SÖZDE ŞİKE DAVASI

‘Fenerbahçe susuyor’ duruşunun bir parçası olan Volkan Demirel: 2010-11 şampiyonluğu Fenerbahçe tarihinin en büyük şampiyonluğudur

03 Temmuz 2022 Pazar 10:40

Uzun yıllar Fenerbahçe kalesi koruyan ve 2010-11 şampiyonluğunda da yaptığı kritik kurtarışlarla şampiyonlukta önemli pay sahibi olan eski kaptanlarımızdan ve eski yardımcı antrenörlerimizden Volkan Demirel, 3 Temmuz’un 11. yıl dönümünde Fenerbahçe Televizyonu’na telefonla bağlandı ve önemli açıklamalarda bulundu.

3 Temmuz’da tüm camia olarak örnek bir duruş sergilediğimizi ifade eden Volkan Demirel, 2010-11 şampiyonluğunun Fenerbahçe tarihinin en büyük şampiyonluğu olduğunu vurguladı.
 
2010-11 sezonuna değinen ve 3 Temmuz sürecinde yaşadıklarını anlatan Volkan Demirel, şunları söyledi:
 
“3 Temmuz bizim hayatımızda unutulmaz günlerinden. Milyonlarca insanın tek bir vücut şeklinde hareket ettiği en güzel, en doğru şekilde duruşumuzu gösterdiğimiz bir gün diye anıyoruz her zaman. Biz sahada her zaman ne yaptığımızı bilen taraftık. Çünkü biz futbol sahası çizgileri içerisinde alın terimizle nasıl şampiyonluk kazandığımızı Fenerbahçeli taraftarlarla çok iyi biliyorduk. Bunun her zaman arkasında durduk. Çok konuştuk, anlattık. Söylemeye çalıştık. Her yerde bunun savaşını verdik. Ben her zaman söylüyorum. Benim için 2010-11 şampiyonluğu Fenerbahçe’deki en büyük şampiyonluktur. Bundan sonraki gelecek şampiyonluklar arasında da bence her zaman en değerlisi olacaktır. O yüzden bizim için çok değerli, çok önemli. Biz o sene her maça çıkarken farklı şekilde gündeme gelen konular, yönetici ağabeylerimizin açıklanan cezaları veya yine bu süreçte diğer takımlardan içeride olan insanlar dışarı çıkıyorlardı ama bizim kulübümüzle alakalı ağabeylerimiz, yöneticilerimiz dışarı çıkamıyorlardı. Biz her maça çıkarken farklı bir konuya sebep gösterilerek o süreci atlattık ama Allah’ımıza şükürler olsun ki hiçbir zaman duruşumuzdan ödün vermedik. Çünkü neden! Bizler de sonuçta ne yaptığımızı bilen insanlarız. Ne yaptığımızdan emin olan insanlarız. Ve bu haklılığımızı her yerde dile getirdik. Her yerde söyledik. Ve bugün bakıldığında 3 Temmuz olarak en doğru 3 Temmuz’u yaşıyoruz. Şu anlamda doğru 3 Temmuz’u yaşıyoruz. Yani sakin bir 3 Temmuz. Tamamen her şeyde haklı çıktığımız bir 3 Temmuz. Bize atılan suçlamalar, yorumlar, konuşmalar… Hepsinin kapandığı bir 3 Temmuz. Evet, kapandı ama artık biz sustuk, sustuk. Şimdi susanların konuşma zamanı geliyor. Onlar artık konuşsunlar bakalım bu durumlar, bu konular neymiş. Niye yapılmış. Amacı ve sebebi neymiş. Artık bunları anlatmaları gerekiyor ki, zamanında duruşumuzla, yaptıklarımızla ve gösterdiklerimizle zaten neyin ne olduğunu çok iyi ifade ettik. Bunu adalet yolunda da sonucunu aldık. Bundan sonra konuşması gereken insanlar var. Onların konuşmasının gerektiğini düşünüyoruz. Biz her zaman söyledik. Biz haklıydık, bizim anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluğumuz vardı. Bu şampiyonluğumuz da bence Fenerbahçe’nin tarihinin en büyük şampiyonluğudur.   3 Temmuz’u tüm Fenerbahçeliler gururla, onurla çocuklarınıza büyüdükten sonra torunlarınıza en iyi şekilde anlatarak bugünü her zaman tekrarlayacağız.”