BOKS

Dünya ikincisi Fenerbahçeli milli boksörümüz Kerem Özmen yurda döndü

08 Kasım 2021 Pazartesi 20:09

Dünya Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde ilk kez mücadele eden ve ülkemize madalya gururunu yaşatarak tarihi bir başarıya imza atan Dünya ikincisi Fenerbahçeli milli boksörümüz Kerem Özmen, yurda döndü.
 
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliğinde düzenlenen Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nda 63,5 kg finalinde son Olimpiyat şampiyonu Kübalı boksör Andy Cruz Gomez’e mağlup olan ve gümüş madalya kazanarak çok önemli bir başarıya imza atan boksörümüz Kerem Özmen, Türkiye’ye döndü.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’na akşam saatlerinde iniş yapan milli boksörümüzü, Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Selahattin Atasever ve boks şubemizin sporcuları Fenerbahçe ve Türk bayrakları ile karşıladı. 
 
Karşılama seremonisinin ardından Dünya ikincisi boksörümüz Kerem Özmen ile Boks Şubemizin Sorumlusu Selahattin Atasever, duygularını Fenerbahçe TV’yle paylaştı.
 
Milli boksörümüz Kerem Özmen, “Çok gururluyum. Küçüklükten beri sokaktan alıp bu başarımda en büyük emeği olan antrenörüm Yalçın Aydın'a çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki ülkeme altın madalyayla döneyim ama nasip değilmiş. Daha çok çalışıp ülkeme nice altın madalyalar kazandıracağıma söz veriyorum. Final maçımdan 1 gün önce Başkanımız Ali Koç’la konuştum, beni motive etti. Allah kendisinden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları. Daha çok çalışacağız ve inşallah olimpiyatlarda birincilik kürsüsüne çıkacağız.” dedi.
 
Boks Şubemizin Sorumlusu Selahattin Atasever ise, “Biz son iki yılda hep ilklere imza atıyoruz. Olimpiyatlarda ülkemize gümüş madalya getirdik. Buse Naz ve Esra Yıldız olimpiyatlara giden ilk kadın sporcularımız oldu. Burada da yıllar sonra Büyük Erkeklerde Kerem’le ikinciliği aldık. Daha 19 yaşında, çok genç. Çok madalyalar bekliyoruz. 2024 bizi beklesin. Bu gençlerle kadınlarda, erkeklerde bütün madalyaları silip süpüreceğiz. Bu da hem Türkiye’ye hem de kulübümüze armağan olsun. En büyük destekçimiz başta Başkanımız Ali Koç ve yönetimimiz.  Gençlere önem veriyor. Bir başkan küçüğünden büyüğüne kadar varlığını gösteriyor. Camiamıza hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları