsanız 2014-2015’te hala faili meçhul olan suikast girişiminde takımımızın hatta Türk sporunun hatta Türkiye’nin canına kast edildiği o kara sezonda psikolojiman altüst olmuş, şampiyonluğa giderken psikolojikman altüst olmuş takımımızı yeniden ayağa kaldırmak için nasıl dimdik durduysa, canla başla mücadele ettiyse, hep doğrunun yanında olduysa, bu sezon da sıkıntılı, zor, acılı günlerimizde güneş gibi doğdu, yüzümüzü bahara çevirdi.
 
İSMAİL KARTAL, FENERBAHÇE’YLE VAR OLAN DEĞİL, FENERBAHÇE İÇİN VAR OLAN PROFİLLERDEN BİRİDİR
 
Fenerbahçemizin için en zor günde kayıtsız şartsız, hiçbir ekonomik beklentisi olmadan elini taşın altına koydu. Çünkü İsmail Kartal, Fenerbahçe’yle var olan değil, Fenerbahçe için var olan profillerden biridir. 18 hafta boyunda liderliğimizi yaptı. Kendine güvenini kaybetmiş bir futbolcu topluluğunu ayağa kaldırdı, takım yaptı! Her zaman  söylediğimiz gibi ‘en iyi takıma sahibiz’ ama bu kağıttaydı, o sahada bunun potansiyelini gösterdi. Ve neticesinde görevde bulunduğu 18 hafta boyunca 2.3 puan ortalaması, 18 hafta boyunca puan lideri, en çok gol atan ikinci takım, bütün sezona baktığımız zaman buradaki performansla averajı en iyi takımlardan, beşincilikten ikinciliğe de takımımızı çıkartarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını sağladı.
 
‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içi’ diyen bir futbolcu topluluğu yarattı. Televizyon programında da söylemiştim; Samandıra’ya giderdik, bazen yemeklere katılırdık ve çatal bıçak sesi gelirdi. Şimdi gittiğiniz zaman keyif alan, yüzü gülen, birbiriyle kaynaşan, kakara kikiri muhabbet eden bir atmosfere çevirdi. Bunu yapmak için “Esas olan Fenerbahçe’dir” dedi. Kimsenin geçmişine, konumuna, kariyerine bakmadan doğru olanı zor da olsa yapılması için hareket etti, inandı ve aldığı kararların arkasında durdu. Bu da Fenerbahçe A Takımının, takım olmasında, başarılı olmasında çok büyük katkı sağlamıştır. Samandıra’da yarattığı bu pozitif ortam umuyorum ki takımımızın bu sezon, önümüzdeki sezon mutlu sona ulaşacağı yolun en önemli adımlarından biri olacaktır. Kısacası bizlere, başarıya ve şampiyonluğa inanan bir takım bıraktı.
 
İlk günlerinde ne demişti? ‘Zamanımız yok, camianın kenetlenmesine ihtiyacımız var, bu takım iyi bir takım. Ama inancını kaybetmiş, ama kazanmayı öğrenecek ve kazanmaya başladığında kendine gelecek, ayağa kalkacak, camia da kenetlenecek’ dedi. Aynen öyle yaptı! Fenerbahçe’nin sahada ne kadar güçlü olduğunu, kenetlediğinde neler yapabileceğini başta kendi taraftarlarımız olmak üzere tüm camiaya gösterdi. Hangi açıdan bakarsak bakalım bizim için bu kararı vermek hiç ama hiç kolay olmadı. Hatta 4 senelik görev süresi boyunca aldığımız en zor karar olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki şöyle düşüneceğiz, ben de düşünüyorum, ailem de düşünüyor, yönetim kurulundaki arkadaşlar da düşünüyor. Bu konuyu oylamaya getirdiğimiz zaman çıkan sonuç da bunu gösteriyor. Peki, o zaman niye değişim? İşte bu kararın cevabını vermek çok ama çok güç fakat böyle bir karar aldık, onun anlayışına sığınarak hocamıza ilettik. Hiçbir zaman gizli saklı oynamadık, başından beri, hocamızla ilk oturduğumuz günden beri niyetimizi, yapmak istediğimizi de açık ve net bir şekilde kendimizi anlattık, görev süresi boyunca da birkaç kez bu gündeme geldi. Ama gerçekten bunun cevabını vermek çok çok zor. Şunu da biliyorum ki İsmail Hoca, belki de çok uzun zaman geçmeden tekrar bu camiayla yolları kesişecek, hatta kendisine de ifade ettiğimiz gibi teknik direktörlükten kariyerinden biraz ara almak isterse her zaman resmi olarak aramızda da bulunacak.
 
Şimdi yüksek müsaadenizle hocamızı, değerli eşini ve kıymetli evladını buraya davet etmek istiyorum.
 
 
İYİ Kİ FENERBAHÇE’NİN İSMAİL KARTAL GİBİ BİR DEĞERİ VAR!
 
Sema Hanımı bilmeyebilirsiniz. Rahmetli dedem hep şunu söylerdi: ‘Başarılı bir erkeğin arkasında hep güçlü bir kadın olmalıdır’ diye. Biz, evet çok eski tanışıyoruz ama Selma Hanımı daha yeni yeni tanıdık. Değerlerini, duruşunu, hocamızın hayatındaki rolünü, önemini yeni yeni tanıdık. Keşke kızınız da olsaydı, bugün gelemedi, biliyorum. Ona da teşekkür ediyoruz. Ben ailece, şahsım, yönetim kurulum, camiamız adına size çok çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte eve gitmedi, Sema Hanım anlayışla karşıladı. Yeri geldi moraller yerle bir oldu, ailesi arkasında durdu, hocam da dik durarak bize enerji, ümit verdi. İlk birkaç hafta zordu; Avrupa maçı, Türkiye Kupası… ama hocamızın elinde de sihirli değnek yoktu, daha yeni gelmişti. Ama ne yapacağım dediyse çok ama çok fazlasını yaptı. Onun için içtenlikle söylüyor ve biliyorum ki milyonlarca Fenerbahçe taraftarı da benim gibi düşünüyor, hissediyor: İyi ki Fenerbahçe’nin İsmail Kartal gibi bir değeri var! Taraftarlarımızın tribünlerde coşkuyla söylediği gibi her futbolcuya, her teknik direktöre nasip olmayacak hatta ayık olmayacak, Fenerbahçe’nin çocuğu İsmail Kartal!
 
Huzurlarınızda hepimiz, her birimiz adına başkanından en genç taraftarına kadar teşekkür ederiz. Sağ ol, var ol hocam.
 
Bu, buruk bir veda ama geçici bir veda. Buna canıgönülden inanıyorum. Hocam, yollarımız tekrar kesişene kadar Allah yar ve yardımcın olsun. Yolun açık, şansın bol olsun.”

BEN FENERBAHÇELİ İSMAİL KARTAL OLDUYSAM, BU ARMA SAYESİNDE OLDUM

Geçtiğimiz sezon ocak ayından itibaren Fenerbahçemizin zorlu günlerinde takımımızın Teknik Direktörlük görevini üstlenen İsmail Kartal ise şöyle konuştu:
 
“Şu an en söyleyeceğimi bilemiyorum. Sayın Divan Başkanımıza, Sayın Başkanımıza, yöneticilerime, genel kurul üyelerimize ve büyük Fenerbahçe taraftarlarına ‘mehaba’ diyorum.

Fenerbahçe’yi hayatımız boyunca ailece seviyoruz. Ben Fenerbahçeli İsmail Kartal olduysam, bu arma sayesinde oldum. Kulübümüzün armasının anlamı bence göründüğünden, yazılandan çok daha büyüktür. Ben ve ekip arkadaşlarım Samandıra’daki boş vakitlerimizde armanın renklerinin tartışmasını yaptığımızda bunun belki de dünyada eşinin benzerinin olmadığı bir armanın olduğunu anladık ve gördük. 
 
TAKIMIMIZIN BİR OYUN KÜLTÜRÜ VAR. BİR OYUN YAPIMIZ VE OYUN GÜCÜMÜZ VAR. YENİ GELEN HOCAMIZLA BİRLİKTE BİRKAÇ TANE İYİ TRANSFERLE BERABER BU TAKIM ALLAH’IN İZNİYLE YENİ SEZONDA ŞAMPİYON OLACAK.

Göreve geldiğim ilk gün oyuncularımla bir toplantı yaptım. Çok açık ve net. Ben duygularımı karşımdaki insana içten ve çok net bir şekilde aktarabilen bir insanım. Hayatım boyunca rol yapmadım. Taklit yapmadım, yapmamam. Bu benim karakterim. Böyle bir insanım. Onlara şunu söyledim. Dedim ki, ‘bizim bir borcumuz var.’ hepsi şaşırdı. ‘Bu borcu ödeyeceğiz. Ben bunun için buraya geldim. Ben bu camianın insanıyım. Bu borç ödenecek’ dedim. Dediler ki, ‘bizim kime borcumuz var.’ Taraftarı ve camiayı gösterdim.  ‘Öyle bir gün gelecek ki, buraya 50 bin kişi gelecek.’  Bu gelen 50 bin kişi ‘işte benim takımım bu. İşte benim futbolcum bu. İşte biz bu futbolu görmek istiyoruz. İste bizim takımımız böyle mücadele etmeli. Böyle savaşmalı. Ben buraya bunun için geldim. Bunu da başaracağız. Merak etmeyin. Gece gündüz burada çalışacağız. Birbirimize saygılı olacağız. Birbirinize saygılı olacaksınız. Biz borcumuzu ödeyeceğiz. Bu taraftar hayatınız boyunca sizi unutmayacak’ dedim.  ‘Hayatınızın en güzel günlerini… Her maça 50 bin kişi gelerek, sizin de ortaya koyduğunuz performansla bunu taraftarlarımıza yaşatarak, bunu sizler yapacaksınız’ dedim. ‘Göreceksiniz bunu yarattığımız zaman ikinci yarının şampiyon takımı olacağız. Oynadığınız futboldan da keyif alacaksınız. Ben bunu size sağlayacağım, merak etmeyin’ dedim.  Çok karakterli oyuncularımız var. Sağ olsunlar, hep beraber çalıştık. El ele verdik, bugünlere geldik. Sezonu güzel bir şekilde bitirdik. Taraftarlarımızla bütünleştik. Başkanımız, yönetimimiz, taraftarlarımız, herkes Fenerbahçe’nin oynadığı futbolu takdir etti. Aldığımız sonuçlar ortada. Geldiğimiz nokta itibariyle de güzel bir şekilde, kendimize yakışır bir şekilde sezonu kapattık. Takımımızın bir oyun kültürü var. Bir oyun yapımız ve oyun gücümüz var. Taraftarlarımız da bu oyuna alıştı. Yeni gelen hocamızla birlikte birkaç tane iyi transferle beraber bu takım Allah’ın izniyle yeni sezonda şampiyon olacak. Sayın Başkanımız Ali Koç, 17-18 yaşımızdan beri arkadaşız. Yöneticilerime, taraftarlarıma, medya mensuplarına, Samandıra’daki personele en büyük pay sahibi oyuncularıma çok teşekkür ediyorum.

BAŞKANIMIZA, YÖNETİCİLERİMİZE VE TARAFTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sayın Başkanıma ayrıca bir teşekkür daha etmek istiyorum. ‘Buranın patronu sensin. Ne istiyorsan onu yap. ‘ Bu bir teknik direktör için önemlidir. ‘Sonuna kadar yanındayız. Alacağın her kararda da sorgusuz sualsiz seninleyiz’ dedi.  Başkanımız ve yöneticilerimizin bana verdiği bu yüksek öz güvenle ben de kendimi daha rahat hissettim. Daha iyi çalıştım. Hep birlikte bu başarıyı sağladık. Ekibime, personelime, camiama, medya mensuplarına, büyük Fenerbahçe taraftarlarına; benim verdiğim mesajları alarak desteklemeye geldiler. Biz de onları mahcup etmedik. Herkese tekrar, tekrar teşekkür ediyorum. Bu sezon oynadığımız futbol, aldığımız sonuçlar ikinciliğimiz hayırlı olsun. Bundan sonraki sezonlarda da Sayın Başkanımız bana her zaman beraber çalışabileceğimizi söyledi. Teşekkür ediyorum. Sağ olsun. Bundan sonraki zaman ne olur, ne biter bilemiyorum. Herhangi bir planım yok. Tek düşüncem var. Yeni sezon ve bundan sonraki sezonlarda şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe’dir. Bunun için her ortamın hazır olduğunu görüyorum. Bu camia bunu fazlasıyla hak ediyor. Çok daha fazlasını yapabilecek gücümüz var. Bu sezon ve bundan sonraki sezonlarda başaracağını düşünüyorum. Allah Fenerbahçemizin yanında olsun. Yar ve yardımcımız olsun. Fenerbahçemize başarılar diliyorum. “



Basın Fotoğrafları