PARİS OLİMPİYATLARI

‘Dünyanın En Büyük Spor Kulübü’ Fenerbahçemizin sporcuları Olimpiyat gururunu yaşatmaya devam ediyor

31 Ocak 2024 Çarşamba 10:56

Sporun her dalında fark yaratan ve ‘Dünyanın En Büyük Spor Kulübü’ unvanını sporcusuna verdiği değerle de ispat eden Fenerbahçemizin geleceği olan sporcuları 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde ülkemize gurur yaşatmaya devam ediyor.

Türk yelkenciliğinin lokomotifi olma misyonuyla tarihi başarılara imza atan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin çatısı altında kota mücadelesi veren başarılı sporcumuz Yiğit Yalçın Çıtak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Fenerbahçemize yelkende ilk kota kazandıran isim oldu. 

Avustralya, Adelaide'de 24 - 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen ILCA 7 Dünya Şampiyonası ILCA 7 Altın Grup kategorisinde 51 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 28. sırada yarışı tamamlayan milli yelkencimiz Yiğit Yalçın Çıtak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota kazanmayı başardı.

Amatör sporlara ve sporculara verdiği değer ve yaptığı yatırım ile Türk sporunun lokomotifi görevini üstlenen Fenerbahçemizin çatısı altında kota mücadelesi veren tüm sporcularımıza olimpiyat yolunda sonsuz başarılar diliyor, 

Ay yıldızlı bayrağımızı Tokyo’da olduğu gibi Paris’te de temsil edecek olmanın sorumluluğunu benliğimizde hissediyoruz.

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin milli sporcusu Yiğit Yalçın Çıtak, Fenerbahçemize 2024 Paris öncesinde boksta Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş ve Samet Gümüş; yüzmede Kuzey Tunçelli, atletizmde de Ersu Şaşma’nın ardından altıncı olimpiyat kotasını getirdi.

Olimpiyat Yolunda Fenerbahçe