BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo Herbalife Nutrition KBSL’de adını finale yazdırdı

07 Nisan 2021 Çarşamba 17:30

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinin üçüncü ve son maçında konuk olduğu Çankaya Üniversitesi’ni 60-46 mağlup eden Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, yarı final serisini 3-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.

Kadın Basketbol Takımımız, Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Kia Vaughn, Cecilia Zandalasini, Kiah Stokes, Olcay Çakır Turgut ve Tuğçe Canıtez beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum Fenerbahçe Öznur Kablo’nun oldu. Mücadelenin ilk basketiyse Olcay Çakır Turgut’tan geldi (0-3). Talbert’la maçtaki ilk sayılarını bulan ev sahibi takım, Bahar Öztürk’ten de katkı aldığı maçın hemen başında 5-5’i yakaladı. Kia Vaughn ve Tuğçe Canıtez’le 5-9’u yakalayan Takımımız, TV molasına da önde giren taraf oldu. Çeyreğin devamında Zandalasini’yle 3 sayı çizgisinin gerisini iyi kullanan Takımımız, pota altında da Kia Vaughn’dan beklediği katkıyı aldı ve çeyreği 13-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk basket ev sahibinde Kardelen Gezgin’den geldi (15-16). Rakibine Satou Sabally ve Sevgi Uzun’la cevap veren Takımımız, 17-21’lik üstünlüğü yakaladı. Her iki takım adına da oldukça sakin geçen çeyrekte Tuğçe Canıtez’le 3 sayı çizgisinin gerisini iyi kullanan Fenerbahçe Öznur Kablo, pota altında da Olcay Çakır Turgut ve Kia Vaughn’la sonuca gitti ve soyunma odasına 22-28 önde girdi.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği Bahar Öztürk ve Cecilia Zandalasini’nin karşılıklı basketleriyle başladı (25-30). Kia Vaughn ve Kiah Stokes’la rakibe zor anlar yaşatan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, ilk beş dakikayı 29-36 önde geçti. Geriye kalan dakikalarda da Kia Vaughn’la boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçemiz, final periyotuna 31-40’lık skorla önde giren taraf oldu.

Final periyotuna Tuğçe Canıtez, Satou Sabally ve Kiah Stokes’la hızlı başlayan Kadın Basketbol Takımımız, skoru 34-46’ya getirdi. Talbert ve Ecem Kazar’la farkı eritme adına hamleler yapan Çankaya Üniversitesi’ne Satou Sabally ve Cecilia Zandalasini ikilisiyle geçit vermeyen Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Sevgi Uzun ile genç oyuncumuz Duygu Özen’den de aldığı katkıyla karşılaşmadan 46-60 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.