YÜZME

Fenerbahçe Yüzme Şubemiz Sorumlusu Uğur Orel Oral: Mutlu ve gururluyuz

28 Aralık 2021 Salı 21:40

Fenerbahçe Yüzme Şubemiz Sorumlusu Uğur Orel Oral, yüzücülerimizin Gaziantep’ten 3 Türkiye şampiyonluğuyla dönüyor oluşunu FBTV’ye değerlendirdi.

Dört kategoriden üçünü şampiyon tamamlamanın önemli olduğuna değinen Şube Sorumlumuz Uğur Orel Oral, “2021 yılını dört kategorinin üçünü alarak kapatmak hepimizin hoşuna gitti. Önemli bir başarı. Mutlu ve gururluyuz. Üç kategoriyi kazandık, bir kategoride de sonuna kadar mücadele ettik ama bir tane sporcu eksiğimiz vardı. Kulübümüzün yüzme sporuna verdiği değer 1997 senesinden beri hiç aşağıya inmedi Şubemiz kurulduğundan yani 1997’den beri hep şampiyonluklar üzerine gidildi. Hem yöneticilerimiz, başkanımız, yönetim kurulunda bu zamana kadar değişen yöneticilerimiz de dahil olmak üzere yüzme sporuna ilgiyle yaklaştılar. Bu ilgi devam ediyor. Biz de bu ilgiyle beraber sporculara hem ülkemiz için hem kulübümüz hem de sporcularımızın kendi gelecekleri için neler verebiliriz diye desteklemeye çalışıyoruz. Bunun sonucunda da onlar güzel dereceler yapıp, güzel puanlar alıyorlar. Devamında kupaları kulübümüze kazandırıyorlar.” dedi.

Uğur Orel Oral, Emre Sakçı’nın 50 metre kurbağalamada 24.95’lik derecesiyle Dünya Rekoru kırmasına ilişkinse, “Emre, kısa bir süre önce yapılan Dünya Şampiyonası’nda bir şansızlık yaşamıştı. Artık yeni kuralların ilk defa uygulanması, biraz da yoruma bağlı kararlar sonucunda Dünya Şampiyonası’nda madalya alabileceği yarıştan diskalifiye oldu. Dünya rekoruna 4 salise kadar yakındı. Kendini geliştirmesi çok güzel bir şey. Emre’nin yanında Mert Kılavuz çok güzel bir dereceyle Türkiye rekoru kırdı. Aynı zamanda sporcularımız da yavaş gençlerden büyüklere geçiş yapıyor ve oradan da madalyalarla dönecekler. 2021 yılı genel anlamda bizim için iyi geçti. Mili takımlara çok sayıda sporcu verdik. 2022 umarım herkese sağlık getirir.” değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyon yüzücülerimiz de kupa töreninin ardından duygu ve düşüncelerini Fenerbahçe Televizyonu ile paylaştı.

Emre Sakçı:

“Gururluyuz, her sene olduğu gibi yine bize yakışanı yaptık. Daha da üstüne koymak istiyoruz. İnşallah bu sene devam ederiz. Dünya rekoru konusunda da çok gururluyum. Bu kadar büyük yankı duyması gerçekten benim de çok hoşuma gitti. Dünya olarak çok zor süreçlerden geçiyoruz. Biraz ışık olabildiysem ne mutlu bana. İnşallah bu ülkeye daha güzellerini yaşayacağız.”

Deniz Ertan:

“Bu kulüpte olduğum için çok mutluyum. Kendimi çok değerli hissediyorum. Her şey için teşekkür ederim.”

Baturalp Ünlü:

“Uzun yıllardır Fenerbahçe’nin açık yaş erkekleri domine edişi söz konusu. Yine geleneği bozmadık ve kupayı kazandık. Çok mutluyum. Hem ben hem de takım arkadaşlarım sonuna kadar mücadele ettik. Bana bu şansı verdikleri için Fenerbahçemize ve hocalarıma çok teşekkür ederim. Takımla çok gururluyum. İnşallah uzun yıllar bu seri devam edecek.”

Sezin Eligül:

“Her sene Türkiye Şampiyonası özellikle açık yaş kadınlarda Fenerbahçe ve Enka arasında kıran kırana geçiyor. Bu sene Enka çok küçük bir farkla kazandı. Bizim için çok güzel dereceler çıktı, Dünya Rekoru dahil. Çok eğlenceliydi. Mutluyuz.”