VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız seride 1-0 öne geçti

04 Mayıs 2023 Perşembe 19:56

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu Play-off 3/4.lük maçında Arkas Spor’u ağırladı. Ekibimiz, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 27-25, 25-20, 18-25 ve 25-20’lik setler sonunda 3-1 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

3 maç üzerinden oynanacak seride iki galibiyet elde eden takım, sezonu üçüncülükle tamamlayacak.

Serinin ikinci maçı 7 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de İzmir Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı takip etti. 

Takımımız maça Kaan Gürbüz, Saeid Marouf, Yacine Louati, Vahit Emre Savaş, Ahmet Tümer, Ferreira altısı ve libero Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı.

Mücadelenin ilk hücumu konuk ekipten geldi. Arkas Spor bu hücumdan eli boş dönerken maçtaki ilk sayı Ferreira’yla takımımızın oldu. Kaan Gürbüz ve Ferreira’yla 2 farklı üstünlüğü (3-1) yakaladığımız setin hemen başında 3-0’lık bir seri bulan konuk ekip skoru 3-4’e getirdi. Ahmet Tümer’in bloğuyla rakibin serisine nokta koyduğumuz bölümde maça ortak olan Fenerbahçemiz, bu kez skor avantajını yakalayan taraf oldu. (7-6) Karşılıklı sayılarla devam eden sette özellikle son bölüm büyük bir çekişmeye sahne oldu. 28 dakika süren sete son noktayı koyan Fenerbahçemiz oldu. (27-25)

Enes Atlı ve Yacine Louati’nin karşılıklı sayılarıyla başlayan sette skor da dengede seyretti. (4-4) Sette Enes Atlı ve Oğuzhan Tarakçı’yla 11-13’lük üstünlüğü yakalayan Arkas Spor’un direkt hatalarla oynadığı bölümde bir seri yakalayan Takımımız skor avantajını eline aldı. (15-13) Hasan Sıkar ve Yacine’le rakip savunmaya zor anlar yaşatan Takımımız, blok performansıyla da rakibine üstünlük kurdu. Peric’le farkı 4 sayıya (21-17) çıkardığımız bölümde konuk ekip molaya gitti. Mola dönüşünde üst üste bulduğu sayılarla farkı 2 sayıya indiren (21-19) İzmir temsilcisine geçit vermeyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız seti 25-20 kazandı.

Meljanac’ın sayılarıyla çok iyi başladığımız üçüncü sette skor da 3-1’e geldi. Perez ve Oğuzhan Tarakçı’yla bir ritim bulan Arkas Spor’u, Meljanac ve İzzet Ünver’le durduran Takımımız, skoru 16-14’e getirdi. Bu skorla molaya giden konuk ekip, mola dönüşünce Lagumdzija, Oğuzhan ve Enes Atlı gibi skorerleriyle 16-21’lik üstünlüğü yakaladı. Yacine Louati ve Meljanac’la sette kalmaya çalıştığımız bölümde setin sonunu getiren taraf İzmir temsilcisi Arkas oldu. (18-25)

Lagumdzija ve Enes’le sete iyi giren konuk ekip skoru 6-9’a getirdi. Devam eden bölümde İzzet’in sayılarıyla sete ortak olan Fenerbahçemiz 12-12’i buldu. Konuk ekibin skoru 13-15’e taşıdığı bölümde Meljanac ve Yacine Louati’yle maçın içinde kalan Ekibimiz skor üstünlüğünü eline aldı. (16-15) Sette son bölüme 19-16’lık skorla önde giren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Hasan Sıkar’ın üretken olduğu seti 25-20; maçı da 3-1 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları