VOLEYBOL

Aydın Büyükşehir Belediyespor 1-3 Fenerbahçe Opet

16 Aralık 2020 Çarşamba 18:01

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi 23. hafta maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor ile Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda karşılaştı. Fenerbahçemiz, 25-23, 16-25, 16-25 ve 11-25’lik skorlarla mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Sarı Melekler böylece ligdeki galibiyet sayısını 19'a yükseltti.

Sarı Melekler mücadeleye Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Bianka Busa, Eda Erdem Dündar, Brankica Mihajlovic, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Melis Yılmaz ile başladı.

Naz Aydemir Akyol’un servisiyle başlayan mücadelenin ilk sayısı Melissa Vargas’tan geldi (0-1). Ev sahibi takım Maret Balkestein Grothues ve Ezgi Bektaş’la maça hızlı başlayan taraf olurken yakaladığı seriyle de 7-4’lük bir avantaj skoru elde etti. Takımımız, rakibin  ortaya koyduğu direnci Kaptan Eda Erdem Dündar ve Dicle Nur Babat’la kırmaya çalışsa da teknik molaya 12-9’la önde giden Aydın Büyükşehir Beldiyespor oldu. Servis hatalarımızın dikkat çektiği setin bu bölümünde rakip de skoru 14-9’a getirdi. Yakalanan bu 3-0’lık seriye Brankica Mihajlovic nokta koyarken fark da 4 sayıya indi (14-10). Maret Balkestein’la farkı yeniden 5’e çıkaran ev sahibini Bianka Busa, Mihajlovic ve Eda Erdem Dündar’la durduran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skoru 15-13’e getirdi. Devamında skorer isimlerimizle maça ortak olan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skoru 24-23’e getirdi. Son ana kadar mücadelenin devam ettiği setin kazananı ise ev sahibi Aydın Büyükşehir Belediyespor oldu (25-23).

İkinci sete 1-3 gibi bir skorla hızlı başlayan Takımımız oldu. Rakibimiz farkı 1’e indirse de (2-3), Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız yakaladığı 6-0’lık seriyle 2-9’luk üstünlüğü yakaladı. Bu skor karşısında mola alan Aydın Büyükşehir Belediyespor, moladan 2-0’la dönerek skoru 4-9’a getirdi. Bu noktada Melissa Vargas ve Mihajlovic’le yeniden oyuna ağırlığını koyan Takımımız, teknik molaya 4-12 önde girdi. Devamında da skorer isimlerinden bulduğu sayılarla sonuca giden Sarı Melekler, set, 16-25 gibi farklı skorla kazanarak maça denge getirdi.

İkinci sette olduğu gibi üçüncü sete de iyi başlayan Fenerbahçemiz setin hemen başında 3-0’ı yakaladı. Brankica Mihajlovic ve Melissa Vargas’la teknik molaya 7-12’yle önde giren Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe Opet, rakibini baskı altına aldığı seti 16-25 kazanarak 2-1 öne geçti.

Müsabakanın dördüncü seti diğer setlere oranla daha dengeli başladı (4-5). Melissa Vargas, Eda Erdem Dündar ve Brankica Mihajlovic’le rakibin direncini kıran Fenerbahçemiz, teknik molaya 7-12 önde girdi. Bianka Busa’nın da skora katkı sağladığı bu bölümde rakip adına yapılan hatalar da dikkat çekti ve Takımımız, 7-15’lik üstünlüğü yakaladı. Setin geriye kalan bölümünde de üstün oyununu sürdüren ve rakibin sadece 4 sayı bulmasına imkan veren Fenerbahçemiz, seti 11-25 gibi farklı skorla kazandı ve mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.