SÖZDE ŞİKE DAVASI

3 Temmuz Kumpası’nda rol alan hakim ve savcıların yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı

26 Ekim 2022 Çarşamba 16:37

Fenerbahçemize kurulan 3 Temmuz Kumpası’nda rol alan hakim ve savcıların yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görülen davayla ilgili bilgi veren Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, Fenerbahçe Televizyonu’na şu açıklamalarda bulundu:

“Fenerbahçe’ye kurulan 3 Temmuz sürecindeki kumpasta yer alan hakim ve savcıların yargılandığı davada ilk duruşmayı gerçekleştirdik. Buradaki hakim ve savcılar birinci sınıf hakim ve savcılar oldukları için bunların yargılanması Ağır Ceza Mahkemeleri’nde değil, ilk derece mahkeme sıfatıyla Yargıtay’da yapıldı. Bugün Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde bu yargılamaya katıldık. Bu yargılamanın içerisinde mağdurlar Aziz Yıldırım ve İlhan Yüksel Ekşioğlu olarak gözüküyor ama kulübümüzde bu davada telefonları dinlendiği için, kulübümüzün de geçmişteki polislere karşı olan yargılamalarında verilen kararlar doğrultusunda mağdur kabul edildiği için, kulübümüze karşı da bir eylem olduğu için, biz de bu davada müdahale talep ettik. Davada katılan sıfatıyla şikayetçi sıfatıyla yer almak istediğimizi bildirdik.
 
Yargılamanın içerisinde 38 hakim ve savcı yargılanıyor. Yapılan suçlamalar resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliği ihlal ve özel hayatın gizliliği ihlal gibi suçlamalar var.
 
Sanıkların bir kısmı savunma için süre istediler. İki sanık Ömer Diken ve Hüseyin Kaplan yargılamada sorguları yapıldı ve bu sorgulamanın içerisinde gerek iki mağdurun, Aziz bey ve İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun vekilleri, gerek biz kulübümüz adına sorularımızı çapraz sorguda yönelttik. Cevaplarımızı aldık ve yargılama kısa bir süre önce bugünkü duruşmasını tamamladı. Eksikliklerin giderilmesi için yargılama bir sonraki tarih olan 16 Mart 2023 tarihine ertelendi.

Kulübümüzün bu süreçte yaşadığı gerek manevi, gerek maddi zararlarının, mağduriyetlerinin hukuki olarak takipçisi olmak amacıyla bu yargılamada yargılanan o süreçlerdeki kararları veren o kararlara imza atan savcı ve hakimlerin yargılanmasına 16 Mart 2023’te tekrar devam edilecek.”

Haberin diğer fotoğrafları

/