VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 3-0 Halkbank

19 Aralık 2020 Cumartesi 13:51

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 22. haftasında Ankara temsilcisi Halkbank’ı konuk eden Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. 25-22, 25-22 ve 25-21'lik setler sonunda ligdeki 17. galibiyetine imza atan Takımımız, böylece galibiyet serisini sürdürmüş oldu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçemiz mücadeleye Salvador Hidalgo, Metin Toy, Emre Batur, Ulaş Kıyak, Graham Vigrass, İzzet Ünver altısı ve libero Hasan Yeşilbudak ile başladı.

Maçın ilk servisi Halkbank’tan gelse de mücadelenin ilk sayısını ev sahibi Fenerbahçemiz buldu(1-0). Konuk takım ise maçtaki ilk sayısını Hernandez’le üretti (1-1). Hidalgo’nun smaçları, Metin Toy’un da ACE’leriyle 3-0’lık bir seri ile 4-1’lik üstünlüğü yakalayan Erkek Voleybol Takımımızı, Gökhan Gökgöz’ün blok sayısıyla durduran Halkbank, farkı 2 sayıya indirdi (4-2). Devamında Hidalgo ve Emre Batur’la skoru 7-3’e getiren Takımımız karşısında konuk takım; Gökhan’ın servis turu ile Alexander Berger ve ve Fernando Hernandez’in serisiyle 7-9 öne geçti. Devamında Emre Batur’la rakibin serisini kıran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, maçta yeniden öne geçti (11-9). Takımımız bu bölümde rakibin 6 sayılık serisine, 4 sayılık seriyle cevap verdi ve teknik molaya 12-11’lik üstünlükle girdi. Mola dönüşünde Vigrass’ın blok performansı, Hidalgo’nun da ACE’leriyle rakibin savunma direncini kıran Fenerbahçemiz, 19-14’lük üstünlüğü yakaladı. Hernandez ve Berger’le sette kalmaya çalışan Halkank’ı Kaptan Ulaş Kıyak ve Hidalgo’yla durduran Fenerbahçemiz, seti 25-22 kazandı.

İkinci sete Berger’in sayısıyla başlayan Ankara temsilcisine Takımımız Metin Toy’la cevap verdi (1-1).  Top taşıma ve file hatalarının yaşandığı setin hemen başında skor anlamında eşitlik (4-4) söz konusu olsa da devamında 3-0’lık bir seriyle Takımımız, 7-4’ü buldu. Hidalgo ve Metin Toy ikilisiyle farkı 4 sayıya çıkaran Erkek Voleybol Takımımız, 12-8’le teknik molaya önde girdi. Molanın ardından Halkbank’ın maça ortak olmasıyla skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği setin son bölümünde büyük bir heyecan yaşandı. Son bölümde Kaptan Ulaş Kıyak’ın kritik blok sayılarıyla avantajı eline geçiren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti 25-22 kazanarak 2-0 öne geçti.

Oğuzhan Karasu’nun servisiyle başlayan üçüncü sette ilk sayı da Halkbank’ta Efe Bayram’dan geldi (0-1). Emre Batur’la setteki ilk sayısını bulan Fenerbahçemiz devamında yakaladığı seriyle skoru 5-2’ye getirdi. Setteki teknik molaya 12-7 önde giren Takımımız, Emre Batur, Hidalgo ve Metin Toy’la rakibin direncini kırdı ve maçtaki en büyük farkı yakaladı (18-9). Setin geriye kalan bölümünde de liderliğini sürdüren Takımımız, seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları