KULÜP

KULÜBÜMÜZÜN OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI'NDA İLK GÜN GERİDE KALDI

06 Haziran 2026 Cumartesi 18:54

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ilk günü Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde sona erdi.
 
İki gün sürecek kongreye Başkanımız Sadettin Saran ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Başkan Adayları Aziz Yıldırım ve Hakan Safi ile Yönetim Kurulları ve kongre üyelerimiz katıldı.
 
Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Gürbüz’ün açılış konuşmasıyla başlayan kongrede yapılan oylama sonucunda Kongre Divan Başkanlığına, Yüksek Divan Kurulu (YDK) Başkanımız Şekip Mosturoğlu seçildi. Ali Gürbüz'ün konuşması için TIKLAYINIZ.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kongre Divan Başkanı seçilen YDK Başkanımız Şekip Mosturoğlu söz aldı. YDK Başkanımız Şekip Mosturoğlu'nun konuşması için TIKLAYINIZ.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Orhan Demirel Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okudu. Orhan Demirel'in konuşması için TIKLAYINIZ.

Önceki Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu ibra edildi
 
01.06.2025-21.09.2025 mali dönem arasındaki faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerinin ibra edilmesinin Genel Kurul üyelerimizin oylarına sunuldu. Önceki Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu oy çokluğu ile ibra edildi.
 
Bu dönemlere ilişkin raporu eski Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan genel kurul ile paylaştı. Burak Çağlan Kızılhan'ın konuşması için TIKLAYINIZ.
 
Başkanımız Sadettin Saran ve Yönetim Kurulumuz ibra edildi
 
22.09.2025-28.02.2026 mali dönem arasındaki faaliyetlerinden dolayı mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerinin ibra edilmesi Genel Kurul üyelerimizin oylarına sunuldu. Başkanımız Sadettin Saran ve Yönetim Kurulumuz oy çokluğu ile ibra edildi. 

Denetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporları kabul edildi
 
Kulübümüzün; 01.06.2025 - 21.09.2025 mali dönem ile 22.09.2025 - 28.02.2026 mali döneme ilişkin Denetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporları, BDO Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Sağlam ile Denetim Kurulumuz adına ise Hulusi Keskin tarafından okundu ve oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Okunan Denetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarına ilişkin 3 üyemiz görüşlerini paylaştı.
 
Ardından kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Orhan Demirel, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burçin Gözlüklü ve İlker Alkun, üyelerimizin raporlara ilişkin yaptığı değerlendirmelere cevap verdi.

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Başkanımız Sadettin Saran, camiamıza seslendi.  Başkanımızın konuşması için TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Spor Kulübü Adayları Aziz Yıldırım ve Hakan Safi’nin konuşmalarıyla ilk gün geride kaldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Adayı Hakan Safi’nin konuşması için TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım’ın konuşması için TIKLAYINIZ.

Konuşmaların ardından kulüp üyeliğinden çıkarılan 56486 sicil numaralı Samet Demir’in ihracına ilişkin karar oy çokluğuyla kabul edilirken; 7485 sicil numaralı Kamil Mehmet Bilge ve 18560 sicil numaralı Erdem Atay’ın ihraç kararları oy çokluğu ile kaldırıldı.

Öte yandan Tarkan İsmet Göncü’nün üyelik talebinin reddine dair karar Genel Kurul üyelerimizin oylarına sunuldu. Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Gürbüz, üyelik başvurusunun reddine dair detayı genel kurul ile paylaştı. Yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla üyeliğinin reddine karar verildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda ikinci ve son gün yarın stadımızın yanında (eski Kenan Evren Lisesi arazisi) bulunan açık alanda gerçekleşecek oy kullanma işleme ile devam edecek.  Oy verme işlemi saat 10.00’da başlayıp, saat 17.00’de sona erecektir.


Basın Fotoğrafları