BASKETBOL

Fenerbahçe Göksel Çelik, lige galibiyetle başladı

01 Ekim 2022 Cumartesi 15:48

Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nin ilk haftasında İzmir Büyükşehir Belediye Spor ve Gençlik’i konuk etti. Takımımız, Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleden 65-49’luk skorla galip ayrıldı.

Hassan Sayyari ürettiği 20 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kaşif Aygen, Cenk Öztanık ve Ela Tapan Karani ile Takımımızın sponsorlarından Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ da takip etti.

Fenerbahçe Göksel Çelik maça Ferit Gümüş, Kinem Kulbay, Hassan Sayari, Morteza Abedi, Yamaç Yüksel beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk isabeti pota altında Yamaç’la bulan Fenerbahçemiz devamında 6-2’lik üstünlüğü yakaladı. Mahmut Açıkgöz ve Mahsum İpekişem’le üretken bir görüntü çizen konuk takım devamında skora denge getirdi (8-8). Çeyrekte son 1 dakikanın içine 10-8’lik üstünlükle giren Fenerbahçe Göksel Çelik, Hassan Sayari’nin de son saniye isabetiyle ilk periyotu 12-8 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe 4-0’lık seriyle başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Spor ve Gençlik olurken; Morteza Abedi ve İsmail Ar’la rakibine cevap veren Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız skor avantajını korudu (18-16). Her iki takımın da pota altını iyi kullandığı çeyrekte bu kez Yamaç Yüksel’in son saniye basketiyle soyunma odasına 25-24’le önde giren taraf Takımımız oldu.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, son çeyreğe 43-34 önde girdi. Üretken oyununa final periyotunda da devam eden Fenerbahçemiz, son 5 dakikaya 56-38 önde girdi. Son bölümdeyse rakibin direncini kıran Takımımız, skor avantajını koruduğu mücadeleden 65-49’luk skorla galip ayrıldı.

Basın Fotoğrafları