FUTBOL AKADEMİ

U17 ve U16 Takımlarımız Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesislerimizde kampa girdi

16 Ağustos 2022 Salı 16:02

Futbol Akademimizin 2022-2023 sezonu hazırlık kapsamında 18 Temmuz’da toplanan U17 Takımımız ile 25 Temmuz’da top başı yapan U16 Takımımız, yeni sezonun ilk etap çalışmalarının ardından, ikinci etap çalışmaları için Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesisleri’ne gitti.
 
Akademimizin takımları ilk defa bu sezon Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesislerimizde kampa giderken; 12 Ağustos’ta başlayan ve 8 gün sürecek kampta U17 Takımımız 22, U16 Takımımız ise 24 oyuncuyla günde çift idman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.
 
U16 Takımımız, bu süreçte 14 Ağustos’ta sezonun ilk hazırlık maçında Karadeniz Ereğli Genç Yıldız Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Takımımız yarın Düzcespor U16, cuma günü ise Umman U16 Milli Takımı ile hazırlık maçlarında karşı karşıya gelecek.
 
U17 Takımımız ise cumartesi günü Düzce U19 Takımıyla bir hazırlık maçına çıkacak.
 
“Oyuncularımızın gelişimi için inanılmaz bir ortam var”
 
U17 Takımımızın Teknik Direktörü Arda Yılmaz, kampla ilgili FBTV’ye yaptığı açıklamalarda “Burada inanılmaz bir kamp ortamı var. Böyle bir imkanı bize sundukları için hem Başkanımıza hem yöneticilerimize hem de Tahir hocamıza çok teşekkür ederiz. Bu fırsatı iyi değerlendirerek iyi bir kamp dönemi geçirmeyi düşünüyoruz. Oyuncuların gelişimi için inanılmaz uygun bir ortam var. Tüm oyuncularımızın bunu tatmasını istiyoruz. Hem doğasıyla hem otel şartlarıyla çok güzel bir ortam var. İnşallah güzel bir kamp dönemi geçireceğiz. Böyle bir kamp geçirmek bize sezon içinde de çok katkı sağlıyor. Hem antrenman sayımızı istediğimiz derecede ayarlayabiliyoruz hem de dinlenme açısından, çocukların toparlanmaları açısından çok önemli. Aynı zamanda çok hızlı bir şekilde yemek yiyebiliyorlar. Antrenmanlardan sonra soğuk havuza giriyorlar. Bu şekilde toparlanmaları da hızlanıyor. O yüzden burada sezon öncesi kampı geçirerek çok daha iyi bir kamp dönemi gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu da sezon içindeki performansı çok net etkileyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.
 
“Çocukların çim saha alışkanlıkları artıyor”
 
U16 Takımımız Teknik Direktörü Taner Yapağıcı ise “Kulübümüze teşekkür ediyoruz. Harika bir kamp ortamı var. Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç’a, Futbol Akademi Genel Koordinatörümüz Tahir Karapınar’a teşekkür ediyoruz. Serin hava çok güzel. İstanbul’da 30 derecelerde antrenman yaparken buraya gelip bu ortamda çalışmak, hem saha şartları hem de doğa şartları bizi çok mutlu etti. Çocuklar rahat nefes aldılar, güzel bir şekilde uykularını aldılar. 3 çim sahamız var, onları kullanıyoruz. Arda Hoca’nın takımı bir sahada bizim takım bir sahada. Aynı zamanda çim sahayı kullanmak güzel. Çocukların çim saha alışkanlıkları da artıyor. Yemekler çok güzel. Çok otele gittik, en güzel otellerden daha güzel yemekler yiyoruz. İnşallah sakatlık olmadan da kampımızı güzel bir şekilde bitiririz.” şeklinde konuştu.
 
Takımlarımız, ikinci etap çalışmalarını tamamlamalarının ardından 20 Ağustos günü İstanbul’a dönerek sezon hazırlıklarını İstanbul’da sürdürecekler.

Basın Fotoğrafları