BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo, Kadınlar EuroLeague Final Four ilk maçında Ekaterinburg’la karşılaşıyor

15 Nisan 2021 Perşembe 17:21

Kadınlar basketbolunda Avrupa’nın kulüpler bazında en önemli organizasyonu EuroLeague’de 2020/2021 sezonu şampiyonu İstanbul’da belli oluyor.
 
Play-off’u geçen 4 takım Kulübümüzün ev sahipliğinde düzenlenecek Final Four organizasyonunda Volkswagen Arena’da parkeye çıkacak.
 
Final Four ilk maçında Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, 16 Nisan Cuma günü (bugün) Rusya’nın Ekaterinburg takımıyla karşılaşacak. Saat 16.00’da başlayacak mücadele Fenerbahçe TV ile Kulübümüzün resmi  Youtube kanalından canlı yayınlanacak.
 
Potanın Kraliçeleri EuroLeague’de İstanbul ve İspanya’da oynanan grup maçlarını 6 karşılaşmada 5 galibiyetle noktaladı ve grup lideri olarak son 8’e kaldı. Fenerbahçe Öznur Kablo play-off turunda ezeli rakibi Galatasaray’ı saf dışı bıraktı ve tarihinde 7. kez Final Four’a yükseldi.
 
Takımımızda normal sezonun MVP’si seçilen ve kendisine en iyi 5’te de yer bulan Alina Iagupova, 20.6 sayı, 7.6 ribaunt ve 4.4 asist ortalamalarıyla oynuyor. 8 maçın tamamında forma giyen Kayla McBride’ın 16.6 sayı ortalama sahip ortalamasına sahip olduğu Potanın Kraliçelerinde normal sezonun en iyi ikinci 5’inde kendisine yer bulan Satou Sabally ise 12.6 sayı ve 7.9 ribaunt istatistiklerine sahip.
 
Rusya ekibi Ekaterinburg’sa grup maçlarını namağlup tamamlarken play-off turunda da Dinamo Kursk’u 2 maçta da yenerek son 4’e kaldı. Kadınlar EuroLeague’de daha önce 6 kez final oynayan Rus ekibinin 5 şampiyonluğu bulunuyor.
 
Fenerbahçe Öznur Kablo bu maçla birlikte rakibiyle EuroLeague’de 12. Kez karşılaşacak. Takımımız geride kalan 11 maçın 6’sından galip ayrıldı. Kadınlar EuroLeague’de Fenerbahçe Öznur Kablo-Ekaterinburg maçının ardından Perfumerias Avenida ile Sopron Basket karşılaşacak. Bu maç ise 21.00’da başlayacak mücadele Fenerbahçe TV'den canlı yayınlanacak.
 
Volkswagen Arena’da tek maç eliminasyon sistemine göre yapılacak müsabakalar sonunda kazanan ekipler, 18 Nisan Pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak. Yenilenler ise aynı gün üçüncülük mücadelesinde karşı karşıya gelecek.