DERNEKLERİMİZ

İstanbul Fenerbahçeliler Derneğimizin merkezi, Başkanımız ve Yöneticilerimizin katılımıyla açıldı

06 Mart 2024 Çarşamba 18:55

İstanbul Fenerbahçeliler Derneğimizin, Başakşehir’de bulunan dernek merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
 
Açılışa, Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz İlker Dinçay ve Can Gebetaş, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile derneğimizin yönetici ve üyeleri katıldı.
 
İstanbul Fenerbahçeliler Derneğimiz, açılış töreni öncesi Başkanımız Ali Y. Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimizi öğle yemeğinde ağırladı.
 
Yemekte konuşan Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, İstanbul Fenerbahçeliler Derneği’nin çok önemli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.
 
Yemeğin ardından açılış töreni için dernek merkezine geçildi.
 
Tören, İstanbul Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Alaattin Yavuz Güneş ile Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dernekler Birimi Yönetim Danışmanı Doçent Doktor Erdal Şen’in konuşmaları ile başladı.
 
Başkanımız Ali Y. Koç da dernek açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Başkanımız Ali Y. Koç: Dernekler Fenerbahçe için maddi ve manevi anlamda çok önemli bir zenginlik, çok büyük bir güç ve kudret
 
Başkanımız Ali Y. Koç, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “29 Mayıs 2023 yılında en genç derneklerimizden biri olan İstanbul Fenerbahçeliler Derneği kuruldu. 4 Temmuz’da Çırağan Sarayı’nda hep beraber bir yemek yedik. O yemekte 102 üyenizin olduğunu ve üyelerin tamamının kongre üyesi olduğunu öğrendik. Belki de hiçbir dernekte olmayan %100’lük bir kongre üyesi sayısı yakalanmış oldu. O yüzden hepinizi tebrik ederim. Şu anda üye sayısı 130 ve hepsi kongre üyesi. Derneğe üye olmak için kongre üyesi olma şartı var. Yeni derneğimiz hayırlı uğurlu olsun.
 
Dernekler Fenerbahçe için maddi ve manevi anlamda çok önemli bir zenginlik. Derneğimiz kurulduktan hatta kurulmadan önce bile birçok etkinliğe imza atmış. Fenerbahçemizi bürokratlarımızla, devlet adamlarımızla, belediye başkanlarımızla temsil etmiş. Bütün derneklerin böyle davrandığını düşünürseniz bu Fenerbahçe için çok büyük bir güç, kudret.
 
Sponsorluk anlamında da ciddi anlamda kulübün yanında oldunuz. Derneğin de birçok sponsoru var. Zaten ilk günden itibaren farklılığınızı gösterdiniz. Sizin sayenizde bize sponsor olan herkese de çok çok teşekkür ediyorum. Desteklerinizin de artarak devam etmesini dilerim.
 
Mekan çok güzel. Bu güzel mekanda unutulmaz sarı lacivert başarılarla dolu pek çok şeye tanıklık etmenizi canıgönülden dilerim.
 
Zaferin Rengi filmini izlemeyenleri özellikle izlemesini tavsiye ederim. Bu filmi izlemek için Fenerbahçeli olmak gerekmiyor. Bu ülkenin kuruluşunda ve kurtuluşunda pek çok kahramanlık ve fedakârlık hikâyeleri var. Onlardan biri de Zaferin Rengi filminde, öznesi Fenerbahçe. İşgal kuvvetleri İstanbul’u işgal ettiğinde zaten o dönemde yoksulluk ve yokluk var. Atamız 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmış. Fenerbahçe’nin kulübün lokalinden kayıklarla cephanelikleri Kocaeli’ne oradan da Anadolu’ya, milli mücadeleye yetiştirmesi, işgal kuvvetlerinin bundan haberdar olması ve Kulübümüzü kapatması. Fenerbahçe Kulübü’nün kapatılması veya tarih boyunca kapatılmaya çalışılması birkaç kez tekerrür eden acı gerçek. Filmde o gün de göreceksiniz, yakın tarihte bugün de göreceksiniz Fenerbahçe’nin duruşu hiç değişmemiş. Cephaneleri sevk etmişiz. Onlar yetmemiş işgal kuvvetleri ile pek çok maç yapmışız. Diğer kulüpler de maçlar yapmışlar ancak Fenerbahçe’nin maçları biraz daha farklı olmuş. 50 maçta 44 galibiyet ve cepheye, milli mücadeleye olağanüstü moral ve motivasyon. Kadınların bu filmi özellikle seyretmesini tavsiye ederim çünkü bu filmde Türk kadınının gücünü görüyorsunuz. Çocuklarınızı özellikle götürmenizi isterim. Çünkü Cumhuriyetin ne kadar kıymetli olduğunu, ne şartlarda kurulduğunu daha iyi anlamaları için… Onlar dinamik bir dünyada bilgi çağında yaşıyorlar. Ellerinde elektronik cihazlar… Değil 100 sene evvelini, 3-5 gün evveli bile zor hatırlıyorlar. Devamlı bilgi akışı içindiler. Bu gençlerin Atamızın, gazilerimizin, şehitlerimizin bu ülkeyi düşmandan kurtarmak için neler yaptıklarını anlamak için de bu filme gitmenizi özellikle rica ediyorum. Bir Türk vatandaşı olarak bu milletin emrinde olmanın ne kadar kıymetli olduğunu göreceksiniz. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak da bir kez daha Fenerbahçe taraftarı olmaktan dolayı iftihar edeceksiniz. Hararetle tavsiye ediyorum.
 
Sayın Başkan, 6 senedir hep yanımızda oldunuz. Daha da önemlisi kötü günlerimizde yanımızda oldunuz. Size ve arkadaşlarınıza şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Kayıtsız şartsız hepimiz kulüp başkanın yanında değil, şartlar ne olursa olsun kulübümüzün yanında olalım. İlgi, alaka ve misafirperverliğinize teşekkür ediyorum.
 
Şampiyonluk, iyilik, kötülük, adil rekabet vs. konularla ilgili birkaç içinde bir basın toplantım veya bir televizyon programına çıkacağım. Orada da beni iyi dinlenmenizi rica ediyorum. Çünkü Fenerbahçe’nin her türlü başarısı pek çok zorluk altında olmuştur. Bugün Türk futbolunun geldiği noktada her anlamda; medya, taraftar, yönetenler, yöneticiler, federasyonlar, hakemler… Her anlamıyla ne yazık ki yerlerdeyiz. İster istemez bu girdabın içine giriyorsunuz. Sportif rekabet mi yapıyoruz, çirkinlik rekabeti mi yapıyoruz, iletişim savaşı mı yapıyoruz, belli değil ama bu gidişat böyle gitmeyecek. Bu gidişat böyle gittiği müddetçe de Fenerbahçe için ne yazık ki her türlü zorluklar önüne çıkacaktır. Pek çok sebep var. Bunları da birkaç güne anlatacağım. Dikkatle dinlemenizi rica ediyorum.
 
Hayırlı uğurlu olsun. Sarı lacivert başarılarla dolu unutulmaz günleri bu mekanda yaşamanızı diliyorum. Destekleriniz için teşekkür ediyorum.”
 
Başkanımız Ali Y. Koç’un konuşmasının ardından dernek merkezinin açılışı yapıldı.
 
Başkanımız Ali Y. Koç, İstanbul Fenerbahçeliler Derneğimize nazar boncuğu hediye ederken, dernek üyeleri Başkanımız ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Basın Fotoğrafları