VOLEYBOL

Başantrenörümüz Zoran Terzic ve oyuncularımız, Eczacıbaşı Dynavit galibiyetini değerlendirdi

07 Mart 2023 Salı 21:09

Başantrenörümüz Zoran Terzic ile kaptan Eda Erdem Dündar ve Arina Fedorovtseva, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın, AXA Sigorta Kupa Voley’de Eczacıbaşı Dynavit’i saf dışı bırakmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Galibiyete dair görüşlerini paylaşan Zoran Terzic, “Çok mutlu ve tatmin olmuş olmamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde hiç maç kaybetmemiş Eczacıbaşı’nı set vermeden yenmek büyük bir başarı. Sadece 3-0’lık sonuç değil, oynadığımız oyun ve sahadaki görüntümüz de mutluluk verici. Bu en önemli nokta. Rakibiniz iyi değildir, bir maç kazanabilirsiniz ama bugünkü gibi oynarsak sezon sonunda kupaları kazanmak için büyük şansımız olur.” dedi.

Kaptan Eda Erdem Dündar: Hedefimiz şampiyon olmak

Kaptan Eda Erdem Dündar ise, “Ben bugün iyi oyunla kazanacağımdan emindim. Takımda çok güzel bir atmosfer vardı. Zaten Melissa’nın gelmesiyle çok güçlendik, Macris keza öyle. Güzel idman yapıyoruz ve bunun sonucunda da maç 3-0 bitti. Tabii böyle bitmez ve daha uzun soluklu olur diye de düşünüyorduk ama hepimizin inancı tamdı. Güzel bir maç oldu, çok da güzel destek vardı. Çok iyi servis attık. Maja gibi bir pasörleri var ve oyunu inanılmaz dağıtıyor. O yüzden 3 metre üstünde açık toplarla onları oyunda zorladığımızda bizim için çok daha kolay oluyor. Bunun yanında blok-defansta da iyi işler yaptık. Ama asıl en önemlisi bence servis karşılama turlarımızdı. Çok fazla takılmadık. 5-6 sayı verdiğimiz pozisyonlar oluyordu ama bugün 1 maksimum 2 sayıyla geçtik. Bu bizim için önemli çünkü geliştiğimizi gösteriyor. Çok mutluyuz. Yarı finaldeyiz, hedefimiz şampiyon olmak. Emin adımlarla gideceğiz. Eczacıbaşı’nı da kutluyorum. Gerçekten çok iyi oyuncuları var. Bu sezon inanılmaz performans gösteriyorlar. Bugün şanslı olan taraf bizdik, o yüzden çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 

Arina Fedorovtseva: Takım olarak mücadele ettik ve en önemlisi de buydu

Maçın en skorer ismi Arina Fedorovtsva da galibiyeti şu şekilde değerlendirdi:
Gerçekten harika bir zafer. Bu, bundan sonra da nasıl oynamamız gerektiğini gösteren bir örnek. Sahada en iyimizi verdik. Öncelikle servislerle onları dağıttık. Servislerimizi karşılayamadılar. Bu, galibiyetin anahtarıydı. Maç boyunca birlikte hareket ettik. Zor anlarda dahi birlikteydik. Takım olarak mücadele ettik ve en önemlisi de buydu.”