BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, Unics Kazan galibiyetini değerlendirdi

14 Ekim 2021 Perşembe 23:04

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, Unics Kazan karşısında elde edilen farklı galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Oyuncularını tebrik eden Koç, "Öncelikle oyuncularımı tebrik ederim. İstisnai bir çaba sarf ettiler. Biz son iki maçta 60-70 dakika iyi maç oynadık. Bu tabi ki 80 dakika olmalıydı. Berlin’de kaybettikten sonra harika bir reaksiyon oldu. İleriye gidiyoruz. Bir sonraki maç hayatımızdaki en önemli maç." dedi.

Başantrenörümüz basın toplantısında ise önce karşılaşmayı değerlendirdi ardından soruları yanıtladı. Takımın çok iyi reaksiyon gösterdiğine vugu yapan Djordjevic, "Bu tip maçlardan sonra söylenecek çok fazla şey olmuyor. Sadece şunu söyleyebilirim. Takım çok iyi reaksiyon gösterdi. Çok odaklıydılar ve çok disiplinli oynadılar. Planlanan her şeyi de yaptılar. Son iki maçta 70 dakika iyi oynadığımızı söyleyebilirim ama 10 dakika üzücüydü. Takımdan her sefer daha iyi katkı aldığımızı görüyorum. Özellikle bugün uzunlar savunmada çok iyiydi ve çok yüksek seviyede oynadılar. Ahmet çok güzel katkıda bulundu ve onun için çok mutluyum. Bunu acilen unutup, önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Sade basketbol en iyisi. Çok iyi bir galibiyet. Şimdi rakiplerimizi bekleyeceğiz, önümüzde de çok önemli maç var." ifadelerini kullandı.

Oyuncularla ilgili sorulara da Koç, şu yanıtları verdi:
 
"Savunmadan hücuma herkes topu çok iyi kullandılar ve güzel açık atışlar sağladılar. Booker’ın da (üçlük) böyle bir yeteneği var. Onu bu konuda hep desteklemişimdir ama daha çok potaya yakın oynaması gerekiyor. Çok atletik ve iyi. Üç sayıda da iyiydi."

"Shayok'u ilk 5’te tutarak, ona destek olmuş olduk ve çok iyi maç çıkardı."

(Guduric) "Genelde sakatlıktan dönen oyuncuların en büyük rakipleri kendileri oluyorlar. Parkeye bastıkları an aynen eskisi gibi oynayacaklarını zannediyorlar ama tabiki öyle olmuyor. Son üç maç arasında fazla idman yapamadı. Küçük detayları düzelterek, maç formuna kavuşacak. Geçen sene tam formda gelmişti daha henüz ona gelmedi. Biraz daha zamana ihtiyacı var."
 
(Tarık Biberovic'in ilk beş başlaması) "Enerjisi yüksek ama hücumda biraz tedirgindi. Genç oyuncu. Dakikalara ihtiyacı var. Savunma da çok iyiydi, bir Koç’un da en büyük ihtiyacı savunmada iyi olması. Nasıl olsa hücumu geliştirebilir."