BASKETBOL

Yöneticimiz Sertaç Komsuoğlu: Burası Fenerbahçe. Biz kafamıza kask takıp maçtan çekilmeyiz

05 Haziran 2021 Cumartesi 23:27

Fenerbahçe Beko’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu, Anadolu Efes’le oynadığımız Basketbol Süper Ligi final serisi ikinci maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Hakem kararlarıyla ilgili konuşan Yöneticimiz Sertaç Komsuoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:
 
“Takımı çekmeyi düşündük mü? Tabii kendi aramızda değerlendirdik ama böyle bir şey yapmadık. Oraya geleceğiz önce maça dönmemiz lazım. Biz Fenerbahçe olarak gerek erkeklerde gerek kadınlarda çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu anlamda Türkiye Ligi’nin kalitesini arttırmak için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Geldiğimiz noktada endişelerimiz var. Sezon başından beri bazı konularda federasyona sıkıntılarımızı belirttik. Örnek vereyim: Karşıyaka maçından sonra federasyonun en yetkili isimlerinin bizi arayıp, ‘%100 haklısınız, bu hakemler bir daha sezon boyunca görev alamayacak, artık bundan sonra maç yönetmesi mümkün değil’ dedikleri hakemler 3 hafta sonra tekrar maç yönetmeye başladı. Yani biz samimiyet arıyoruz. Aynı hakemler yine büyük hatalar yaptılar ama tek bizi değil, birçok takımı yaktılar. Biz burada Fenerbahçe’ye özel bir şey istemiyoruz, istemedik de. Ama bu işin tadı kaçtı. Bugün maça baktığımızda tabii ki eleştirecek yönleri vardır ama Jan Vesely elini kaldırsa hakemler teknik faul, kafasını çevirse faulle cezalandırıyorlar. Biz bunu ilk defa yaşamıyoruz. Ankara’da Türk Telekom maçında başlayan bir seridir bu. Aynı şekilde Türk Telekom maçında yaşadık, Fethiye deplasmanında yaşadık. Jan Vesely’e böyle bir tahrik etme olayı var. Aynı şeyi rakip takım yaptığında maalesef hiçbir şey olmuyor. Hakemler güzel konuşuyorlar, arkadaşın yaptığı hatayı anlatıyorlar, el ele kol kola geziyorlar. Bu tahriklerin sonucunda da… Bizim çocuklar buna emek harcıyorlar; Melih olsun, diğer oyuncular olsun. Üzerlerinde bir elektrik var, savaşıyorlar. Onlar da tahrik oluyorlar. Bu iş böyle yürümez arkadaşlar. Bu iş böyle yürüyecekse seneye EuroLeague’de oynayalım, Türkiye Ligi’ne de gençlerimizi koyarız o zaman görürüz bakalım ne oluyor Türkiye Ligi.
 
Burası Fenerbahçe. Biz kafamıza kask takıp, bilmem ne takıp maçtan çekilmeyiz. Öyle bir korkumuz da yok. Bunlar Türkiye’de yaşanmış olaylar. Yeni anlatılan hikayeler değil. Biz üçüncü maçımızı da oynarız, yeneriz veya yeniliriz. Ama maçımıza çıkarız, oynarız, ondan sonra sonuca bakarız. Sonra kalkıp da ‘Seride kötü durumdayız, hemen çekilelim, saklanalım, kafamıza kasket takalım’… Zaten benim kafama kasket olmuyor, onun için rahat olun. Pazartesi günü oynayacağız ama bu işin tadı kaçtı.
 
Bu arada şunu da eklemem lazım. Şimdi biz hakemlerden şikayetçiyiz. Bununla ilgili konuşuyoruz. Hakemlerin başındaki insanın da Ege Denizindeki ayaklarını çıkartıp arada İstanbul’a gelmesi gerekiyor. Bu iş böyle olmuyor, uzaktan kumanda olmuyor. Kalkıp bize çok önemli maçlarda gelip, ‘Şöyle, böyle’ demekle olmuyor. Bu işe bakılacaksa başında beklemek gerekiyor. Şimdi ben ne anlatıyorum siz hepsini anlıyorsunuz, biliyorsunuz da. Bunları sizin de yazmanız gerekiyor. Bu işe bakacak arkadaşların burada biz tepkimizi verdiğimizde, gittiğimizde federasyonda masasında oturuyor olması lazım. Benim Ayvalık’a, Urla’ya, Ege’ye gidecek vaktim yok. Bütün mesaimizi tüm arkadaşlarla bu işe harcıyoruz. Onun için hakkaniyetli yönetim istiyoruz. Tabii ki tepkiliyiz, tabii ki kızgınız ama bu iş böyle olmaz. Böyle gitmez.
 
