FUTBOL

Kadın Futbol Takımımız, FB TV’ye konuk oldu

21 Ocak 2022 Cuma 20:55

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın Koordinatörü Onur Başar, Teknik Direktörü Nihan Su ile futbolcularımız Fatma Kara Şahinbaş ve Kennya Cordner, İnci Peközer'in sunduğu ve Fenerbahçe Televizyonu’nda ilk kez yayınlanan ‘Armamızın Gücüyle’ programına konuk oldu.
 
Teknik Direktörümüz Nihan Su: Bir teknik direktör olarak Fenerbahçe’den bir teklif alıyorsanız, gerisi teferruattır
 
“Öncelikle stüdyomuzda bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Ben kendi adıma geliş sürecimden bahsedecek olursam; ilk telefon geldiğinde oldukça gurur ve onur duydum, mutlu oldum. Bir teknik direktör olarak Fenerbahçe’den bir teklif alıyorsanız, gerisi teferruattır. Ben buraya coşkumla, tüm tecrübelerimle, aklımla ve hissettiklerimle geldim. Yaşanan dört aylık süreç içerisinde de ortaya çok güzel bir takım çıkardığımızı ve devam edeceğimizi düşünüyorum. Burada çalışmaktan dolayı son derece mutluyum. Bu anlamda Başkanımıza, tüm Yönetim Kurulu üyelerimize ve benimle çalışan tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda oyuncularımıza da teşekkür etmek istiyorum.”
 
Takım kaptanı Fatma Kara Şahinbaş: Burası Fenerbahçe ve herkesin oynamak istediği bir kulüp
 
“Teklif geldiğinde açıkçası çok fazla düşünmek zorunda kalmadım, direk kabul ettim diyebilirim. Sonuçta burası Fenerbahçe ve çok büyük bir kulüp, aynı zamanda herkesin oynamak istediği bir kulüp. Nihan hocamı da uzun zamandır tanıyorum. Bu noktada çok düşünmedim, teklifi direkt kabul ettim.”
 
Oyuncumuz Kennya Cordner: Ben burada çok mutluyum
 
“Buraya geldiğimde inanılmaz bir enerji ve coşkuyla karşılandım. Bu da beni çok çok mutlu etti.  Bildiğiniz üzere ben farklı bir yerden, farklı bir ülkeden geldiğim için burada karşılanış şeklim, insanların beni karşılama şekli, taraftarların karşısına çıktığım ilk anda onlardan aldığım o pozitif enerji beni çok çok mutlu etti, çok etkiledi. Bir futbolcunun başarılı olması için öncelikle olduğu yerde mutlu olması gerekir ve ben burada çok mutluyum. Bunun da benim futboluma yandığını düşünüyorum. Şu anda bulunduğumuz noktada da çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum.”
 
Takım Koordinatörümüz Onur Başar: Çok kısa süre içerisinde ciddi anlamda bir yol kat ettiğimize inanıyoruz
 
“Çok kısa süre içerisinde ciddi anlamda bir yol kat ettiğimize inanıyoruz ve bunu da saha içinde ve dışında görüyoruz. Başkanımız bu projeden bize bahsettiğinde biz Fenerbahçe olduğumuz için bu projenin bambaşka bir boyutta olması gerektiğini, kurulduktan sonra uzun yıllar burada hizmet edecek takım ve oluşum olması gerektiğini de göz önünde bulundurarak bu yola çıktık. Dolayısıyla biz bu işe başlarken öncelikle hedefimiz şuydu: Bu yapının içerisinde, bu işi gerçekten de bilen ve kadın futbol camiasını iyi tanıyan isimlerle çalışmamız gerektiğini düşündük. Burada Nihan hocamız olsun, Jessica Çarmıklı olsun… Bu isimlerle önce yola çıkarak hem onların tecrübesinden faydalanarak hem de kendi camiamızın ilgisini, büyüklüğünü birleştirmek önemliydi. Biz, bu takımı kurarken saha içinde ve dışında mücadele edebilecek,  taraftarlarımızın ve camiamızın gurur duyacakları bir takım kurmak istiyoruz, dedik. Gelinen noktada da bunu başardığımıza inanıyoruz. Ama daha çok yeniyiz, daha kat edeceğimiz çok yol var. Henüz yolun başındayız diyebilirim ve şu ana kadar ki gördüğünüz tablo alınacak çok daha güzel sonuçların göstergesi ve başlangıcı.”
 
Teknik Direktörümüz Nihan Su: Fenerbahçe armasını çok doğru bir şekilde taşımaya devam edeceğiz
 

“Galatasaray ile oynadığımız maça çok özel hazırlandığımızı ve Fenerbahçe camiası için Galatasaray maçlarının çok daha farklı olduğunu bilerek sahaya çıktık. Dolayısıyla o günkü koşullarda oyuncularımızı hem fiziksel anlamda hem de mental anlamda çok iyi hazırladığımızı düşünüyorum. Her şeyden önce taraftarımızın orada az olmasına rağmen bizi ciddi anlamda desteklediklerini de görmüş olduk.  Kızlarımız iyi bir maçla başlangıç yaptı. Bence o gün çok da iyi bir oyun oynadık. Tabii işin diğer tarafından da anlamlı ve farkındalığı yüksek bir maçtı. ‘Kadına Şiddete Son’ temalı bir organizasyondu. Bizim bir kadın olarak futbol sahasında da belli mesajları vermemiz toplumsal etki de yaratacaktı. Bence o anlamda da amacına ulaşan bir maç oldu. Sonuç itibariyle çok yeni bir takım olarak böylesine bir derbide farklı bir galibiyet almak açıkçası bizim motivasyonumuzu artırdı, oyuncularımızın özgüvenini yükseltti ve bu anlamda da iyi bir başlangıç yaptık. Ben inanıyorum ki bu yolun sonunda biz; kazanarak, iyi oyun oynayarak ve camiamızın da gücünü arkamıza alarak devam edeceğiz. Her şeyden önemlisi, hem kızlarımız hem de bizler Fenerbahçe armasını çok doğru bir şekilde taşımaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz noktada çok mutlu olduğumuzu ifade edebilirim.”
 
Takım kaptanı Fatma Kara Şahinbaş: Taraftarlarımıza çok teşekkür ederim
 
“Evet, Galatasaray’a karşı oynadık ve çok da iyi hazırlandık. Kazanma odaklı maça çıktım. En iyi oyunumu oynamaya çalıştım. Ama Mesut Özil’le benzetilme durumlarını hiç beklemiyordum. Tabii sosyal medyada bu tarz yorumları görünce mutlu da oldum. Aynı zamanda taraftarın ‘maestro’ yakıştırması için de çok teşekkür ederim. Gururlanıyorum. Elimden geleni yapıyoruz. Eğer öyle görüyorlarsa gerçekten çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Yorumları da okuyorum. Taraftara çok teşekkür ederim.”
 
Oyuncumuz Kennya Cordner: Galatasaray maçındaki enerjimiz, tutkumuz, oyun coşkumuz çok pozitifti
 
“Öncelikle Galatasaray maçına hem fiziksel hem de mental anlamda çok hazır olduğumu hissediyordum. Maç öncesinde de bunu hissettim, aynı şekilde takım olarak da hissediyorduk. Bizim için çok güzel bir açılış maçı oldu. Kendi açımdan da güzel bir maç olduğunu ifade edebilirim. O maç içerisindeki enerjimiz, tutkumuz, oyun coşkumuz çok pozitifti. Son birkaç maça baktığımızda maçların zorluklarından dolayı o aynı performansı yakalayamadık belki ama biz, şu an çalışmaya devam ediyoruz ve taraftarlarımıza söz veriyoruz; o coşkuyu tekrar göreceksiniz.”
 
Teknik Direktörümüz Nihan Su: Takımımızın oluşum sürecinde her pozisyon için çok doğru tercihler yaptığımızı düşünüyorum
 
“Takımımızın oluşum sürecinde her pozisyon için çok doğru tercihler yaptığımızı düşünüyorum. Aramızda çok genç oyuncular var ama aynı şekilde Fatma ve Ezgi gibi de çok tecrübeli, milli takımlarda uzun süre görev almış oyuncularımız var. Bir de geldikleri ülkelerde çok değerli olan ve bize şu anda katkı sağlayan yabancı oyuncularımız var. Bunları bir araya getirdiğimizde önce ülkemizdeki ligin kalitesinden bahsettik, Fenerbahçe’nin hedeflerinden bahsettik ve biz, ilk senemizde zirveye nasıl yaklaşabiliriz ve nasıl orada kalabiliriz, bunun detaylarını konuştuk. Bu tabii saha dışı olan bir kısımdı ama saha içine döndüğümüzde biz, hem teknik hem taktik hem atletik performans noktasında oyuncularımızı nasıl hazırlayabiliriz, bunun en iyi şekilde hazırlığını yaptık. Sonrasında kendi takım hüviyetimizdeki oyuncularımızın yetenek seviyelerine, kapasitelerine göre de en doğru pozisyonda oynatmaya ve üretken olmaya çalıştık. Bence burada en önemli detaylardan birisi sizin de söylemiş olduğunuz gibi herhangi bir oyuncumuz hata yaptığında diğer oyuncularımızın ona reaksiyon vermesiydi. Bunu çok doğru yapıyoruz. Hepsi saha içinde Fenerbahçe formasını en iyi şekilde taşıyarak, sonuç almak istiyorlar.  Tüm rakiplerimiz karşımıza önce oyun planımızı bozmaya ve puan almaya çıkıyorlar. Dolayısıyla oyuncularımız zaman zaman zorlanabiliyorlar. Çok kısa sürede, yoğun maç periyoduna girdik. Kolay değil ama şunu biliyorum; bizim takımımız kendi oyununu oynadığı zaman istediği skoru elde edebiliyor. Hedeflediğimiz yolda yürüyoruz. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Biz çok yeni bir takımız ama kısa bir sürede de zirvede olmak istiyoruz. Bunun için sabırlı olup, oyuncularımıza inanmaya devam etmeliyiz. Bireysel hatalar yerine takımın bütününe odaklanmalıyız. Çok doğru ve karakterli oyuncu grubuyla çalışıyoruz. Sonuç alacağımıza inanıyorum.
 
Takım kaptanı Fatma Kara Şahinbaş: Burnum kırık halde oynadım ama açıklarımı takım arkadaşlarım kapattı. Bu sayede maçı kazandık
 
Çok yeni kurulmuş bir takım olmamıza rağmen, bir aile gibiyiz. Saha içinde ve saha dışında kızlar arasında olumsuz bir durum görmedim. Takım olarak pozitif bir ortam var. Birbirimizi motive ediyoruz. Hocama da bu oyuncu tercihlerinden dolayı teşekkür ederim. Genç, tecrübeli ve yabancı oyuncularımız var. Burada en önemli şey iletişim, bunu da en iyi şekilde sahaya yansıttık. Kendim için konuşmam gerekirse; iki yönlü oynayan oyuncuyum. Altyapı eğitimini yurt dışında aldım. Mücadele etmeyi seviyorum. Tercihim, defansif yönlü oynamak. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü maçında takımı yarı yolda bırakmak istemedim. O maçta burnum kırık halde oynadım ama açıklarımı takım arkadaşlarım kapattı. Bu sayede maçı kazandık.

Oyuncumuz Kennya Cordner: Burada mutlu ve huzurluyum. Bu çok önemli

“Norveç’te yaklaşık 4 sene oynadım. Gol kraliçesi oldum. Şampiyonluklar kazandım. Orada devam etmememin sebebi biraz mutsuzluğumdan kaynaklıydı.  Bu da benim futboluma da yansımaya başladı ama Türkiye’ye geldiğimden bu yana kendimi çok iyi hissediyorum. Mutlu olduğumu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bu futbolcu için çok önemli. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda yüzde yüzümü verebilmem için mutlu olmam gerekiyor. Bu mutluluğu ve huzuru burada bulduğuma inanıyorum. Önemli olan gol atmam değil, yüzde yüzümü sahaya verip, takımıma yardımcı olmak. İki ligi kıyaslarsak futbolcu kalitesi Norveç’te biraz daha üst seviyede olsa da, Türkiye’de ileriye dönük çok büyük potansiyeli olduğuna inanıyorum. Gelişmekte olan bir lig. Yabancı oyuncuların gelmesiyle ve Türk oyuncularla bu organizasyonun kurulmasıyla çok daha iyi yere gelecek.”
 
Takım Koordinatörümüz Onur Başar: Bu yeni oluşumun istikrarlı şekilde devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz

“Biz bu yola ilk çıktığımızda kadın futbolunun Türkiye’de bilinirliği azdı. Türkiye’nin en büyük camiası Fenerbahçe bu işin içine girdikten sonra takımla sokakta yürürken bile insanların bizi tanıması, maçlarımızı takip ettiklerini bize ifade etmeleri; bizi çok çok mutlu ediyor. Daha yolun başındayız. Kat etmemiz gereken çok yol var. Bu yeni oluşumun istikrarlı şekilde devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Camiamıza şampiyonluk yaşatmak içim için elimizden geleni yapacağız.”
 
