BASKETBOL

Galatasaray 60-74 Fenerbahçe Öznur Kablo

30 Aralık 2020 Çarşamba 18:45

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition KBSL 14. hafta maçında Galatasaray’a konuk oldu. Baştan sona üstün oynadığı mücadeleden 74-60 galip ayrılan Potanın Kraliçeleri, ligdeki namağlup unvanını sürdürdü.
 
Ayrıca bu skorla galibiyet serisini 14 maça çıkaran Potanın Kraliçeleri, 2020 yılını da galibiyetle de tamamladı.

Kayla McBride kaydettiği 25 sayıyla maçın skoreri oldu. Satou Sabally 14, Tuğçe Canıtez 13, Kiah Stokes da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sevil Zeynep Becan, Sertaç Komsuoğlu, Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki ve İlker Dinçay ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı izledi.
 
Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız; Satou Sabally, Jasmine Thomas, Tuğçe Canıtez, Kayla MacBride ve Kiah Stokes beşiyle maça başladı.
 
İlk hücum şansını elde eden takımımız Kiah Stokes’la maçtaki ilk basketi de buldu (0-2). Ev sahibi Galatasaray, Asena Yalçın’la ilk hücumdan eli boş dönerken Fenerbahçemiz devamında Tuğçe Canıtez’in 6-0’lık serisiyle 8 sayılık bir fark yakaladı (0-8). Ev sahibinin maçtaki ilk basketiyse Courtney Williams’tan geldi (2-8). Satou Sabally’nin boyalı alandan, Kayla McBride’ın da dış atışıyla skoru 2-13’e getiren Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, rakibe mola aldırdı. Maçta ilk 5 dakika geride kalırken bu bölümde ev sahibi adına Courtney Williams üretken olan tek isim olurken; Takımımız Jasmine Thomas ve maça iyi başlayan Kayla McBride’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu şutlarla farkı 22 sayıya kadar çıkardı (6-28). Bitime 2 dakika kala savunmada da önemli işler yapan Fenerbahçemiz; Russell’la pota altında girdiği mücadeleleri kazanan Kiah Stokes’un da katkısıyla periyotu 8-35 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe Anete Steinberga ve Asena Yalçın’ın basketleriyle başlayan ev sahibi Galatasaray, skoru 12-35’e getirdi. Çeyreğin hemen başında Pelin Derya Bilgiç ve Courtney Williams’tan da katkı alan ev sahibi takım, durumu 18-37 yaptı. Takımımız adına ilk 5 dakikada skor üreten isimler Tuğçe Canıtez ve Kiah Stokes olurken, TV molasına 18-42’yle önde giden Fenerbahçe Öznur Kablo oldu. Rakip adına top kayıplarının arttığı bu bölümde Satou Sabally ile pota altında etkili olan Kadın Basketbol Takımımız, son 2 dakikaya 22-45 önde girdi. Üstünlüğünü çeyreğin sonuna taşıyan Fenerbahçemiz, soyunma odasına da 24-47’lik üstünlükle girdi.
 
İkinci yarıya hücumda istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk sayılarını Sabally ile üçüncü periyodun bitimine 6 dakika kala buldu. Televizyon molasının 30-49’luk skorla geçildiği yüksek tempoda oynanan karşılaşmada üçüncü periyot 45-59 Potanın Kraliçelerinin üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Ev sahibi ekip dördüncü periyoda 6-3’lük seriyle başlayınca koç Victor Lapena’dan mola geldi: 51-62. Mola sonrası iki ekibin de hücumlarından faydalanamadığı karşılaşmada sessizliği Kayla McBride’ın üçlüğü bozdu: 51-65. Kalan bölümde farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe Öznur Kablo, karşılaşmayı 60-74 kazandı.

Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 8-35
2.Çeyrek: 16-12
3.Çeyrek: 21-12
4.Çeyrek: 15-15

Fenerbahçe Öznur Kablo (74): McBride 25, Sabally 14, Tuğçe 13, Stokes 10, Thomas 7, Vaughn 4, Olcay 1.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları