KULÜP

Efsanemiz Şeref Has’ı kabri başında andık

13 Haziran 2021 Pazar 13:38

Formamızı 14 yıl boyunca giyen, kulübümüzde yöneticilik görevi de yapmış Fenerbahçemizin ve Türk futbolunun efsanelerinden Şeref Has, vefatının 2. yıl dönümünde kabri başında anıldı.
 
Yeniköy Aile Kabristanlığı’nda gerçekleştirilen anma törenine; Has ailesinin yanı sıra Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ve sevenleri katıldı. Merhumun ruhuna okunan duaların ardından anma töreni sona erdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile Şeref Has’la aynı ismi taşıyan oğlu, Fenerbahçe Televizyonu’na konuştu.
 
Efsanemiz Şeref Has’ın oğlu Şeref Has, “Babamın ikinci seneidevriyesini yapıyoruz. Sayın Başkanım Ali Koç’a, Fethi Pekin ağabeyime ve tüm FBTV çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ben babamı seyretmedim fakat seyretmiş olan büyüklerimden duyduklarım mutlu ediyor. 14 yıl boyunca Fenerbahçe’ye 5 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 2 İstanbul Ligi şampiyonluğu, Balkan Kupası ve çeşitli başarılar sağlaması mutlu ediyor. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Yöneticimiz Fethi Pekin ise, “Şeref Has Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından, eski yöneticilerimizden ve eski milli futbolcumuz. Adı gibi şerefli bir kişilik. Kendisini tanıma fırsatım olduğu için son derece mutluyum. Şeref ağabey her zaman örnek bir sporcu, örnek bir insan olarak kendisini tanıdım. Ailesine, yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Şeref ağabeyin toprağı bol olsun.” diye konuştu.
 
1955-69 yılları arasında Fenerbahçe formasıyla çıktığı 605 maçta 168 gol kaydeden Şeref Has, 39 kez de A Milli takım formasını giymişti. 5 defa Türkiye Ligi, 2 defa İstanbul Ligi şampiyonluğu yaşayan eski futbolcumuz; Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Balkan Kupası zaferlerinde de takımımızda yer almıştı.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları