ATLETİZM

Fenerbahçeli milli atletimiz Pınar Akyol, Avrupa Şampiyonu oldu

17 Temmuz 2021 Cumartesi 17:42

Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen Avrupa U20 Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Fenerbahçeli milli atletimiz Pınar Akyol, gülle atmada Avrupa Şampiyonu oldu. Akyol, böylece Tallinn'de Türkiye'ye ilk altın madalyayı getirdi.

Kadriorg Stadı’ndaki kadınlar gülle atma finalinde piste çıkan sporcumuz Pınar Akyol, 16.80’lik derecesiyle Avrupa Şampiyonu unvanını alarak altın madalyanın sahibi oldu. Sporcumuz, sabah seansında yapılan eleme müsabakalarında 16.97’yle Avrupa U20 Atletizm Şampiyonası'ndaki en iyi dereceyi yapmış ve adını finale yazdırma başarısı göstermişti. Final müsabakalarının ardından ikinci sırayı 16.56'yla Hollandalı atlet Alida van Daalen, üçüncü sırayı da 15.71’le Alman sporcu Nina Chioma Ndubuisi aldı.

Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden atletlerimizden Esra Türkmen ise cirit atma elemelerindeki 52.28’lik derecesiyle serisinde 3. olarak adını finale yazdırdı. Sporcumuzun da madalya mücadelesi vereceği cirit atma final müsabakaları 18 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Öte yandan Fenerbahçe Atletizm Şubemiz sporcuları Gökdeniz Göçmen ve Emirhan Koş’un yer aldığı erkekler 4x400 metre bayrak takımımız, serisindeki 3:13.25’le sezonun en iyi derecesini yapmasına rağmen finale kalamadı.