VOLEYBOL

Halkbank 0-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

18 Ocak 2020 Cumartesi 19:34

Fenerbahçe HDI sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi’nde ikinci yarının ilk maçında Halkbank’a konuk oldu. Takımımız, Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-0 galip ayrıldı ve Efeler Ligi'nde liderlik koltuğuna oturdu.

Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da izledi.

Karşılaşmaya 4 sayılık seriyle giren Fenerbahçe HDI Sigorta rakibine erken mola aldırdı. Moladan da sayıyla dönen ekibimiz, teknik molayı da 5-12 önde geçti. İlerleyen bölümde fark 2 sayıya kadar inse de Başantrenörümüz Mariusz Sordyl’in molasından iyi dönen Takımımız, Hidalgo ve Ter Maat’ın sayılarıyla seti 21-25 kazandı.

İkinci sette hızlı başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta, setteki teknik molaya 12-9 önde girdi. Devamında da Ter Maat ve Hidalgo’nun sayılarıyla skoru 11-17’ye getiren Takımımız, setin son bölümlerini de iyi oynayan taraf oldu ve seti 18-25 kazanarak karşılaşmada 2-0’lık üstünlüğe ulaştı.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü setin başında 4-2’lik üstünlüğü yakalayan Halkbank, Abdullah ve Efe’yle etkili olurken; Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, rakibini kaptan Ulaş ve Hidalgo ikilisiyle durdurdu ve öne geçen taraf oldu: 5-6. Setteki teknik molaya 12-10’luk skorla önde giren Fenerbahçemiz, geriye kalan bölümde Emre Batur ve Oğuzhan Karasu ikilisinin de skor yüküne ortak olmasıyla sete ağırlığını koydu. Ev sahibi takım son bölümde maça ortak olmaya çalışsa da bu çabaları yetersiz kaldı ve Fenerbahçe HDI Sigorta, seti 25-22, maçı da 3-0 kazandı. 

Salon: Başkent
Hakemler: Zeki Bocutcu, Erkan Sarı
Halkbank: Samet Faik Güneş, Seganov, Efe Bayram, Hakkı Çapkınoğlu, Metin Toy, Bahov (Volkan Döne, Hasan Yeşilbudak, Gökhan Gökgöz, Orçun Ergün, Abdullah Çam, İbrahim Emet)
Fenerbahçe HDI Sigorta: Oğuzhan Karasu, Ulaş Kıyak, İzzet Ünver, Emre Batur, Ter Maat, Hidalgo, (Ahmet Karataş, Caner Dengin)
Setler: 21-25, 18-25, 22-25
Süre: 93 dakika (32, 29, 32)

Basın Fotoğrafları