ATLETİZM

Atletizm Şubemizin Sorumlusu Gürsel Özyurt ve atletlerimiz, 14/16’nın konuğu oldu

05 Şubat 2019 Salı 16:46

Fenerbahçe Atletizm Şubemizin Sorumlusu Gürsel Özyurt ve Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’nda dereceler alan sporcularımızdan İnci Kalkan, Ayetullah Aslanhan ve Emine Akbingöl, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına katıldı.

Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası hakkında değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Atletizm Şubemizin Sorumlusu Gürsel Özyurt, “Atletizm şubesi olarak bu organizasyondan geçtiğimiz yıl da kupalarla gelmiştik. Bu yıl da bir kupayla geri gelmiş olduk. Geçen yıl şampiyon olan Genç Kadın Takımımız, bu yıl da şampiyonluğunu tekrarladı. Genç Erkek Takımımız ise, 4. sırada yer aldı. Tabii ki, 4. sıra dendiği zaman kürsüye çıkamamış olmanın bir üzüntüsü var ama geçen yıl şampiyon olan İspanya takımı bu yıl 6. oldu. Yaş kategorisi olduğu için her sene çocukların yaşları değişiyor. Dolayısıyla her yıl birbirine yakın takım kurmanız gerekiyor. Bu da ülkenin potansiyeliyle alakalı. Bu yıl bu arkadaşlarımızla yola çıktık. Önümüzdeki sene de bu arkadaşlarla devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl da katılma şansı bulursak eğer erkeklerde de kupa ile döneriz. Kadınlarda çok bir değişiklik olmayacak ama erkeklerde bir takviye yapmamız gerekecek gibi gözüküyor. Genç Erkek Takımımız, bu organizasyona 12 yıl önce katılmıştı. Çok sayıda şampiyonluk elde ettiler ve her sene kürsüde olmayı başardılar. 11-12 yıl aradan sonra bu sene ilk defa kürsüyü kaçırmış olduk. Bundan dolayı üzgünüz.” dedi.

Ardından söz alan sporcularımızdan İnci Kalkan ise, “İlk başladığımda çok güzel gidiyordum ve yarışa ikinci olarak devam ediyordum. Talihsizlik yaşadım ve takılarak düştüm. Benim için bireysel olarak kötü geçse de takım olarak çok iyi bir yarıştı. Takım halinde Avrupa Şampiyonu olduk. Bunun için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’nda ferdi sıralamada gümüş madalya almayı başaran Ayetullah Aslanhan hem bireysel performansını hem de takımı şu sözlerle değerlendirdi:

“Yarış benim için güzel geçti. Çok iyi hazırlanmıştım. Kendime inandım ve ikinci olarak gümüş madalyayı getirdim. Çok mutluyum. Denizli’de inşallah ikinci kategoride finalde elimizden gelenin en iyisini yapıp bir olup Avrupa’ya gitmek istiyoruz”

Avrupa Şampiyonu Genç Kadın Takımımızda yer alan ve bireysel olarak da altın madalyayı kazanan Emine Akbingöl güzel bir şampiyona geçirdikleri belirterek, “Güzel bir şampiyona geçirdim. Çifte başarı geldi. Benim son yılımdı. 4 yıldır sürekli olarak Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’na gidiyorum. Üç yılda da kürsüye çıkmayı başardım. Sadece 3. senemde kürsüde değildim. Bu yıl hedefim hem takım halinde hem de bireysel olarak şampiyon olmaktı. Kapanışı bu şekilde yapmak istedim. Yarışta 500 metreden sonra ayakkabım çıktı ve tek ayakkabıyla devam ettim. Benim için güzel bir yarıştı. Hırs yaptım, kendime güvendim ve birinci oldum.” şeklinde konuştu.

2019 yılında kendilerini bekleyen yarışlardan da bahseden Gürsel Özyurt, hedeflerin hep birincilik olduğunu söyledi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Salon Türkiye Şampiyonası neticesinde milli takım kadrosu oluşturuldu. Bu hafta sonu Gençler Balkan Şampiyonası var. Bir sonraki hafta 16 Şubat’ta Büyükler Balkan Şampiyonası var. Bu şampiyonaya katılacak oldukça fazla sporcumuz olacak. Şimdiden sporcularımıza başarılar diliyorum. Ardından yaz sezonu başlayacak. Avrupa Şampiyon Kulüpler A Grubu’na Büyük Erkekler ile katılıyoruz. Yıldızlar Ligi, Gençler Ligi ve Büyükler Süper Ligi var. Bütün bu yarışlara katılacağız. Sporcularımızın milli takım açısından Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. Çok yoğun bir sezon geçireceğiz.”

Fenerbahçe Atletizm Şubemizin Sorumlusu Gürsel Özyurt, Antalya’da düzenlenen yarışmada 26 yıldır kırılamayan U20 Türkiye rekorunu yenileyen ve 57.45 metre ile disk atmada tüm zamanların en iyi dördüncü derecesini yapan sporcumuz Özlem Becerek’i de tebrik etti. 

Fotoğraflar: Burak Saltık
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları