YÜKSEK DİVAN KURULU

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesi YDK Üyelerimizle bir araya geldik

29 Mart 2024 Cuma 21:42

Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz, 2 Nisan'da gerçekleştirilecek Kulübümüzün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile ilgili yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerimizde düzenlenen, istişare toplantısına Başkanımız Ali Y. Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı. Bu önemli toplantıda Genelkurmay eski Başkanımız İlker Başbuğ ve Yüksek Divan Kurulu eski Başkanımız Vefa Küçük de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar yaptı.

Ardından Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin 3 Temmuz süreci ile ilgili devam eden davalar hakkında bilgiler verdi. Açıklamaların tamamı için TIKLAYINIZ.

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin’in konuşmasından sonra kürsüye Başkanımız Ali Y. Koç çıktı. Başkanımızın tarihi açıklamaları için TIKLAYINIZ.

Başkanımız Ali Y. Koç’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz görüş ve önerilerini paylaştı.

Ardından kürsüye gelen Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "3 Temmuz 2011. Fenerbahçe Kulübü, Fetö kumpasıyla karşı karşıya kaldı ve bu süreç uzun sürdü. Neredeyse sonuçlarını bugünlerde alıyoruz. Fenerbahçe'ye yapılan kumpastan sonra bir yığın kumpaslar yaşadık. O günleri yaşayan biri olarak, o gün de söyledim. O gün söylediğimi bugün de tekrar etmek isterim. Bu kumpaslar sürecinde ayakta tek bir kurum kaldı, Fenerbahçe Spor Kulübü. Taraftarıyla, kulüp başkanıyla, yönetimiyle dimdik ayakta kaldı ve mücadele etti. O zaman mücadeleye inanmayanlar var mıydı, vardı ama bugün biz haklı çıktık. Son Trabzonspor maçıyla bardak taştı. Nasıl Fetö kumpasından Fenerbahçeliler başarılı bir sınav verdiyse şimdi bizi ikinci sınav bekliyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, taraftarıyla, Başkanımız, Yönetimiyle bu süreçten de başarılı bir şekilde çıkacak. Bundan şüphem yok. Ama mutlaka bir şeyler yapılmalı. Bu saatten sonra sessiz kalınamaz. Birinci çağrım: Fenerbahçe Spor Kulübü üyeleri, hepiniz 2 Nisan'da belirtilen saatte stadyumda olunuz. İkinci çağrım ise şu: Kulüp üyeleri olarak o gün kayıtsız şartsız Fenerbahçe Başkanı ve Yönetim Kuruluna karar alma yetkisi veriniz. Yönetim Kurulumuz duygularla değil, aklı kullanarak, özellikle TFF'den neler istediğini ve neler istemediğini teker teker tespit etmeli. Bu isteklerinin olmaması halinde ise yapacaklarını düşünmeli ve bunları kademeli kademeli uygulamalı. Hepimiz arkanızdayız! Ne karar alırsanız, yanınızdayız. Bundan en ufak şüpheniz olmasın." dedi.


Basın Fotoğrafları