FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Yeni Malatya maçını ve sezonu değerlendirdi

21 Mayıs 2022 Cumartesi 21:50

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısında alınan 5-0’lık galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Maçı ve sezonu değerlendiren İsmail Kartal, “Maçla ilgili çok konuşacak bir şey yok. Rakibimizin durumu ortada. Hocaları ile konuştum. Allah yardımcıları olsun. Böylesine güzel bir şehir daha güzel yerlerde olmayı hak ediyor. Malatya’nın da yolu açık olsun. Oyuna iyi başladık. İlk dakikalarda o golleri atsak daha farklı olabilirdi ama bir oyuncuları atılınca işimiz daha kolaylaştı. Çok yüksek tempoda oynamasak da maçı farklı kazanmasını bildik. Oyuncularımı tebrik ederim. 5, 5.5 aydır buradayız. Bu süreç içerisinde Samandıra personeline çok teşekkür ediyorum. Ekibime çok teşekkür ediyorum. Verdiğim mesajları gayet güzel bir şekilde algılayarak bizi yalnız bırakmayan büyük Fenerbahçe taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların vermiş olduğu destekle biz de onlara çok güzel reaksiyon gösterdik. Geldiğim de onların ne istediğini biliyorum, demiştim. Biz onlara istediklerini verdiğimizi düşünüyorum. Gerek oyun gücü, gerek mücadele gücü, gerek Fenerbahçe ruhu ve karakteri olarak, bunların hepsini gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Onlara buradan çok çok teşekkür ediyorum. Camianın birleşmesini sağladık. Bunların hepsini yapan oyuncu grubumdur. Oyuncularımın ortaya koyduğu müthiş, coşkulu, enerjisi yüksek performanstan dolayı teşekkürler ve oyuncularımı tebrik ederim. Birbirimize saygı duyarak ve birbirleriyle saygılı bir şekilde çalışarak çok güzel sonuçlar elde ettik. Çok güzel maçlar çıkardık. İyi oynayarak, iyi mücadele ederek bunları gerçekleştirdik. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. 45 bin, 50 bin kişi her maçımızda takımı destekleyen bu müthiş taraftarlarımızın, camiamızın birleşmesi beni çok mutlu etti. Ben bütün bunları hayal ederek göreve başlamıştım. Bunları başarabildiğimi düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte söylediğim gibi ilk gün neredeysem bugün de aynı yerdeyim. Bugün itibarıyla, bu maç itibarıyla burada, Fenerbahçe’de kontratım bitti. Bundan sonraki süreçte yine söylüyorum kararımızı Başkanımız, Yöneticilerimiz verecek. Ne olup biteceğini bilmiyorum. Fenerbahçe için de benim için de hayırlısı neyse o olsun.” dedi.

İsmail Kartal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İkinci yarının lideri; Fenerbahçe’dir. İkinci yarının en çok gol atan takımı yine Fenerbahçe, biz olduk. Bu gururu oyuncularım sayesinde elde ettik. Bütün Fenerbahçe camiasına bu hayırlı olsun. Biz bugünlere oyuncularımızla birlikte çok çalışarak ki göreve geldiğimde bazı şeyler söylemiştim, ben o günlerde neredeysem bugün de aynı yerdeyim; disiplin, otoriter bir yaklaşım, birbirimize olan saygılı yaklaşım, çok çalışarak ve ne istediğimi oyuncularıma çok net bir şekilde anlattım. Onlar da bunları gördüler, anladılar, kabul ettiler ve beraberce, adaletli bir şekilde, hep beraber birbirimize saygı duyarak biz bugünlere geldik. Onun için oyuncularıma çok teşekkür ederim. Bugün bu seviyeye gelen Fenerbahçe Futbol Takımında en büyük pay sahibi oyuncularım ve taraftarlarımdır.

Bundan sonraki sürece dair soru üzerine Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Hayırlısı ne ise o olsun. Ben böyle bir adamım. Bir de unutmadan geçmemeyeyim Dünya Şampiyonu olan kadın boksörlerimizi tebrik ediyorum. O şampiyonluk da camiamıza, ülkemize armağan olsun.” cevabını vererek sözlerini noktaladı.