FUTBOL

Futbolcularımız Dinamo Kiev galibiyetini değerlendirdi

08 Eylül 2022 Perşembe 22:20

Fenerbahçemizin Dinamo Kiev’i 2-1 yendiği maçın ardından oyuncularımız galibiyeti Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi. Luan Peres, Gustavo Henrique ve Ezgjan Alioski’nin yaptığı açıklamalardan derlediklerimiz şöyle:

Luan Peres: Sonuna kadar mücadele ettik
"Bizler açısından iyi maçtı.  Özellikle ilk yarı çok iyi performans ortaya koyduk. Rakibimizin bir şutu vardı o da maalesef kalemizde gol oldu. Maç içinde mücadelemizi sürdürdük. Rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Hocamız da bizi çok motive etti. Mental olarak sahada güçlü kalmamız çok değerliydi. Taraftarlarımız harika bir ambiyans yarattılar. Bizler de sonuna kadar mücadele edip galibiyetle ayrıldık."

Gustavo Henrique: Fenerbahçe formasıyla ilk golümü attım, çok mutluyum
"Takımıma yardım ettiğim için çok mutluyum. Fenerbahçe formasıyla ilk golümü attım. Bu golü önce Tanrı’ya, sonra aileme ve bizi her zaman destekleyen taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum. Bu şekilde pes etmezsek ana hedefimiz olan lig şampiyonluğuna ulaşabiliriz. Tribünde ailem vardı, golü onlara armağan ettim. Tabii ki tribündeki her taraftarımıza armağan ettim."

Ezgjan Alioski: Her geçen gün daha da çok gelişiyoruz. Her maç daha da güçlü olacağız.
"Taraftarlarımıza galibiyet hediye ettiğimiz için çok mutluyum. Onlarla birlikte galibiyeti kutlamak çok güzel. Takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Sonuna kadar inandık ve savaştık. Her geçen gün daha da çok gelişiyoruz. Her maç daha da güçlü olacağız."

Michy Batshuayi: Burada, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Fenerbahçe’den puan almak kolay bir şey değil

Fenerbahçemizin, Dinamo Kiev karşısındaki galibiyet golüne imza atan futbolcumuz Michy Batshuayi, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Benim adıma harika bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Hem gol attık hem de takım olarak galip geldik ama bana göre takımca kazanmak, takım olarak kazanmak en önemli şeydi. Taraftarlarımıza da aynı şekilde çok çok teşekkür ediyorum. Şu an gerçek anlamda çok ama çok mutluyum. Taraftarlarımız maç içerisinde, maçın zorlu dakikalarında gol arayışında bulunurken onlar da rakibe baskılarını sürekli olarak hissettirdiler. Bizim açımızdan gerçekten önemli bir başlangıç ve önemli bir galibiyet oldu. Galibiyetten dolayı çok ama çok mutluyum.

Açıkçası onlar maç içerisinde bizim oyun ritmimizi durdurmaya çalıştılar. Gerek sakatlık pozisyonlarında gerek yerde geçirdikleri zaman boyunca, çünkü onlar da gayet iyi biliyorlar ki burada, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Fenerbahçe’den puan almak kolay bir şey değil. Bizlerin saha içinde mental anlamda çok güçlü bir şekilde kaldığını düşünüyorum. Son dakikada da olsa golü bulmayı başardık ve 3 puanı elde ettik. Zaten en önemli şey de takım olarak bunu elde etmekti.

Umuyorum ki taraftarımızın desteğiyle ve gücüyle beraber çok ama çok fazla maç kazanacağız. Teknik Direktörümüz, burada çalışan herkes, takım arkadaşlarım çok sıkı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu galibiyetten dolayı onların da mutlu olduğuna inanıyorum.