Şu varsa -bize bu yapılmadı- saygı duyarım. Desinler ki, ‘Rakibiniz çok başarılı bir kupa aldı, çok başarılı oldu, bırakın biz onları şampiyon yapacağız.’ Onu da bilelim biz, o zaman strese girmeyelim. Bu işler artık ciddiye alınmalı. Türkiye Ligi’nin kalitesi diyoruz, Süper Lig’in kalitesi diyoruz… Süper Lig’in kalitesi derken biz kalkıp genç takımla maça çıkmadık bugüne kadar. Çıkanlar da oldu. Biz bu lige saygı duyuyoruz. Elimizden geldiğince her deplasmana tüm kadro gidiyoruz. Sizlerle konuşuyoruz. Buna yatırım yapıyoruz. Bu işin hakikaten tadı kaçmaya başladı. O kadar güzel kelimeler seçiyorum ki, federasyondan ceza alacağım bir kelime de yok arada. Sadece talebimizi söylüyoruz. Hakikaten olacak iş değil.
 
Oyuncularımız ağır tahrik altına alınıyor. Şimdi siz yarın Melih’i birçok konuda eleştireceksiniz. Arkadaşlar, Melih Türk Milli Takımının kaptanı, adam biraz saygı hak ediyor. Burada torpil hak ediyor demiyorum, saygı hak ediyor. Melih, bu konuyla ilgili şikayetlerini daha önce, sezon içinde bunu da federasyon yetkililerine sorabilirsiniz, şikayetlerini milli takımda da belirtti. ‘Niye hakemler benim hakkımda ileri geri konuşuyorlar, kötü davranıyorlar?’ diye. Bu adam milli takımın kaptanı ya. Milli takımın kaptanına torpil yapmayın ama bir saygı gösterin. Hakemler, tamam maçlara etki ediyorlar ama hakemler de her şey değil. Bu çocuklar da burada Melih bugün yarın topu attı, şöyle yaptı, böyle yaptı’ diye eleştirilecek. Ama iş bu kadar basit değil. Siz Melih’in bu sezonda Fethiye’de, Ankara’da neler yaşadığını görmeniz lazım. Bakın videolara, TİVİBU’ları seyredin. TİVİBU’dan isteyelim, Melih’e nasıl davranılıyor, neler yapılıyor onlara da bakalım. Yoksa biz hatalı olan oyuncularımıza, hata yapan arkadaşlarımızla zaten gerekli şeyleri konuşuruz. Ama cezayı Fenerbahçe Spor Kulübü keser! Cezayı hakemler kesemez.
 
Biz federasyon Başkanımızla, Derya ile Ömer Onan’la her zaman konuşuyoruz. Biz bu oyunun en önemli oyuncusuyuz. Siz bakmayın, tribünleri Fenerbahçe dolduruyor. Bu oyunun en büyük oyuncusuyuz. Her zaman konuşuyoruz, biz iyi niyetle derdimizi anlatıyoruz da, onlar da 4. hakemler gibi. 4. hakemler neye itiraz etsen sarılıyorlar, ‘tabi tabi’ diyorlar. Biz sarılma istemiyoruz, biz tamamen artık bu işlerin değişmesini istiyoruz. Biz gerek erkek basketbolda, gerek kadın basketbolda Türkiye’de en büyük yatırımı yapan takımız. Salona yatırım yapıyoruz, basketbola yatırım yapıyoruz, her şeye yatırım yapıyoruz. Buna karşılık torpil beklemiyoruz, saygı bekliyoruz. Bu saygıyı göremiyoruz, onu anlıyorum ama bu saygıyı biz göreceğiz.”