BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo Avrupa serüvenine galibiyetle başladı

16 Ekim 2019 Çarşamba 21:21

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women 2019-20 sezonu B Grubu ilk hafta maçında İspanya temsilcisi Spar Citylift Girona’yı konuk etti. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 86-82 kazanan Potanın Kraliçeleri Avrupa serüvenine galibiyetle başladı.

Alina Iagupova kaydettiği 22 sayıyla takımın en skoreri olurken; Cecilia Zandalasini 21, Anna Cruz 13, Elizabeth Williams da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı yaptı.
 
Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sevil Zeynep Becan, Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu, Fenerbahçe Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı ile Kadın Basketbol Takımımızın eski kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen de izledi.
 
Victor Lapena yönetimindeki Takımımız maça; Anna Cruz, Cecilia Zandalasini, Alina Iagupova, Tuğçe Canıtez, Elizabeth Williams beşiyle başladı.

Maça 5-0’lık seri ile başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo iyi savunma yaptığı ilk çeyreği 24-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte farkı eritmeye çalışan rakibi karşısında Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 46-40 önde gitti. İlk yarı Fenerbahçe Öznur Kablo'da Alina Iagupova 12 sayı üretti.

Üçüncü çeyrekte savunmadaki sertliğini yeniden arttıran Takımımız farkı bir kez daha çift hanelere çıkararak final periyoduna 66-51 önde girdi.

Maçın son bölümlerinde 10-0’lık seri yakalayarak farkı 5 sayıya indiren Girona karşısında bitime 2.24 kala Alina Iagupova'nın üçlüğü ile Takımımız oyunu dengeledi.

Maçın bitimine 15 saniye kala farkı iki sayıya kadar indiren Girona karşısında Iagupova'nın etkili oyunu ile Fenerbahçe Öznur Kablo maçı 86-82 kazandı ve Potanın Kraliçeleri EuroLeague'e galibiyetle başladı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları