VOLEYBOL

Başantrenörümüz Zoran Terzic ve oyuncumuz Aslı Kalaç, Galatasaray HDI Sigorta galibiyetini değerlendirdi

11 Mart 2023 Cumartesi 15:47

Başantrenörümüz Zoran Terzic ile oyuncumuz Aslı Kalaç, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın, Misli.com Sultanlar Ligi'nin 19. haftasında konuk ettiği Galatasaray HDI Sigorta’yı 3-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz ​Zoran Terzic: Özellikle serviste çok iyi bir maç çıkardık
 
Başantrenörümüz 3-0’lık galibiyetle ilgili, “Takımı tebrik ediyorum. Bir mücadeleyi daha çok iyi bir seviyede oynadılar. Tabii ki bizim için son derece önemli bir mücadeleydi. Galatasaray ile Fenerbahçe her branşta karşı karşıya geldikleri zaman çok önemli mücadele oluyor. Atmosfer her zaman inanılmaz oluyor. Özellikle serviste çok iyi bir maç çıkardık. Maçın ilk bölümünde blok defans kurgusu çok üst düzeyde değildi ama sonrasında düzlettik.” ifadelerini kullandı.
 
CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında 16 Mart Perşembe günü A. Carraro Imoco Conegliano’ya karşı oynayacağımız maçı ise Terzic, “Bir sonraki mücadele çok daha zor olacak. Onlar Dünya Şampiyonu. Bu onların gücünü göstermek için yeterli. Belki de şu anda dünyadaki en güçlü takım. Ama son bölümde iyi oynuyoruz. Eğer bir kazanma şansımız varsa bunu kullanacağız.” sözleriyle değerlendirdi.

Aslı Kalaç: Servisimiz iyi olduğu müddetçe iyi işler çıkarıyoruz

Galatasaray HDI Sigorta karşısında 6’sı blok, 4’ü hücum, 1’i de servis sayısı olmak üzere 11 sayı üreten Aslı Kalaç, “Üst üste önemli maçlar oynadık. Şimdi de Conegliano ile maçımız var. Rakiplerimizi istediğimiz sonuçlarla geçtik. Bugün de iyi oynadık. Eczacıbaşı maçında olduğu gibi iyi servislerle başaldık. Blok ve defanslarda da organize olduk. Servisimiz iyi olduğu müddetçe iyi işler çıkarıyoruz. Bizim en önemli silahlarımızdan biri. Bugün çok güzel bir atmosfer vardı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Sakatlık süreciyle ilgili, “İyi giderken bir talihsizlik yaşadım. Zor bir sakatlıktı. Tarak kemiğimde kopmalı kırık oluştu. 8 haftada dönebileceğimi söylediler, çok şükür 5,5 haftada döndüm. Formumu da çabuk yakaladım. Sağ olsunlar fizyoterapistlerimiz, kondisyonerimizin erken dönmemde payı çok büyük. Fenerbahçe’deki ilk sezonum, iyi başladığımı düşünüyordum. İyi başlamışken bu böyle kesilemezdi. Tekrar dönüp eski halimden daha iyi şekilde sahalarda olmak istedim. Bu azimle çalıştım.” değerlendirmesini yaptı.
 
Son olarak perşembe günü karşılaşacağımız A. Carraro Imoco Conegliano maçıyla ilgili görüşlerini paylaşan Aslı, “Son Dünya Kulüpler Şampiyonu. Zor bir maç olacak. İlk maç burada. Taraftarlarımızın desteğiyle kesinlikle çok iyi bir sonu alabileceğimize inancım tam. Bugünden itibaren odağımız Conegliano maçında. Elimizden geleni yapacağız, inşallah kazanacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.