DERNEKLERİMİZ

1907 ÜNİFEB ve ÜNİFEB Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen ‘2023 Aydınlık Gelecek Ödülleri’ sahiplerini buldu

05 Mart 2024 Salı 23:31

1907 ÜNİFEB (Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği) ve ÜNİFEB Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen “2023 Aydınlık Gelecek Ödülleri” sahiplerini buldu.
 
Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Selahattin Baki, İlker Dinçay ve Can Gebetaş, Şube Sorumlularımız, antrenörlerimiz, sporcularımız, 1907 ÜNİFEB ve ÜNİFEB Mezunlar Derneği yöneticileri ve üyeleri ile davetliler katıldı.
 
ÜNİFEB Mezunlar Derneği Başkanı Atilla Çevik, 1907 ÜNİFEB Başkanı Ahmet Enes, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar ve Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay'ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.
 
Türkiye genelinde 25 binin üzerinde oyla Fenerbahçe ve spor kamuoyunun 2023 yılına damgasını vuran isimler, onlarca adayın bulunduğu 25 farklı kategoride seçildi.
 
Fenerbahçemizin başarısı için ter döken sporcularımızın, camiamıza değer katan bireylerin ve oluşumların ödüllendirildiği gecede 2023 yılının erkek basketbolcusu Nigel Hayes-Davis, kadın basketbolcusu Emma Meesseman, erkek futbolcusu Ferdi Kadıoğlu olurken; yılın golü ödülünü 4 Aralık'ta oynanan Sivasspor maçında attığı golle İrfan Can Kahveci kazandı.
 
Yılın farkındalık ödülü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda takım arkadaşlarına Nutuk kitabı hediye eden Cengiz Ünder'e verildi.
 
Yılın transferi Edin Dzeko, yılın gelecek vadeden sporcusu eşit sayıda oy alan Fenerbahçe Doğuş Yelken Sporcumuz Derin Atakan ve yüzücümüz Kuzey Tunçelli, kadın futbolcusu Fatma Kara, kadın voleybolcusu Melissa Vargas, erkek voleybolcusu Yiğit Gülmezoğlu seçildi. Voleybolcumuz Yiğit Gülmezoğlu’nun ödülünü eşi Ezgi Gülmezoğlu, Kaptan Eda ve Melissa Vargas'ın ödüllerini ise temsilcileri aldı. 

Yaşam boyu başarı ödülü Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar'a, Cumhuriyetin 100. Yıl Özel Ödülü Yönetim Kurulumuza, farkındalık ödülü de futbol takımımızın eski kaptanlarından Volkan Demirel'e layık görüldü.
 
Yılın antrenörü Can Aksu, paralimpik sporcusu Yamaç Yüksel, olimpik sporcusu Buse Naz Çakıroğlu, yılın takımı Fenerbahçe Alagöz Holding, kadın sporcusu Eda Erdem Dündar, erkek sporcusu Emre Sakçı oldu.
 
Yılın gazetecisi ve yılın spor programının da ödüllendirildiği gecede ÜNİFEB onur ödülü Yönetim Kurulu Üyemiz Can Gebetaş'a, yılın projesi ödülü Fenerbahçe Spor Kulübü Sponsorluk ve Reklam Pazarlama Müdürü İlker Alıcı'ya, Fenerbahçe tarihi farkındalık ödülü Zaferin Rengi filmine,  özel ödülü de 1907 ÜNİFEB ve ÜNİFEB Mezunlar Derneği üyelerine verildi.
 
Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selahattin Baki, İlker Dinçay, Can Gebeteş ve futbolcularımızdan Ferdi Kadıoğlu açıklamalarda bulundu.
 
Yöneticimiz İlker Dinçay: Fenerbahçe dernekleri, Fenerbahçe’nin olmazsa olmaz bir parçası. ÜNİFEB de bunlardan biri
 
Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, “Sayın Başkanım Ali Koç ve burada olan, olmayan Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına sizleri saygı e sevgiyle selamlıyorum. Hem dernek adına hem de bu ödül adına hepinizin bildiği İslam Çupi’nin bir sözü var; Fenerbahçe büyüklüğü. Bu büyüklüğü yaşadığımız gecelerden birindeyiz. Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu onurlu göreve eriştim. Fenerbahçe derneklerinde çok değerli hikâyeler gördüm. Fenerbahçe dernekleri, Fenerbahçe’nin olmazsa olmaz bir parçası. ÜNİFEB de bunlardan biri. Fenerbahçeli olmak zor zanaattır. Farkındaysanız birçok branşta Fenerbahçe’yi takip etmekten yorulur duruma geldik. Çok kısa sürece bakın, geçen hafta kürekte hem kadınlar hem de erkeklerde şampiyon olmuş bir Fenerbahçe. Geçtiğimiz hafta Kadın Basketbolda Avrupa’da Final Four’a kalmış bir Fenerbahçe, Kadın Voleybolda yarı finale çıkmış bir Fenerbahçe. Ondan önce Türkiye Kupası’nı kazanmış bir Fenerbahçe Basketbol Takımı. Bunları ödüllendirmek de çok kıymetli. Başta dernek başkanları olmak üzere bizleri bu güzel geceye davet ettiğiniz için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
 
Yöneticimiz Can Gebetaş: Ümit ediyorum Aydınlık Gelecek Ödülleri kurumsallığını birkaç vites arttırarak devam ettirir ve camianın en özel ödülleri haline gelir
 
Fenerbahçe TV’ye konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Can Gebetaş, “Bu ödül seremonisinin ilk başladığı yıllarda biz de 1907 Fenerbahçe Derneği’nde görev yapıyorduk, yönetimdeydik. Yaklaşık 10 yıl öncesine dayanıyor Aydınlık Gelecek Ödülleri’nin hikâyesi. O dönemde ilerleyen süreçte bunun daha kurumsal, daha organize bir şekilde daha büyük bir etkinlikle camianın dikkatine gelmesi konusunda düşünceler vardı. Biraz gecikmeli olsa da 10 senenin sonunda ilk defa bu Aydınlık Gelecek Ödülleri’nin bir seremoni ile herkes tarafından izlenecek şekilde organize edilmesi mutluluk verici. Ben de 1907 ÜNİFEB’in geçmiş dönemlerinde yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulunmuş bir kişi olarak böyle organize edilmiş bir ödül töreninde bulunmanın ayrı bir mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Aynı zamanda 10-15 sene önce hedeflediğimiz ödül töreninin ilkine Fenerbahçe Yöneticisi olarak sirayet etmiş olmak benim için de bambaşka bir duygu. Ümit ediyorum, Aydınlık Gelecek Ödülleri kurumsallığını birkaç vites arttırarak devam ettirir ve camianın en özel ödülleri haline gelir. Sporcularımız arasında da gelecek dönemlerde üniversite öğrencileri arasında seçilen kategorisindeki en iyi sporcu olma hedefini de performanslarına yansıtarak göstermiş olurlar.” ifadelerini kullandı.
 
Yöneticimiz Selahattin Baki: Yaşasın, var olsun Fenerbahçe'nin aydınlık yüzü ve aydınlık geleceği ÜNİFEB
 
Basın mensuplarına açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki, törenle ilgili, “Benim için son derece güzel, pozitif bir akşam çünkü ben tribün zamanlarımda 1907 ÜNİFEB'in ilk kuruluşuna şahit olmuş birisiyim. İlk kurucu üyelerinde benim can dostlarım var, beraber yönetimde Fenerbahçe'ye hizmet ettiğim can dostlarım var. O gün de Fenerbahçe'nin aydınlık yüzüydü, geleceğiydi; bugün de aydınlık yüzü. Bu çeyrek asırda birçok arkadaşımın, birçok pozisyona geldiğini, önemli pozisyona geldiğini gördüm ve hiçbir zaman Fenerbahçe'yi unutmadıklarını, Fenerbahçemize katkı vermeye çalıştıklarını gördüm, hala görmeye devam ediyorum. Dolayısıyla bu akşam hem mutluyum hem de biraz eski dostları görünce yaşlandığımızı da hissettim. Çeyrek asır geçmiş aradan. Beni davet ettikleri, unutmadıkları için de çok mutlu oldum. İşte bugün Fenerbahçe ailesi, futbolcularımız, sporcularımız, yöneticilerimiz, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız hep beraber bir aradayız. Dediğim gibi, yaşasın, var olsun Fenerbahçe'nin aydınlık yüzü ve aydınlık geleceği ÜNİFEB.” dedi.
 
Gecede ödül alan isimlerden Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder'in performanslarıyla ilgili soruyu yanıtlayarak devam eden Selahattin Baki, takımdaki hiçbir oyuncuyu birbirinden ayıramayacağının altını çizdi. Böyle bir seçimin çok zor olduğunu vurgulayan Baki, “Benim için en sevdiğim çocuğu seçmek gibi bir şey ya da kardeşini seçmek gibi. Hepsinin katkıları oldu. Cengiz, biliyorsunuz kadife ayağıyla bize çok kritik maçları çözdü. Ferdi zaten maşallah lokomotif gibi nereye koysan oynuyor. Bizim bu sene transfer ettiğimiz futbolcular çok büyük katkılar verdiler. Bence doğru isimler burada ama ben seçemem, öyle söyleyeyim. Bugün kim gelseydi benim için tamam yani, problem yoktu.” açıklamasında bulundu.
 
Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve taraftarlar hakkında açıklamalarda bulunan Baki, artık yarışın sonuna yaklaşıldığını dile getirdi. Taraftarlarımızın takıma her zaman destek olduğunu ifade eden Baki, sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Ligin boyu artık kısaldı. Hep aynı şeyleri söylüyoruz ama hem deplasmanda hem de Kadıköy'de bundan sonra verilecek destek muazzam. Bir şeyi bağlamak istiyorum birbirine, biz gerçekten bambaşka bir camiayız. Bu sene şampiyon olmamız çok önemli. Son 10-11 haftaya girdiğimiz zaman arada Avrupa maçlarımız var, Süper Kupa maçı var. Sezonun kalanında ciddi anlamda düşüşler, kalkışlar olabilir. Bunu Pendikspor maçı özelinde söylemiyorum sadece. Yanımızda olmaya devam etsinler. Dış faktörlerle ne kadar uğraştığımızı bence iyice görmeye başladılar. Bizim kuruluş zamanlarında "Zaferin Rengi" filmini izlesinler, o zamandan beri kulağımıza nasıl bir ruh üflenmiş, Fenerbahçe Atatürk'üyle Türkçülüğüyle nasıl yoğrulmuş görsünler. Nasıl özel bir camiayız bunu izleyince bir kere daha insan idrak ediyor, farkına varıyor. Biz o ruhla tribünlerden vereceğimiz enerjiyle bu takımı ittire ittire şampiyon yapacağız. Yani şunu unutmasınlar biz öyle bir camiayız ki, doğuştan Türk'üz Allah'ın lütfuyla Fenerbahçeliyiz. Ne olur bunu unutmasın hiçbir Fenerbahçe taraftarı. Çok teşekkür ederim.”

Ferdi Kadıoğlu: Benim için çok büyük bir onur

Yılın futbolcusu ödülünün sahibi olan Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe TV’ye, “Benim için çok büyük bir onur, bu büyük kulüpte bu ödülü kazandım. Taraftarlarımız, takım, teknik heyet olmasaydı ben bu ödülü kazanamayabilirdim. O yüzden onlara da çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Cengiz Ünder: Fenerbahçe camiası için çok özel bir gece

Yılın farkındalık ödülünü alan Cengiz Ünder ise tören öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe camiası için çok özel bir gece. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ödül alacağım için de ayrıca heyecanlıyım.” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibiyle yapacakları maçlara değinen Cengiz Ünder, "İyi bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. Belçika Ligi'nin lideri. Son dönemde iyi performans sergilemiş bir takım. Özellikle Liverpool'a karşı inanılmaz performansları vardı. Umarım bu maçtan iyi bir skorla ülkemize dönüp, rövanş için avantaj elde ederiz. Bunu yapabilecek güçte bir takımız. Umarım istediğimiz skoru alırız." diye konuştu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sonuna kadar gitmek istediklerinin altını çizen Ünder, şöyle devam etti:

"Konferans Ligi'nde gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. En büyük hedefimiz ve amacımız finale kalabilmek. Sonrasında Pendikspor maçını düşüneceğiz. Bu maçta da taraftarımızın önünde iyi bir futbol sergilemek istiyoruz. Şu an bu güçteyiz, takımımızın performansı da iyi. Bu gücü, hem perşembe hem de pazar günü göstereceğimizi düşünüyorum."

Basın Fotoğrafları