Teknik Direktörümüz Nihan Su: Fenerbahçe isminin geçtiği yerde tüm kadın futbolcular, bu formayı giymek istiyor. Bu bizim için büyük bir güç

“Bu oluşum sürecinde A Takım kurgusunu en iyi şekilde oluşturmaya çalıştık. Sıfırdan bir takım kurduk, var olan bir takımı sistemin içine dahil etmedik. Bence bu bizim almış olduğumuz en doğru kararlardan bir tanesiydi. Fenerbahçe isminin geçtiği yerde tüm kadın futbolcular, bu formayı giymek istiyor. Bu bizim için büyük bir güç. Altyapıyla ilgili yaptığımız toplantılarda doğru sistemi kurmalıyız ve Türkiye’ye bir model olması gerekiyor. Aramızda tesisleşme hamlesi konuşuyoruz ve bununla ilgili bir girişim içerisindeyiz. Bunun yanı sıra her yaş kategorisinde liglerde yer almamız gerekiyor. Kız futbol okulumuza her geçen gün artan bir talep var. Zaman zaman antrenmanlarını takip ediyorum. Gurur duyuyorum. Futbola adanmış bir tutku ve yolları çok açık olsun. Her şeyden önce oyuncularımızın saha içinde keyif alması gerekiyor. Çeşitli projelerle bunu desteklemek istiyoruz. Özellikle menajerimiz Jessica’nın da güzel fikirleri var. Stadımızda oynayacağımız maçlarda genç kızlarımızı oyuncularımızla buluşturmak istiyoruz. Bunun yanı sıra sponsorların da ilgisini çekmemiz gerekiyor. Bu da saha içinde alacağımız sonuçlarla da ilişkili. Alagöz Holding’e de bizi sponsor olup destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Büyük Fenerbahçe taraftarı her zaman yanımızda. Şahsım olarak da o değeri fazlasıyla görüyorum. Çok teşekkür ediyorum. Emin olsunlar ki ben de bu takımın teknik direktörü olarak en iyi şekilde oyuncularımı hazırlamak için her şeyi yapacağım. Oyuncularımızın hepsi çok çok değerli. Genç oyuncuya inanan ve oynatan bir teknik direktörüm. Cansu ve Narin oynattığımız oyuncular arasında. Türkiye’de bu kalıbın da değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlara fazlasıyla şans vermemiz gerekiyor. “
 
Takım kaptanı Fatma Kara Şahinbaş: Kızlarınıza güvenin ve o şansı verin. Eminim futbolda da başarılı olacağız

“Futbola ben erkeklerle başladım. Sağ olsun babamı ikna ettim. Ağabeyim futbolu bıraktı. Ben erkeklerde iki yıl futbol oynadım. Bir kadının başaramayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki istesin. Kızlar da biraz inatçı olur. İstediğini alır. Kızlarınıza güvenin ve o şansı verin. Eminim futbolda da başarılı olacağız.”
 
Oyuncumuz Kennya Cordner: Taraftarlarımızı mutlu etmek için yüzde yüzümüzle mücadele edeceğiz ve inşallah şampiyon olacağız

"Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimize inanılmaz destek oluyorlar ve bunu bize hissettiriyorlar. Bir takım kazanırken de kaybederken de birlikte kazanır, kaybeder. Sabırlı olsunlar, yanımızda olsunlar. Bu yolda başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızı mutlu etmek için yüzde yüzümüzle mücadele edeceğiz ve inşallah şampiyon olacağız."

Teknik Direktörümüz Nihan Su: Kadın futbolunun Fenerbahçe ile marka değeri arttı

"Burada olmak çok güzel. Stadımızla taraftarlarımızla bütünleşmeyi ben de heyecanla bekliyorum. Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş’a da çok teşekkür ediyorum. Her türlü problemimizi çözüp, bize destek oluyor. Maçlarımıza, antrenmanlarımıza geliyor. Onur beye çok teşekkür ediyorum. Bize çok ciddi katkıları var. Jessica’nın hem oyuncu hem menajer olarak varlığı yadsınamaz.  Çok güzel bir aile olduk. Fenerbahçe olarak kadın futbolda yer aldığımızdan beri kadın futbolcuların Türkiye’deki değeri arttı. Kadın futbolun marka değeri arttı. Türkiye’de artık kimse şu soruyu sormuyor. 'Futbol kadınlar için de uygun mu?’ Kızlarımız çok doğru temsil ediyorlar. Fenerbahçe ruhu ile mücadele etmeye, pes etmemeye sonunda da şampiyonlukları elde etmek en büyük arzumuz.”

Basın Fotoğrafları