BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, yeni sezona çok özel bir turnuvayla hazırlanacak

15 Temmuz 2021 Perşembe 19:30

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 2021-22 sezonu hazırlıkları kapsamında ilk hazırlık turnuvasına 11-12 Eylül tarihlerinde katılacak.

24 Nisan 2021 tarihinde vefat eden, Kongre Üyemiz, Ankara Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Faruk Türköz anısına, Ankara Fenerbahçeliler Derneği, 1907 Fenerbahçe Derneği ve Sarı Lacivert Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek hazırlık turnuvasına çok özel takımlar katılacak.

“Istanball Cup” adı altında organize edilecek bu turnuvada, Fenerbahçe Beko’nun yanı sıra, sarı mirasımızın en değerli parçalarından biri olan Zeljko Obradovic’in görev aldığı Sırbistan temsilcisi Partizan, bu sezon Fransa’nın EuroLeague’deki ikinci temsilcisi olacak Monaco ve Rusya’nın EuroLeague’deki güçlü ekibi UNICS Kazan yer alacak.

Partizan: Sırbistan’ın köklü temsilcisi, bu yaz göreve, Fenerbahçemizde tarihi başarılara imza atan Zeljko Obradovic’i getirerek tüm dikkatleri üzerine çekti. Henüz transfer dönemi sona ermemesine rağmen Kevin Punter, Zach Leday, Rodions Kurucs ve Aleksa Avramovic gibi flaş transferlere imza atan Partizan, bu sezonun EuroCup’ta en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Partizan’ın bu turnuvaya katılması ayrıca, Zeljko Obradovic’in bir kez daha Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda parkeye çıkacak olması nedeniyle çok farklı bir anlam taşıyacak.

Monaco: 2021 yılında EuroCup’ta şampiyon olan Monaco, Fransa’nın ikinci temsilcisi olarak, tarihinde ilk kez EuroLeague’deki yerini aldı. Son dönemde basketboldaki istikrarlı yapısı ve başarılı sonuçlarıyla dikkat çeken Monaco, 2020-21 EuroCup yarı final ve final MVP’si Rob Gray, tecrübeli guard Marcos Knight ve Fransız uzun Jerry Boutsiele etrafında yine iddialı bir kadro kurmaya hazırlanıyor. Monaco’nun başantrenörlüğünü ise Zvezdan Mitrovic yapıyor.

UNICS Kazan: Daha önce üç kez EuroLeague’de mücadele eden Kazan, 2020-21 sezonunda EuroCup’ta final oynayarak bu sahneye geri dönüyor. Bu yaz antrenör değişikliğine giden ve tecrübeli isim Velimir Perasovic’i göreve getiren Kazan’da, John Brown, Isaiah Canaan ve  Will Thomas gibi Birleşik Amerikalı sporcuların yanı sıra, Rusya basketbolunun tecrübeli isimleri Andrey Vorontsevich ve Vyacheslav Zaytsev’in varlığıyla dikkat çekiyor.

Istanball Cup turnuvasının maç programı şu şekilde (maç saatleri daha sonra belirlenecektir):

11 Eylül Cumartesi:

Monaco – Partizan
Fenerbahçe Beko – UNICS Kazan

12 Eylül Pazar:

Üçüncülük maçı
Final maçı

Önemli not: Turnuvaya ilişkin bilet satışı, maç saatleri ve yayın programı dahil tüm detaylar ilerleyen dönemde taraftarlarımızla paylaşılacaktır.